[]

Smear testi

Hanımlar bi bakarmısınız? Kız arkadaşımın bi jinekolojik problemi var. Gitmesi lazım doktora. Burdan doktorda buldum, ben karşılıcam dedim. Her şey tamam fakat smear testinden korktuğu için gitmek istemiyor. Gerçekten korkutucu ve acı veren bir şey mi? Yaptıranlardan yorum alabilir miyim?




 
Alti ustu kulak cubuk boyunda bir sey suruluyor yahu. Korkunc ya da acili filan degil.


  • kuehles blondes  (25.10.16 11:20:12) 
yok yahu. nesi acı verecek hissedilmiyor bile.
ağızdan tükürük örneği almak gibi düşün.

  • kaputt  (25.10.16 11:20:23) 
Daha önce hiç jinekoloğa gitmemiş mi korkacaksa speculumdan korksun:D Smear testi, pamuklu çubuk gibi bir şeyle şöyle bir dokundurma. Korkulacak bir şey değil.


  • Domuz  (25.10.16 11:21:27 ~ 11:21:48) 
speculum da zaten cinsel ilişkiye giren biri için korkulacak bir şey olmamalı. hele konu sağlıksa.
cinsel ilişkiye girmiyorsa zaten kontrollerde belki farklılaşma oluyordur. onu direkt sokmayabilirler.

  • kaputt  (25.10.16 11:24:00) 
Cinsel ilişkiye giren biri. Speculumdan korkuyor heralde.


  • basubadelmevt  (25.10.16 11:24:48) 
@domuz
Afedersin de icine erkek arkadasini y... alan kadin speculumdan korkmasin bi zahmet ya?! (Salon kadini cizgimden saptim resmen ://)
Cinsel olarak aktif degilse zaten speculumla isi olmaz doktorun da.

Jinekolojik muayeneden sogutmayin insanlari, sorun olmasa bile 6 ayda 1 gorulmesi gereken bir doktor. Hele de cinsel olarak aktif biri smear testinin ne oldugunu bilmeden korkuyorsa sogutarak buyuk hata yapiyorsunuz.
  • kuehles blondes  (25.10.16 11:24:55) 
@kuehles blondes, her gün içimize ucu açılan metal aletler sokmuyoruz, tedirgin olabilir. Korkarak titre!! demişim gibi bir atar... Bak smiley var, şaka tabi ki. Normal bir muayenede vajinal ultrason da dahil korkulacak bir şey yok ve 6ayda bir yaptırılmalı.


  • Domuz  (25.10.16 11:40:30) 
@domuz sorun su ki, kiz arkadasina okutacak olsa burayi, kiz onun geyik oldugunu anlamayip daha da korkacak mi? Evet.
Smear testinin nasil oldugunu bile bilmeden korkan bi insan burada bahsi gecen.
Yoksa ben de guler gecerim. Tedirgin edici seyler yerine sakinlestirici seyler soylemek daha iyi gelir kesinlikle.
  • kuehles blondes  (25.10.16 11:45:12) 
Şimdiye kadar 4-5 kez yaptırmışımdır, hiç birisinde acı hissetmedim. Birazcık basınç hissedebilir sadece. Kendini kasmazsa sorun yok.
Geçmiş olsun.

  • peggy  (25.10.16 11:53:10) 
@kuehles blondes, daha önce jinekoloğa gitmeyenlerin espri anlayışı olmuyor mu, çok net ki bu duyuruya verilen bütün cevaplar kesinlikle korkulacak hiçbir şey yok olacaktı. Olayda kullanılan bir aletten bahsettim ve sonrasında korkulacak bir şey olmadığını da yazdım.
@basubadelmevt'in kız arkadaşı, okuyorsan ve şaka olduğunu anlamadıysan şaka o.
Sakinleştirici şeyler, sakinleştirici şeyler..
  • Domuz  (25.10.16 11:57:53) 
Oncelikle alti ayda bir kontrol sart onu soyleyelim amma bu speculum denen seyi erkek cinsel organina benzetene de sasirmamak elde degil. Sonucta tahrik olmamis bir haldesiniz o demir sokuldugunda yani salon agzini bozacak kadar sasilcak ne var bunda anlamadim. Tabi ki aciyor ve rahatsizlik veriyor.. Ama bu sagliginizi riske atmaya degecek bir aci degil mutlaka gidin testinizi de yaptirin gecmis olsun.


  • Kat  (25.10.16 12:35:28) 
araya gireyim ben de. tahrik olmamışsın yani kaygan değilsin ama aleti doktor da cani değilse öyle o haliyle sokmuyor. zaten fazlasıyla kayganlaştırıcı sürülüyor ve genellikle hissetmeden içine girmiş oluyor alet.
peggy'nin dediği gibi en fazla biraz basınç hissedersin ama acı hissediyorsan bence doktorda filan sıkıntı vardır.

  • kaputt  (25.10.16 12:48:55) 
@kuehles blondes sakinleştirelim kızı haklısın:
tukan gagası gibi metal bir şey speculum, ha işte onu sokacaklar (tukan kuşu da bilmiyorsa at y..... deriz anlar belki) hiç salon kadını çizgim olmadı bizim evde salon da yok ben rahatım o yüzden :P ... bir şaka yapılmış, ki bu gayet açık... herkes senin uygun gördüğün şekilde mi yorum yapmak durumunda? gereksiz duyarlılıklar, duyarlı olma çabaları falan filan. Derken bir de y... demişsin. Speculum hayatın bir gerçeği bebeğim, sevgili kız arkadaş ve smear da öyle, acıtmıyor hayır. gaga da acıtmıyor kuzum, fantezi dünyan çok geniş değilse rahatsız olabilirsin ya da yeni boyutlara yelken açar ilişkiniz. hemen duyarlı olayım ve şu şekilde veda edeyim Namaste, şansın, ışığın bol olsun jinekologda, sevgiyle kal.

  • zuppa  (25.10.16 12:57:35 ~ 13:08:16) 
Kaputt +1

@kat
Eger basinc disinda bir sey hissediyorsaniz doktorda sikinti vardir ya da kendinizi fazla kasiyorsunuzdur.
  • kuehles blondes  (25.10.16 13:01:35) 
hiç acımıyor. ucun bır kulak çubuğu gibi birşey sokuyorlar içeri sadece. speculumda plastik acıtan hiçbir şey yok kendini kasmazsa herşey çok rahat olur


  • hernezıkkımsa  (25.10.16 13:43:41) 
Tabi ki kayganlastirici suruluyor yok artik zaten diger turlusu mumkun mu yani.. Ama bu acimadigi anlamina gelmez ki kastigim dogrudur tedirgin oluyorum ve soran kiz arkadasimiz da aynen benim gibi korkan birisi. Ya zaten bir agiz tadiyla korkumuzu yenmeye firsat vermezler asi olcak cocuk ayy sinek isirigi gibi derler fespunallah. Bir vurur adam off resmen yakar hangi sinekler isiriyo bu salaklari diye dusunursunuz. Yahu biraz acir deyin ama sen cesur ve guclu olmalisin deyin ne var bunda. Yok demezler kandirirlar seni zevk alirlar. Pembe yalaniniz batsin salonlarda filan konusun onlari :P


  • Kat  (25.10.16 13:44:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.