[]

Kedim hasta ama nasil

Selamlar.
Kedimin surekli burnu akiyor, hapsuruyor. Nefes alirken burnundan fis fis sesler geliyor tikali hep. Ust uste bazen 10 kez hapsuruyor.
Kedimiz 3 aylik kadar. Sokaktan aldik. Bir tek parazit asisi yaptirabildik. Ondan sonra diger asilarini yaptiracaktik fakat bu hastalik girdi araya.
Veterinere goturduk, ust solunum yolu enfeksiyonu dedi, antibiyotik verdi, eczaneden aldik amoklavin, 5 gun verdik. Tekrar goturduk, gecmedi, igneye baslicaz dedi, 4 kez antibiyotik vurdu. Bekleyelim dedi, bir hafta kadar sanirim bekledik, gecmedi, biraz daha yapicaz 3 doz daha dedi, onu da yapti, gecmedi.
Sonuc olarak 1 ayi gecti, belki bir bucuk ay.
Uzak bir yerde eski tanidigimiz guvendigimiz bir veteriner vardi, ona goturdum bu veteriner bilmiyor herhalde artik dedik, o da iyice muayene etti, hic bir seyi yok bunun gayet saglikli dedi. Alerjisi vardir dedi. Toza ya da gunese.
Yemesinde icmesinde hiçbirşey yok gayet istahli, cok hareketli durmuyor nerdeyse. Ama bu hapsuruk geçmiyor arkadas. Eve geldik simdi insan gibi sümük akiyor burnundan tikali hep hapsuruyor. Valla sinirim bozuldu artik napalim bi akil verin vardir aranizda bilen eden veteriner falan. Ciddi biseu olacak diye korkuyorum hayvan her sabah uyaniyor nefes alamiyor tikali burnu

 
nezle, üst solunum yolu enfeksiyonu ya da alerjidir.
veterinerlerin dediği gibi.
iştahı yerindeyse ve hareketliyse endişe edecek bir şey yoktur.
ama belki bağışıklığını biraz güçlendirseniz alerjiye de, nezleye de iyi gelir.
immunex verebilirsiniz, biz onu kıştan önce sokak kedilerine falan veririz doping olsun diye.
üst solunum yolu enfeksiyonu diyen veterinere alerji ihtimalini sorduğunuzda ne dedi?
  • blatta hiberna  (26.10.16 23:39:24) 
@Blatta hberna, iki veteriner de dedi zaten alerji olabilir diye. Ilk goturdugumuz bu asilari yapan veteriner de gecmesi lazimdi bukadar igneye dedi ve alerji ustunde cok duramadi burnunun akintisini bu kadar gorunce ignelerin uzerine. Biraz icimi rahatlattibiz arkadaslar sag olun. Gercekten cok hareketli ve istahli


  • veritaslibertas  (26.10.16 23:53:20) 
merhaba, kedimi sokakta bulduğumuzda ağzı yüzü sümük kaplıydı, size ilk önerim lütfen ama lütfen fikirsiz gibi antibiyotik kullanmayın. veterineriniz de muhtemelen fikirsiz gibi kullanıyor, o yüzden asla tedavi etmediği gibi çocuğun bünyesini de yoruyor ve ciddi bir problem yaşadığınızda elinizdeki seçenekleri sıfıra indiriyor, lütfen öncelikle bunu aklınızda tutun.

kedim şu an bir buçuk yaşında, yaşadığı solunum yolu problemleri yüzünden üç kere ölümden döndü. ölümden döndü derken abartmıyorum, zaten bu abartılacak bir mevzu da değil. durumu çok iyiyken birdenbire katatonik hala dönüyordu, hiçbir şey anlamıyorduk. o yüzden ya alerjik bişiy olmaz diye düşünmeyin, aklınıza gelmeyecek şekillerde sınanabilirsiniz.

kafam çok dağınık, düzgün yazamıyorum. güvendiğiniz bir hekime süreci anlatın, eleme yöntemiyle gitmesini rica edin. şimdiye dek kullandığınız antibiyotiklerin isimlerini öğrenin, hekiminizle paylaşın. bu süreçte hiç kortizon kullandınız mı? alerjik reaksiyonlarda kortizon biraz rahatlatır, diğer tüm olasılıklar eleniyorsa ve kortizon iyi geliyorsa muhtemelen alerjik, astım veya rhinit hastası bir kediniz var. ama bunları söylemek için çok erken. biz çok uğraştık, stabil hale getirdik, sümükle yaşamayı öğrendik ama geçmedi özetle. belki ben biraz pimpirikliyim, ama sonuçta diken üstündeyim. lütfen göz ardı etmeyin, istanbul'da iseniz kendi hekimimi önerebilirim. geçmiş olsun.
  • evde liyakat kalmamis  (27.10.16 00:28:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.