[]

kinoa vs ince bulgur

selam. soru başlıktaki gibi ama tam da diil. barcelonadayım kısır yapmak istiyorum ama gel gör ki ince bulgur bulamıyorum. çok ücralara da bakmadım açıkçası arap-türk dükkanlarını karıştırmadım ama büyük marketlerde yok tabi. ikame ürün olarak kinoa var. şimdiye kadar kinoalı hiç bişey yapmadım. internette bulduğum bi tarife göre kinoayı 2 saat suda bekletiyosun yıkıyosun bi daha pişiriyosun falan çok uzun iş gibi geldi. değer mi hakkaten? ince bulgurun yerini tutmuyosa boşuna uğraşmak istemiyorum. ne diyosunuz?
ha buarada ince bulgur satan bildiğiniz bi yer varsa paylaşın lütfn. onu yazmayı atlamışım.



 
İki saat suda bekletmeye gerek yok. İlk önce akan suyun altında ovalayarak yıka kınoayı. Bunun amacı da kabuğundan dolayı oluşan acılığı yok etmek. Daha sonra 1 kinoaya 2 ölçü suyu ateş üzerine koy kaynasın. Kaynama başlayınca kınoayı ilave edip 15dk kısık ateşte pişir, suyunu çeksin. Daha sonra kapağını kapalı şekilde dinlendir. Oldu bitti.

Tadı bulgur - pirinç arası geldi bana, ama lezzeti güzel. Tuz atarsan salataya gider, tuz atmazsan meyve ile gider. Afiyet olsun.
  • oligomer  (21.10.16 04:17:38) 
@oligomer uvff hadi yaa. veririm tuzu pul biberi o halde. çok sevindim sağol umarım güzel olur.


  • miss magara kadini  (21.10.16 04:29:13) 
Çok sevdim ben, muhtemelen senin de hoşuna gidecektir. Ama kilit nokta ilk baştaki ovalayarak yıkama. Bir de kaynama esnasında hafif bir koku bırakıyor ona takılma. Pişince koku kalmıyor. Piştiğinde minnacık patlamış mısır benzeri kinoaların olacak. Afiyetler olsun :)


  • oligomer  (21.10.16 04:35:41) 
avrupa'da genelde bulgurun daha iri tanelisi var.

cous-cous (okunusu 'kus kus' )olarak ara her yerde bulabilirsin. her supermarkette vs var, en kotu fas, tunus, cezayir marketlerine bak, bulamaman imkansiz.
  • matematik koyu  (21.10.16 10:48:32) 
Kinoayla kısır nasıl olur ki ama :/ tane tane baya ağza gelen hissedilen bir şey. İnce bulgur gibi birbirine yapışmıyor, biz hep senede bir 10 kg götürüyoruz o yüzden.


  • ekaterina  (21.10.16 11:35:36) 
Kesinlikle cous cous bulursun. Ama makarna kuskusu degil bulgur olandan. Kinoayla ugrasacagina 1e 1,5 ölçü kaynar suyla 5 dakikada hazirlarsin


  • chipie  (21.10.16 13:14:23) 
kinoayla deniycem valla bu sefer. dolaşırken cous cous da gördüm evet hatta baya tereddüt ettim bunla da olur mu olmaz mı diye. bakalım bi kinoayla deniyim olmazsa ikinciye kuskusla denerim :)
buarada irmik gördüm yaa. irmik var ince bulgur yok bu nasıl şey

  • miss magara kadini  (21.10.16 15:00:04) 
normal bulguru miksere atsan ince bulgur olmuyor mu?


  • jimicik  (21.10.16 15:20:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.