[]

Kültürsüz diye taş gibi kızı terketmek

evet sözlük başlığından geliyorum. nedir bu olay arkadaşlar ? kültürlü dedikleri nedir yani bir insan zaten her alanda kültürlü olamaz burada şairler ne demek istiyor ? birisi demiş ki yabancı müzik şarkı dinlemediği için ayrıldım. bu mu yani kültür anlayışı ? ben şimdi yatıp yabancı dizi izlemek yerine doğa yürüyüşü yaptı, yüzmeye gittim diye kültürsüz mü oluyorum ? ya da süper bi klasik müzik dinleyicisi olup diğer yabancı müziklere alakasız olmam beni kültürsüz mü yapıyor ?
yoksa ekşi sözlük kendini aşırı kültürlü zanneden liseli timi iş başında mı ?



 
daha önce bir sürü insanada demişliğim var;

tamam ben de her konuda bilgisi olan kültürü derya deniz bir insan değilim ama karşımda dünyanın en güzel kadını oturuyor olsa ve onunla konuşabilecek hiçbir şey bulamıyorsak yok yani olmaz, olmuyor.

yaptığın şeyler de kendi tercihlerin ve seni kültürsüz yapmıyor. konuyu benim yorumlamam bu şekilde en azından.
  • washe  (27.10.16 10:31:06) 
@washe peki bu konuşacak bir şey bulamamak nasıl bir şey oluyor ? açtığın konu hakkında karşındakinin cevap vermemesi mi oluyor ?


  • Esinsin  (27.10.16 10:33:22) 
Başlığı okumadım ama genel sözlükçü tavrını hesaba katarsak muhtemelen seçici görünmeye çalışan ortalamanın kolpasıdır. Bir de "çirkinim ama kültürlüyüm" diye kendini avutan ablalara yol yapmışlardır. Gerçeği çok yansıtmıyor.


  • arnold schwarzeneger  (27.10.16 10:34:03) 
Mesela kültürsüz:

- Salvador Dali'nin ressam olduğunu bilmeyen
- Queen diye bir grubun varlığından haberdar olmayan
- Newton'ın yer çekimini, Darwin'in evrimi ortaya çıkardığını bilmeyen

biri olabilir. Bak her biri özel konular, ama çok temel isimler, dolayısıyla ayrıntılı olmasa da bilinmesi beklenir. Ya da kültürsüzlük bir yana, görgüsüzlük de olabilir:

- Gittiği restorandaki garsona saygısızlık yapmak
- Kullandığı araba/telefon ile övünmek
- Sevgilisinin arkadaşlarını küçümsemek

gibi... Bunları yapan bir insanla birlikte olmak bana işkence olur doğrusu. Hadi bunların hepsini bir kenara bırakalım, kültürsüzlük olmasa da farklı bir ilgi alanı/kültür anlayışı varsa da bu kategoriye sokabiliriz sanırım. Mesela:

- Sen kültürel seyahatleri severken onun 5 yıldızlı hotel tatili sevmesi
- Sen klasik rock dinlerken onun Türkçe pop dinlemesi
- Senin için imdb listeleri ve kitaplar bir tutkuyken, onun rutininin Türk dizileri olması

gibi... Bunların hiçbiri kızı kültürsüz yapmaz ama sizi farklı dünyaların insanları yapar. Kültürel anlamda farklı olursunuz.
  • long live rock n roll  (27.10.16 10:41:19) 
hayır. bence kişiden kişiye değişiyor bu kıstas.
mesela hiç kitap okumamak, türk pop ve arabesk hariç herhangi bir müzik türünü dinlememek, son 5-10 yılın en popüler dizi-filmlerinden hiçbirini izlememek, siyaset, dünya gündemi, lgbt, az da olsa ekonomi konuşmayan. sürekli saçma sapan 3 saatlik türk dizilerine ve gelin evi tarzı evlenme programlarına bağımlı olan kişileri kastediyor.

mesela bizim neslimizde harry potter izlemeyen(okumayı hadi geçiyorum) birisini görünce şok oluyorum. yani ne bileyim trump-clinton hakkında en azından bir insanın düşünceleri olmalı. ya da her şeyi geçiyorum bi zahmet interstellar, inception, the dark knight, game of thrones vs gibi popüler kültürde zirve yapmış bazı yapımlar izlenmeli bence.
  • steve rogers  (27.10.16 10:41:59) 
@long live rock n roll işte senin bu son paragrafta bahsettiğin şeyi onlar kültürsüzlük olarak adlandırıp ayrılık sebebi yapıyor oysa bence bunlar insanların birbirine katacak farklı yönleri olup ilişkiye fayda sağlayan şeyler. öyle değil mi yoksa ?


  • Esinsin  (27.10.16 10:47:02) 
@mermize bunlar senin için ayrılık sebebi değil peki ileride sorun yaratır mı mesela ? of sende hiç benimle aynı diziyi izlemiyosun müziği dinlemiyosun deyip sevgilini terk eder misin ?


  • Esinsin  (27.10.16 10:48:41) 
@j r r tolkien hayranı aslında moda kültürü diye bir şey vardır ama tabi günümüz popüler modasından değil de atıyorum moda akımlarının nereden geldiğini bilmek, neyin nası moda olduğunu bilmek ya da chanelin yaratıcısını, lv nin hikayesini bilmek de bana göre bir kültür. Çünkü ne kadar kapitalizmin elementleri olsalar da günümüz dünyasında varlar ve onlar da bilinmeli mesela. he ama modadan başka bir şey bilmeyen insandan kastın ayhh kırmızı ruj çok modaymış alıp süreyim diyen kızsa onu bilemeyeciğim.


  • Esinsin  (27.10.16 10:51:20) 
@Esinsin: o son paragrafım konudan biraz uzaklaşıyor aslında ama cevap vereyim. Bazı farklılıklar birbirinizin hayatını zenginleştirmek için iyidir ama genel olarak ilişkilerde ne kadar çok ortak yan varsa ilişki o kadar sağlam oluyor. Bunun araştırmaları da var.

Mesela ortak ilgi alanınız olsa bile o konuda tam aynı şeyleri bilmezsiniz. İkiniz de gerilim filmleri seversiniz, ortak izledikleriniz vardır ama karşıdakinin izlemediğini ona tavsiye edebilirsin çünkü ilgi alanı ortak. İkiniz de seyahat etmeyi seversiniz ama karşıdakinin gitmediği bir ülkeye gitmişsindir, onun kültürünü anlatırsın. İkiniz de rock dinlersiniz, yeni keşfettiğin bir grubu karşındakine de öğretirsin, beraber keyfini çıkarırsınız.

Ama bu ilgi alanları tam zıt olursa, muhtemelen o tavsiyeler karşıdakine pek bir şey ifade etmeyecektir.

Tekrar ediyorum, bunlar illa ki kültür seviyesini belirleyen şeyler değil. Ondan ziyade hangi kültürle ilgilenildiği ile alakalı. Ama verdiğim örneklerin ilk bölümü ile ilgilenenler, GENELLİKLE ikinci bölümdeki örneklerle ilgilenenleri düşük kültür seviyesiyle itham ediyor. Ben de o kategoriye giriyorum.
  • long live rock n roll  (27.10.16 10:57:50) 
@long live rock n roll o araştırmalardan bir kaçını yollayabilir misin ? ilgimi çekti


  • Esinsin  (27.10.16 11:03:32) 
kültürlü, kaliteli falan bunlar bana çok itici gelen sıfatlar. sanki şeyden bahsediyorlar, hani klimalı, yerden ısıtmalı falan.

tabii ki herkes kendi ölçütlerini baz alıyor. zaten o nedenle saçma. ama kendisinden bağımsız olarak değerlendirme yapan insanlar bu sözcüğü kullandıklarında itici gelmiyor çünkü kasıtları karşılarındaki insanın birikiminin kendilerinde oluşturduğu takdir veya hayranlık duygusu. işte falan gazeteci çok birikimli, kültürlü vs bir insan dediğimizde elbette yine kendi kriterimiz devrede ama biz orada jüri değiliz, öyle bir fark var. işte liseli mi bilmiyorum ama bu sözcükleri anlattığın şekilde kullanan kimselerin bu farka aydıklarını ben pek düşünmüyorum.

kültürlü derken sen tam olarak kimsin? kültürü neyle tarttın? kültür ne?

genel kültür. ben böyle bir belirteç kullanırım bu sözcükle birini niteleyeceksem. genel kültürü var denince az çok ne kastedildiği anlaşılıyor çünkü. yontulmuş vs. beyin biraz bir şeyleri işlemiş, bilmem neyin tillahı geldi demiyorum da ilgilendiğim insanda biraz genel kültür olsa iyi olur diyorum diyelim ki. benim sevdiğim filmleri izlemek hatta film izlemek zorunda değil. kendisinden başka şeylerin onu ırgaladığını göstermeye yetecek kadar dışarısıyla ilgilenmiş olduğu çıkarsamasını yapabileyim, yeter babında. düşünce üretsin, paylaşalım vs.

böyle kişilere 1. kültürsüz diye taş gibi kızla nasıl başladın ki böyle terk ediyorsun seni küçük multiyüzlü ne oldumcuk seni diye sorarım içimden.

2. önce türkçeni düzelt, bence sen ortak yönlerimin az olduğu taş gibi kızı terk ederim, demek istiyorsun diye geçiririm ikinci olarak. kendini bir kültür ölçer gibi görecek kadar densiz olamayacağına göre... diye devam ederim.

3. ya da öyle densizsin, diye noktalarım.

"bana göre değil" bilgeliği ne güne kalmış onu anlamıyorum.
"cahil insanla işim olmaz" demek istiyorsan böyle dersin. bu da biraz kişiden kişiye göre değişebilen anlamlara sahip bir sıfat ancak cehaletten anlaşılan da az-çok belirli bir şey.

ne türlü bakarsam bakayım saçma geliyor bu tür hadi kendimi iyi hissedeyim pörtletmeleri. teke zortlatması gibi düşünelim uyduruk tamlamamı.
  • godoşu beklerken  (27.10.16 11:03:40 ~ 11:43:46) 
@lafacukur evet işte mesela hep bi Türk kültürünü küçümseme Türk müziklerini dizilerini küçümseme mevcut aslında bu avrupa kültürü özentiliği bence. Nasıl araplar Türk dizi ve müzik hayranıysa biz de bizden gelişmiş ve üstün gördüğümüz kültürlerin dizisine, müziğine hayranız


  • Esinsin  (27.10.16 11:05:10) 
@godoşu beklerken nasıl güzel ifade etmişsin +1000000


  • Esinsin  (27.10.16 11:08:25) 
@esinsin: o kısma salça olacağım. evet bizim dizilerimizin ve müziğimizin önemli bir kısmı boktan. adamlar aynı tip şeyi geviş getirerek bize defalarca kakalıyorlar, biz de alıyoruz. mesele kendimizi küçük görmek değil. üretmiyoruz. mesele bu. ortada bir toplum hastalığı var. insan tersine - falan şeyi filan şeye özenerek hor görmenin verdiği rahatlamanın aksine- üzülüyor.

halk türkülerimize, sanat müziğimize falan laf söylemiyorum ama mesela bu dönemlerde ne kadar bestecimiz var? orkestralarımız ne alemde?

piyasada radyoları açtığın zaman duyduğun kaç müzik sana geriye değil ileriye gittiğin hissini veriyor? iyi müzik ne kadar pazarlanabiliyor bizde mesela? iyi derken, zevklerimiz farklı olabilir ama 3-5 akorla işi götüren müziklere cıs cıs koyunca beste oluvermesi ayrı zevklerimizin önemsizleştiği bir sorun.

bizim halk müziğimiz çok zengin mesela. ancak türkülerin icra edilişinde giderek bozulma görüyorum. türk sanat müziğinde de. hep arabeske kayış var. her şey tektipleşiyor anlayacağın.

dizilere hiç girmeyeyim. türk dizileri çok berbat. çok popüler yabancı dizilerin bazıları da hep basit formüllere dayanıyor olabilir. ama bizde adam gibi komedi dizisi bile pek yok. berbat skeçler ortaya koyup komedyenlik yaptığını sananlar dolu ortalık. çeşit var dışarıda. türkiye'de insanın sıkıntıdan gözünü attırıp tansiyonunu yükseltecek, bunaltacak şekilde ağdalı dramlar veya romantizmden başka ne var tam olarak? 2 saat yarısı da reklamlı dizi mi olur ayrıca? ücretsiz kanallara bakarsan film bile vermediklerini görürsün. inanılmaz iğrenç şeylere boğup duruyorlar insanları. (hiç girmemiş halim)
  • godoşu beklerken  (27.10.16 11:16:17 ~ 11:21:19) 
Bu tip konuları limon kimyon zorro ve otisabi çok güzel ele alıyor. Yabancı müzik yaklaşımı bir bakıma doğru ama çok eksik ve sığ. Bu yüzden "ben şimdi yatıp yabancı dizi izlemek yerine doğa yürüyüşü yaptı, yüzmeye gittim diye kültürsüz mü oluyorum ? ya da süper bi klasik müzik dinleyicisi olup diğer yabancı müziklere alakasız olmam beni kültürsüz mü yapıyor ?" diye bir argüman geliştirebiliyorsun ve haklı da oluyorsun.

Ama o hikayedeki yabancı müzik dinlemeyen kadın, senin diğer dediklerini de yapmıyor zaten. Sorun orada.

Olayın kökenine inecek olursak, en baştan "kültürsüz" gördüğüm bir kadınla vücudu "taş gibi" diye yola çıkmam. Dolayısıyla terk de etmem.
  • yirmisantim  (27.10.16 11:23:45) 
@godoşu beklerken evet çoğu kalitesiz ama bu yabancı müzik dinlerim diyen adam da kalitesiz yabancı müzik dinliyordur çoğu zaman ama yabancı ya muhteşem tabi ona göre.

burada hemfikiriz ama bazı insanlar da olay aşmış mesela Selda Bağcan dinlememiş hayatında ama adı Türk ya ıyy diyor ne işim olur Türk müziğiyle diyor bu kara ve kör cahil bence.

geçen de bir yarışmada bir soru soruldu bir eser ve altında şıklar nedir bu eser diye 3 yabancı 1 Türkçe gözüken ama italyanca eser adam şıkları eletti filan son 2 ye kalanda o Türkçe gibi gözüken ama italyanca eser vardı doğru cevap oydu ama onu seçmedi ötekini seçti neden dediler ismi daha yatkın geldi dedi orda diyemedi tabi Türkler böyle bir eser veremez diye. bu yarışmacı da çift anadal yapan aşmış gözüken tiplerdendi mesela. böylesi de çok.
  • Esinsin  (27.10.16 11:25:18) 
@esinsin: evet, ne yalan söyleyeyim, o tipler de var. üniversitede dj'lik yapmıştım bir dönem. radyo işi cd'lerle değil bilgisayardan mp3 listesiyle hallediyordu ve o sırada konsept program yapmıyorsan msn'den üniversite dinleyicisiyle chatleşmek zorundaydın. istediği şarkıyı almak için chatleşiyorsun ama arada küçük küçük sorular soruyorlar.

tipin teki bana türkçe müzik dinler misin, sever misin diye sordu.

tabii ki severim, yabancı çalıyorum diye öyle bir duygu mu uyandırdım dedim.

haa, senle anlaşamayız o zaman dedi. sonra da türkçe müzik ile ilgili bir dizi genelleme falan yaptı.

ya abi dedim, ben pizza da severim, lahmacun da. ikisi de benim için. niye biri için diğerinden olayım ki dedim.

yok hiç katılmıyorum dedi. e tamam, sen bilirsin hadi isteklerini ver istersen dedim ama çaldığım modun fazla dışına çıkmam, diyerek kapattım.

sonra şaşırdım kaldım. insanlar ne kadar kompleksli, dedim. bu zat ergenliği tam olarak bitince düşüncesi de muhtemelen değişmiştir ama kendine ve etrafına böylesine eziyet etmek çok acayip. hiçbir gerekçesi yok yani, geriye bir tek türkçe kalıyor. herhalde biz türkler adam olmayız, düşüncesi. e sen başla o zaman adam etmeye. o da yok.
  • godoşu beklerken  (27.10.16 11:37:43) 
@Esinsin: Biraz baktım. Çoğu kaynak "ortak ilgi alanlarından ziyade ortak değer yargıları önemli" diyor. Ama daha ziyade "ortak ilgi alanlarının fazlalığı ilişkiyi sağlamlaştırıyor mu" sorusuna cevap arayacak kaynaklar lazım, diğer değişkenlerle kıyaslamadan. Bulamadım pek, yanıltmış olmayayım şimdi.


  • long live rock n roll  (27.10.16 11:58:05) 
sözlükteki sabit fikirli sığırların ne dediğini bilmiyorum ancak senin başlığına cevabım, evet. buradaki kültürsüzlükten anladığım, genel kültür - bilgi eksikliğidir. mesela türkçe rap dinlemem ama sagopa - ceza kavgasından haberim vardır. cartel'den 1-2 elemanın şu ara ne yaptığını bilirim. türkçe poptan tiksinirim ama bir şarkıyı sen mırıldanmaya başlasan rahatlıkla devamını getiririm. bunları seven kişiyle bu konuları konuşabilecek kadar bilgi malzemesi var bende. ama 70'lerdeki türk siyasetinden yüzeysel olarak dahi haberi olmayan, deniz gezmiş ya da süleyman demirel kimdir bilmeyen insanla siyaset konuşmayı tercih etmem. zevk ve hobilerin dışında bir mevzu bu.

kültürsüzlük diye bir şey vardır ve ayrılık sebebi olabilir. sen biraz daha kültür farklılığından örnekler vermişsin.
  • zgrydn  (27.10.16 12:14:30) 
burada bile kendini kültürlü zanneden bu tipleri görebilirsin ahaha. lgbt hakkında konuşcakmışız, türk dizisi izlemeyecekmişiz. şu ekşi sözlük denen sikik ortamda okuduğun hiçbir şeyi ciddiye alma bence. duyuru da yavaş yavaş oraya gidiyor.


  • der meister  (27.10.16 12:23:18) 
abi genel kültür ile popüler kültür ayrı şeyler. deniz gezmiş'i bilmek genel kültür olsa gerek. radyoların kulağa tecavüzü sonucu bir şarkının gerisini hatırlamak değil.

ben yanlış biliyorum belki de. aslında üşenmesem soru açtıracak bana bu. genel kültür, hani ne bileyim ikinci dünya savaşı'nın taraflarını bilmek, abd'lilerin sık sık karikatürize edildiği gibi avustralya'yı kendi eyaleti falan sanmamaktan biraz daha fazla, hallice olan bir şey. dünya klasiklerini biraz okumuş olmak belki. yani ilber ortaylı değilsin ama iki cümleyi bir araya getiremeyen, dünyadan bihaber bir tip de değilsin. kendini geliştirmek için olmazsa olmaz denecek o tortu sende oluyor da bunu kullanıp kullanmadığına gelip dayanıyor iş falan. bu insanların arkadaş veya sevgili seçer ve onlarca seçilirken kaale aldıkları tek kriter değildir elbette ama olmazsa olmaz olarak değerlendirilebilecek bir şey olabilir.

ben şöyle söyleyeyim, bilgi sahibi olmak benim için bir insanı herhangi bir şekilde beğenmek için tek kriter değil. geçtiğimiz aylarda epey bilgi sahibi celal şengör'ün üstünü çizdim. kendisinden çok daha bilgisiz insanlara daha çok saygı duyuyorum.

genel kültür ise birisiyle fikir alışverişi yapabileceğinizi size anlatan malzeme. kişi sizden daha az veya daha fazla bilebilir ama uzaylı gibi bakmaz yüzünüze, ne dediğinizi anlar. bu nedenle tek kriter olmasa da nasıl önemli olabileceğini anlıyorum.
  • godoşu beklerken  (27.10.16 12:38:47 ~ 12:43:53) 
Kültür konusu herkesin kendi belirlediği Bir kıstas değil sonuçta. Ne bileyim caz tarihi bilen, kore sineması ile ilgilenen, iskandinav dizileri izleyen, felsefe-bilim vb. tür kitaplara hakim ve geniş kitaplığı olan vs. insanlar kültürlü insanlar. Öte yandan bu, bunlara sahip olmayanlar, bunları yapmayanlar kültürsüz demek değil. Kültürlü ve kültürsüz konuları "genel kültür" denen kavram üzerinden gidiyor.

Kitap okumamak değil, kitap okumak saçma hem onun dizisi/filmi var demek. Aynı duptıslı aşağı yukarı aynı sözlü Türkçe pop ya da aşk mevsimi, kiralık çilek, zengin patrona aşık sakar kız gibi dizileri dinlemek/izlemek değil adeta tapmak. Gündemden uzak kalmak, siyaset, din, ekonomi, felsefe konuşmamak değil, o konuda gram fikir sahibi olmamak. Türkçenin içine ede ede yazmak. Tartışma üslubu bilmemek. Bunu bilmeyen, karşıdaki konuşurken susmayan, sürekli kavga eden, kendisini evrenin merkezi sanan, konuşmayı, iletişim kurmayı bilmeyen ve saygısız olan ya da bu özelliklere sahip kişileri idol seçen kişiler kültürsüz oluyor. Yani geçen haftanın goygoyu olan sushi üzerinden gidersek, sushi sevmemek ya da türlerini bilmemek değil, ne olduğunu bilmemek genel kültür eksikliği yani o cümledeki kültürsüzlük oluyor. Hatta yukarıda verilen örnekten gidelim Trump'ın oyunculuk ve emlakçılık kariyerini, Clinton'un first lady olduğu dönemi ve dışişleri bakanlığı falanı bilmese de en azından ABD başkanlığı için kimlerin yarıştığını ve kimin hangi parti adayı olarak yarıştığını bilmemek genel kültür eksikliği.

Bu noktada sorarlar. Taş gibi kızı "free trial" süresi bitince mi terk ettin? Neden WinRAR muamelesi yapıyorsun? Baştan bilmiyor muydun kızın öyle olduğunu? Hani yaş gibi kızla, kültürsüz diye sevgili olmayı reddetmek olsa neyse, o kabul.

Türk dizileri ve Türk popunu gömmede sonuna kadar katılıyorum. Bu kendi kültürünü gömüp, batı özentisi olmak değil kesinlikle. Neticede bizim Türkçe Popumuz batı özentisi zaten. Sanat müziklerimiz, türkülerimiz, şiirlerimiz, edebiyatımız batı ülkelerinin 9/10una tür bindirecek derecede köklü ve güzel. Fakat şimdi birbirinin aynı, boş, yüzeysel ve yegane amacı vakit geçirmek olan diziler ya da tempo olup sallanmalık şarkılar. Şöyle şiirler bar artık:

Sigara yaktım
Otobüs geldi..
Gideceğim yerde sen yoksun

Hani ortada bir emek, bir duygu, bir şey yok. Şimdi bunlar var. Yine aynı sığlıkta yarışmalar, gündüz kuşağı programları, modadan aynı evde yaşamaya kadar çeşitli konseptlerde insanların kavga etmek ve birbiri ardından oyun çevirip gömme programları falan var. Bunları izleyin ya da izlemeyin, dinlemeyin demiyorum. Fakat hayatındaki en önemli, En kaliteli vs. yapıtlar bunlar olanlar itici geliyor tabii ki.
  • nawar  (27.10.16 13:14:44 ~ 13:21:23) 
selam. cevapları okumadım. ekşi sözlük, ekşi duyuru vb. platformlar bu konularda ciddiye alınacak ortamlar değiller. burada yazan insanlar da dolmuş şoförü alt kültürüne sahip oluyor çoğu zaman. bu konuları gönül işlerinde irdelemek de anlamlı çünkü insanın bu kadar nefret söylemi içeren şeyler okuyup kişisel alması, rahatsız olması çok normal. sosyal medya her gün birilerinin kimliğine saldıran çöp içerikle dolu.

buralarda tartışılan ve sonuca varılamayan birçok konu, müziktir, cinsiyet meselesidir, aslında yıllar önce tartışılıp teorize edilmiş şeyler. internet aynı zamanda bi sürü akademik kaynakla da dolu, okuyunca "aa evet böyleymiş" deyip insana huzur veren bi sürü güzel yayın, kitap, yazar var. keşke herkes ahkam kesmek yerine biraz ne yazılıp çizilmiş okusa. özellikle takıldığınız bi mesele varsa özelden şunlar şunlar iyi yazılar diye yönlendirebilirim. ya da kendiniz kültür, toplumsal cinsiyet vb. biraz araştırıp internette de bulabilirsiniz.
  • snape i başından beri tanırım  (27.10.16 16:05:17 ~ 16:05:52) 
daha genel kultur ile populer kultur arasindaki farki bilmeden konunun tartisilmasi komik olmus.

bir insan cahil ama duzgun karakterli olabilir. duygusal iliskinin surekliligi de size neyin mutlu ettigine gore degisir. kimse de digerinin tercihini salakca bulamaz. kisisel secimler bunlar. o kadar.
  • jimicik  (27.10.16 16:17:37) 
Basligi okumadim(sozlugu okumuyorum yillardir acikcasi). Denildigi gibi ciddiye alinmamali.. Yav he he denilip gecilecek konular.. Eh sonucta kokorec seven kiz, pes oynayan kadin ne bileyim torrent kullanan hatun gibi basliklarda ovguler duzen tipler bunlar.. 10 kusur senedir bikmadiklari goygoylardan biri de bu, gercek hayatta karsiligi yok yani..


  • mirandaiam  (27.10.16 16:17:58 ~ 16:19:06) 
Edilir abi. Yani şöyle bir anımı anlatayım Çanakkale'de okuyan bir sevgilim vardı ailesi Alevi olduğu için bizim iş çok ciddi başladı zaten baya da ciddi gitti. Kız geceye kadar Survivor izliyor sabah 2 de uyanıyor sonra gelinim olur musun ile devam ediyor akşam da Survivor'ın yeni bölümünü izliyordu böyle geçip gidiyor günler arada sırada okula giderdi falan hatun taş allah için. Türkiye'nin ortalamasının %70 falan üzeridir.

Onun dışında dedikodu vs yani günlük işler ev temizliği falan arada. İlk başlarda "ignorıns is bilissss" desek de sonra aynı şeylerden konuşmadığını fark ediyorsun. Sen ne anlatırsan anlat o sana adada olan son kavgadan bu haftanın ödül oyununu Atakan'ın nasıl kazandığından falan bahsediyor sende onun dilinden anlamıyorsun tabi olmuyor yani. Kitap okumak istiyorsun onun zerre ilgisi yok o istiyor ki beraber Survivor tekrarlarına bakalım 3 adam izleyelim Gelinim Olur Musun'a bakalım.

Yürümez abi yani, hayatta aynı şeylerden zevk alamıyorsan bir insanla olmaz o iş.
  • gozu acik sevisen yahudi  (27.10.16 19:48:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.