[]

Bu iş böyle ne kadar gider?

işe gitmek için artık yarım saat daha erken kalkıyorum.
06:30 servise biniş saati.

şirket işten çıkmalar sebebiyle azalan personel için 2 servisi 1 serviste topladı. bulunduğum servis artık mahalle sokak araları vs her yere girip personel topluyor.

yolumuz bu sebepten 30 dk uzadı.

mesai 08:30 da başlıyor. servisçi bizi 08:00 da bırakıp bir okulun servisini çekmeye gidiyor. o yüzden iş yerine de 30 dk erken gelmek zorundayız.

akşam 18:30 çıkışımız var. yol yine mahalle ve sokak aralarına girildiği için uzuyor. artık 20:15 gibi evdeyim.

bana 9-10 saat gibi bir zaman kalıyor. bu süre içinde akşam yemeği, belki bir tv programı vs izleyip izleyememe ve yatış.

tüm bunlar olurken bir de saat diliminin gmt +3 olarak ayarlanması. yani güneş, mavilik, gökyüzü, kuş cıvıltısı yok. sürekli bir karanlık.

motivasyonum çok düşük. çalıştığım yer ise bir fotoğraf stüdyosu. evet. bir pencere bile yok. 4 tane duvar 1 zemin ve 1 tavan.

ne yaparsam biraz olsun bu durumu atlatabilirim?

 
:( Okurken bunaldım. Çok haklısın. Lütfen kendin için bir iyilik yap ve daha iyi şartlarda bir iş bak. Olmaz mı? (İş bulmadan çıkma ama)


  • dessy  (26.10.16 08:58:01) 
işi bırakacaksın insan değil misin sen?


  • yazar yazmaz yazan yazar  (26.10.16 08:59:34) 
Tüm diğer çalışanlarla birlikte çıkış saatini erkene aldırma veya servis koşullarını iyileştirme için patrona baskı yapın, çaktırmadan da başka iş aramaya başlayın bence.


  • creepy  (26.10.16 09:01:02) 
aynı durumdayım, tek fark benim ofis şartlarımın daha iyi olması.

yapılabilecek en mantıklı şey @dessy'nin dediği, iş ararken ilk kriterin de evine yakın olması olsun.

yavaş yavaş öldürüyor insanı bu şartlar.
  • piremses  (26.10.16 09:01:25) 
işinde mutluysan evi değiş yürüyerek git işe hava alırsın çıkışta kafa dinlersin.


  • suwat  (26.10.16 09:01:47) 
iş yerine trafik yuzunden tam 1 saat erken geliyoruz, yarım saat geç alırsa 1.30 saat daha fazla yolda trafikte kalıyoruz. 8 de olmam gerekirken 7 de iş yerinde oluyorum 5.45 te kalkıyorum :/ sanırım dertlerimiz aynı

akşam servis kullanmıyorum ben, 9 gibi varıyor servis ben metrobüs ile 7.30 da varıyorum evime

en azından servis var bununla mutlu olabilirsin, bize servis yeni konuldu resmen sabahları rahat geliyorum uyuyorum, ayakta gelmiyorum insanların kokularını çekmiyorum bunlar buyuk bir luks
  • eja  (26.10.16 09:22:00) 
Gençsen biraz katlanmak durumunda kalabilirsin. İş ara bir yandan.


  • arnold schwarzeneger  (26.10.16 09:49:35) 
servisi birak. toplu tasimayla en konforlu ve en az surede hangi saate evden cikman gerekiyor. onu ogren. bunun icin bence gerekirse 6'da bile evden cikabilirsin. ise geleceksin belki 6 bucukta. istersen tam 8 bucukta olucak sekilde de ayarlayabilirsin ama toplu tasima sureni arttirirsin. ben sahsen nefret ediyorum. toplu tasimada 5 dakika daha az vakit gecirmek icin yarim saat erken kalkarim yani.

her neyse ise geldin erken saatte. o vakti degerlendir. kitap oku. orda bunaliyorsan ofisin konumuna gore bir parka git, otur, gez, kitap oku, cay ic. aksam icin bir sey yazmadim ama erken yatabilirsin eger sabah cok erken kalkicaksan bu plana gore.
  • groove  (26.10.16 09:51:37 ~ 09:53:27) 
eski işyerimde benzer bir durum olmuş servisler birleşmiş yol uzamıştı. sabah ve akşam kitap okuyordum ya da yabancı dil çalışıyordum . servise biner binmez kulaklığımı takıp elimde tablet ya da sözlükle saate hiç bakmadan okuyor ezberliyordum. evde olsa bu kadar sabit ve aralıksız çalışamaz insan . kendi kendime portekizce öğrendim yüzlerce kitap okudum .
sabahları serviste geçen 1,5 saati kendini soyutlayarak verimli hale getirebilirsin.

  • devilone  (26.10.16 09:54:33) 
bu kadar olmasa da benzer koşullarım vardı, senden farkı 8:30 - 18:30 yerine 9:00 - 18:00 çalışıp cmt de gitmekti işe. ne yaptım peki? iş aramaya başladım ve şehir değiştirdim, ist'dan ayrıldım. şimdi ank'dayım, ev ile iş arası yürüme mesafesi 20 dk, çok daha rahatım ve huzurluyum. işin parasal kısmı da ayrı güzel


  • hosein  (26.10.16 09:56:54) 
İş ile evin uzak olmasına önem verin, iş deüişmiyorsa ev değiştirin.


  • kurnaz  (26.10.16 12:50:27) 
Çöpe giden zaman kadar penceresiz yerde çalışmak da sinir bozucu. İş, sana olağanüstü fırsatlar yaratmıyorsa bir an önce çıkmaya bak.


  • harvey  (26.10.16 12:59:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.