[]

Sinüzit, geniz akıntısı, göğüste mukus ve ilaçlar

www.eksiduyuru.com

burda da konu açmıtım geniz akıntısı olan var mı, konuyu dağıtmayayım diye buraya açtım bunu. Onaylamaları ceaplar için sonra yapacağım.

Bir buçuk hafta önce burnum akmaya başladı, bir iki gün sonra tıkanıklık yukarılara doğru gitti ve aknıtı azaldı tıkanıklık olduğu halde. Akıntı göğse indiği için de öksürmeye başlamıştım, öksürerek temizlemeye çalışşıyordu ciğerler belli ki. Senede bir kez olurdu böyle göğse mukus inmesi, bir iki haftaya geçiyordu. Takmıyordum pek. Bu sefer şiddetli oldu bayağı.Burundaki tkanıklığı açamadım çünkü.

Bugün doktora gittim kbb ve göğüs. Kbb ci sol burun deliğime baktı 5 saniye sadece (devlet hastanesi) ve sinüzit dedi. Bayağı dolu zaten, hissedebiliyorum.Sümkülmeyle de gelmiyor çünkü yukarıdalar bayağı. 2 gün önce dişlerime veriyordu bu sinüs ağrısı.

Göğse gittim ve tahmin ettiğim gibi ciğerlerime aknıtı gelmiş burundan ve o yüzden temizlemeye çalışıyor dedi. İkisi de ilaç yzdı. Kbbci 3 ilaç biri burun spreyi, diğer antibiyotik diğerini hatırlamıyorum. GÖğüsçi ise şurup verdi öksürüğü etkisini arttırabilmek için sanırım çünkü 10 öksürükten birinde balgam geliyor neredeyse.

Bİtkisel olarak ıhlamur, meyankökü vs gibi şeyler balgamı göğüstten attırmada iyi. Ama sinüzitleri boşaltmazsam sinüzit kalıcı olabbilir dedi çünkü bende sinüzit hastalığı yok ya da ailede ve hiçbir kronik rahatsızlık. Küçüklükte geniz eti ameliyatı olup alınmış ama işe yaramamış belli ki.

www.google.com.tr

şunun gibi burun açıcı şeyler de işe yaramıyor, çok tıkalı olduğundan. BU temizleyicilerde soldan sıkınca sağ delikten çıkması gerekiyor ama bende çıkmyor. Sağla solu bağlayan yer tkalı demek ki.

Dediğim gibi ailede yok. BEnde yıllar önce bir kere sinüzit oldu,başımı griye atınca baskı oluyordu ama bir şeey yapmadığım halde geçti. Belki de geçtiğini sandım bilmiyrum ama başımı geriye atınca artık bir şey olmuyordu. 2 gün öncekine göre diş filan azaldı ama mesela zıplayınca sızı geliyor yine.

Yıllardır ilaç kullanmıyorum. sadeace dşçiye gittiğimde iğne filan oldum. Kullanmam demiyorum da.

İlaçsız geçmsini beklemek bitksel tedavilerle ve moral yüksekliği vs ile mümkün mü, kronik kalıcı sinüzite çevirebilir mi? Çünkü mesela şu a burnum çok açık, ama tıkanıklık olduğu kesin yukarılarda. Ağzıma balgam geliyor bazen öksürmesem de.

Dİğer soru da göğüs temizleyemezse ya da şurubu almazsam o balgam napar, kalbe filan gider mi?

Acele etmemi gerektirecek bir durm var mı?

Önceki senelerde oluyordu göğüs için öksürme. geceleri bile uyutmuyordu. şu an öyle bir durum yok. 10 20 dakkada bir öksürük geliyorsa geliyor. belki sinüzitlerdendir bilmiyorum.


düşündüm de sanki boğaz temizmelek için öksürünce balgam gelmesi her mevsim olabiliyordu bende. belki de hep balgam vardı göğsümde. sigara da içmiyorum.



BEn ince giynirim duştan sonra saç kurutmam. Bazen ıslak dışarı çıkarım ya da uyurum. Ama bunları hep yapardım. niye bir anda patladı kiböyle. acaba başka şeyden mi.

2 aydır işe başladım klima üstte. onun mu etkisi acaba.

Her sene bu dönemler böyle ilaçlar mı kullanmam gerekecek yani. Bayağı moral bzucu.

 
okaliptus yağını araştır istersen. sözlükte de baya deneyen var. hiçbir şey yapmazsan kronikleşir mi? bence evet, kendimden biliyorum. Tabi benim sigaraya başlayıp 4 yıl içmem de çok etkiliydi. bu süre sonunda ayda iki kere hastalanır oldum. Geniz akıntısı zaten sürekli vardı. bir de burun etim büyüktü. sonuç olarak hem sinuzit hem burun eti ameliyatı oldum. daha başlardayken nelere dikkat etmek gerekiyorsa edilmeli bence.


  • amuzende  (26.10.16 11:28:06 ~ 11:28:44) 
o işe yaramıyor dediğin şeyleri kullanmaya devam edeceksin. 5 dakikada çıkmıyorsa 15 dakika dene.

ben kendim küçük çaydanlık aldım :d içine karbonat ve tuz koyup sağ sol deliklere yardırıyordum. ilk başta diğer delikten su gelmeyebilir ama açık olan delikten zorlamaya devam et.
  • dieselsingle2  (26.10.16 11:40:19) 
@amuzende

burun eti ameliyeti filan işe yaradı mı? Küçükken bir kre oldum işe yaramamış tekrar büyümüş, sonra tekrar olmuşum. O da öyle bir şey mi acaba?

Bende sigara yok. o yüzden doktor ciddileşmeyeceğini söyledi de göğüs bunu söyledi. Cİğerler için. kbbci bir şey demedi o konudda.



@dieselsingle2

sinüs rense yi kastediyorsun sanırım. Eczaneden kardeşim almıştı onu kullandım olmadı. kendim su tuz karbonat yaptım burna sıktım o plastikle, yaktı burnumu tuzu fazla koyduğumdan belki :D ayarı filan var mı.

senin de sinüzit var ve böyle böyle geçiyor mu? Geçici bir şey gibi sanki bu da.

Bakteriyel bir şey de ar bende sanırım.
  • Cursed Chico  (26.10.16 11:45:23) 
@Cursed Chico

ameliyattan sonra geniz akıntım kesildi. hasta olmadım ama soruna cevap verecek kadar uzun bir süre geçmedi. 4-5 ay oldu. ben de burun etinin tekrar büyüdüğüne dair yazılar okudum. ama yapacak bir şeyim yoktu, çok net nefes aldığımı hissediyorum şu an. bir de sigarayı bıraktım. o da iyi geldi.
ciğerlerin sökülmesi ameliyat sonrası had safhadaydı ama ben sigara içmememe bağladım. sürekli balgam çıkardım.
onun dışında aktardan dediğim yağı bulup deneyebilirsin. ben tam ameliyat öncesi keşfettim, o yüzden çok kullanamadım.
  • amuzende  (26.10.16 11:57:23) 
öncelikle moral bozma bence.. sinüzitte antibiyotik tedavisi veriyorlar. onları düzenli kullanmalısın. maalesef öyle kısa sürede geçmeyebiliyor. bazen antibiyotik yetersiz kalıyor. özellikle ciğerllere indiyse iyileşmen biraz daha zaman alıyor.
ben çok farklı kbb cilere gittim.. alerjik dendi bana. dr özellikle ceryanda kalma, üşütmemeye dikkat et falan dedi. dolayısyla senin de saçlarını kurutman lazım. duştan hemen sonra dışarı çıkmasan da iyi olur. valla birden ortaya çıkmamış ki, sen biraz yolunu yapmışsın işte pek dikkat etmeyerek gibi geldi bana...

eğer dr ları çok gözün tutmadıysa ve şikayetlerin devam ederse git yine. ilaçsız geçmesini beklemek diye niye sordun, ilaçlar dokunuyor mu? senin bünyeni bilmem de
bende pek etkili olmuyor öyle yağmış çaymış. bi kere 1 kutu antibiyotik içtim ona rağmen geçmedi rahatsızlığım, dr a gitmicem dedim ama baktım her gün halsizim.. sonra gittim dr enfeksiyon devam edior dedi, 1 kutu daha yazdı antibiyotik. gerçekten de onu içmeye başlayınca düzeldim... çünkü eğer bi enfeksiyon varsa ilerliyor... geçmiş olsun
  • omonia  (28.10.16 17:49:47) 
4 tane ilaç verdiiler. biri burun spreyi. 3ü kbb, biri glöçğüs için.

biri burun spreyi. Bir işe yaradığını g örmedim.

diğeri kapsülantibiypotik galiba.

diğeri tablet suda eriyen.

göğüs için de şurup. eritsin diye galiba göğüstekini.


dişimde ağrı olduğu günün ertesi günü sonraki gün filan bayağı azalmıştı zaten. Çok küçük bir sızı bir mukus kalmıştı tek bir dişte. Gçmedi o bir hafta. sinüs rinse kullandım ve burnumdan çıktılar zorlayınca ve artık kafamda bir şey yok.

İlaçlar bitene kadar kullanatyım diyorum yine. Sonra yine gidrim belki doktora kontrole.

Hala ince filan giyniyorum, üzerimde klima var filan. pek takmıyorum.

Çünkü yılllardır b öyleyim ama bu sene böyle olması ya yaşlılık ya başka bir şey. o yzden bırakmak istemityorum kendimi hemen böyle.

Teşekkürler tavsiyeler için.

burunda hala ortalarda akıntılar var gibi, hissediyorum bir şeyler çünük kuruyorlar orda çıkarmak zor oluyor. AKaıntı sanırım devam ediyor genizden. göğüste bir şey yok pek.
  • Cursed Chico  (03.11.16 21:22:19) 
yazmadan edemedim. ince giyinmek, ıslak saç falan bi yere kadar da klima gerçekten baya kötü etkiliyor. Bi şekilde ondan kurtulmaya çalış. geçmiş olsun tekrardan.


  • amuzende  (04.11.16 10:42:23) 
TEşekküler. Bilmiyortum sıcağı sevmiyorum.


  • Cursed Chico  (05.11.16 13:13:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.