[]

Pipo nereden alinir

Bir arkadasima hediye alacagim ama guzel birsey olsun
Eskisehirde iyi yapanlar var demislerdi ama hic bilmiyorum
Pipo nereden alinir neye dikkat etmek lazim

Tesekkurler

 
bir kere tüttürmesi en zevkli pipo, güzelce kullanılmış, yaşlı bir pipodur. Avrupa'da eskiden bir erkek çocuk doğduğunda, bu çocuk için bir pipo yaptırırlarmış ve bu pipoyu çocuk 16 yaşına gelene kadar bir denizciye verirlermiş kullansın diye. Sonuçta çocuk 16 yaşına gelince de çocuğa hediye edilirmiş.

eğer Türkiye şartlarında arkadaşına gerçek ve iyi marka bir pipo almak istiyorsan türkiye'de de satılan yabancı bazı markalar var. Bunları tercih edebilirsin. Yalnız fiyatları ithal olduğu için olması gerekenden pahalıdır.

mesela (bkz: peterson)

eğer yerli olsun, düşük bütçeli olsun diyorsan ya Pipsan ya da Şahin marka alırsın. Yine Şahin'in imajı bana kalırsa Pipsan'a kıyasla daha iyidir. Şekilden ziyade ağacı ve ustalığı önemlidir ama yine de bu bir zevk işi ve herkesin zevki başkadır. O yüzden en azından klasik bir modele yönelirsen arkadaşın daha rahat kullanabilir.

Bunlar dışında bir önerim daha var o da 'corn cob' diye geçen pipolar. Eğer ne alacağını hiç bilmiyorsan araştır çevrende pipo ve tütün satan yerlerde şöyle bir şey varsa al gitsin: www.amazon.com
  • idexo  (27.10.16 11:20:39 ~ 11:22:26) 
eskişehirde espark avm'nin içinde şahin pipo var. ürünlerinin kalitesi biliniyor. daha özel bişey olsun, mesela lületaşı olsun falan dersen odunpazarında atlıhan el sanatları çarşısı var, orada da çok çeşit pipo bulabilirsin.


  • jonestown  (27.10.16 11:45:53) 
ikinci el için pipomarket'e bakabilirsin estate kısmından. çok iyi bir sitedir burada reklam gibi olmasın ama:)


  • hlt1985  (27.10.16 11:47:27) 
eskişehirde dedilerse lüleden olanları kast ediyorlardır. ama onları da genelde tavsiye etmezler diye biliyorum.


  • kljgslsdkjsd  (27.10.16 14:43:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.