[]

Arkadaşıma hatırlatayım mı?

Hafta sonu çok samimi olduğum bir arkadaşıma bisikletimi ödünç verdim, geri getirdiğinde selede kocaman bir yarık vardı. Nasıl başardı bilmiyorum ama önemli değil olm canın sağ olsun dedim, o da link atarsın aynısından/benzerinden alırım bi tane sana dedi.

O akşam birkaç sele baktım, benimkinin aynısını bulamadım da benzer bi tanesinin linkini gönderdim, he tamam dedi ve bir hafta olacak ses seda çıkmadı daha.

Yakın arkadaşım ama 100 liralık bir şey için darlamak istemiyorum, ben de şu an öyle bir masrafa girecek pozisyonda değilim, bisiklet bok gibi gözüküyor öyle kullanmak içimden bile gelmiyor... Napayım a dostlar?

 
çok sıkıntılı durum. ben de asla bu işlerin içinden çıkamam. ve çok utanırım bir şey de diyemem, içim içi yer :)
neyse sonuç olarak söyleme bence şimdilik bir şey. ayıp gibi. yakın arkadaşınmış zaten. birkaç hafta sonra filan ne oldu bizim sele filan diye bir laf atarsın. şakayla karışık filan.

  • kaputt  (25.10.16 11:15:53) 
bence de şimdi söyleme. yakın arkadaşınsa zaten halledecektir, üzerine yatmaz diye düşünüyorum. birkaç haftaya ses çıkmazsa da şaka yollu belki söylenebilir.


  • nathanieltroy  (25.10.16 11:17:56) 
"Yarik seleyle cok rahatsiz oluyo biliyosun, sen siparisi verdin di mi? Ne zaman gelcekmis?" filan de.

Insanlardaki bu rahatlik beni olduruyor. Yakin arkadasimin malina zarar verdim diye daha da panikle, geri vermeden alirdim yeni seleyi.
Saka gibi bence.
  • kuehles blondes  (25.10.16 11:19:18) 
kendi keyfini düşünen, zarar verdigi esyanin sahibini de düşünmeli. hatta gecmiste 5,10 tl borç verdigin ama geri ödemeyen birileri varsa onlardan da bunu iste. sana hakkini iade etmeyen sözünü tutmayan, gercek anlamda bir arkadaslik zaten yapamaz. ayıbı bu işlerin. (ancak fakirse, durumu yoksa bunlar göz ardı edilebilir.)


  • 1adam  (25.10.16 11:24:54) 
Elemanın para sıkıntısı yok, muhtemelen aklından çıktı da böyle de olmuyor işte :/


  • chicha  (25.10.16 11:28:02) 
seleyi sen al, ona 100 lira borç vermiş olursun. borcunu da mutlaka al. eğer ödemiyorsa o ilişki çarpık olur. seni sıkıntıya sokmak istemiyorum ama uzun veya kısa bana net bi tarih ver de. onu darlamak istemiyorsan gözünde paragöz konuma düşmek istemiyorsan çok sıkıysanız borcu hatırlatırken ona arada yemek ısmarlayabilirsin. istersen ona 500 liralık hediye al. ama bağış ayrı borç ayrı. burada meblağ değil problem, senin malına 30 liralık zarar da verse onu yerine getirsin, yoksa bu hem onun için karakter sorunu olur hem de senin bundan sonra başka bir arkadaşına bişey verirken tedirgin olmana yol açar. çoğu insan paranın üstüne yatıyo, değeri de yattığı para kadar oluyo.

mesele genel olarak böyle.

ama detayını siz belirleyin. tamamen selesiz getirseydi, yeni aldığın seleyi çaldırsaydı filan belki dediklerim geçerliydi. ama selenin kullanım süresi, tamirin miktarı vs arkadaşının sana maddi olarak verdiği zarar, külfet onları artık sen düşün. belki daha az bi miktardır.
  • etki  (25.10.16 11:29:12 ~ 11:35:09) 
ne zaman maaş aldığını biliyorsan o tarihten üç gün sonra hatırlat. örneğin 1'inde alıyorsa 4'ü uygun


  • hosein  (25.10.16 11:32:07) 
"Yakın arkadaşım ama 100 liralık bir şey için darlamak istemiyorum, ben de şu an öyle bir masrafa girecek pozisyonda değilim, bisiklet bok gibi gözüküyor öyle kullanmak içimden bile gelmiyor..."

şunu yaz arkadaşına.
  • rubenanyukov  (25.10.16 14:10:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.