[]

uyku

günde kaç saat uyuyorsunuz?
neredeyse günün yarısını uyuyarak geçiriyorum neden bu kadar anormalim?

az uyumak için neler yapıyorsunuz?

uykunuz geldiğinde nasıl kovalıyorsunuz?

 
8 saat uyuyorum. bazen 7. uykum geldiğinde kahve, çay falan içiyorum. akşamları da erken yatıyorum uykulu olduğum günler. yani 10-11 en geç. böylece dengelemiş oluyorum.


  • nathanieltroy  (19.10.16 16:39:18) 
4 7 maksimum. istesemde fazla uyuyamıyorum.

az uyumak için bişey yapmıyorum, biyolojik saatim buna ayarlı sanırım, çat diye uyanıyorum.

uykum geldiğinde bi 12 saat daha aktif olabiliyorum.
  • killerbee  (19.10.16 16:40:05 ~ 16:40:54) 
ben çok uyuyorum, imkanım olsa günümün yarısından fazlasını seve seve uyuyarak geçiririm. arkadaş çevrem hep dalga geçer hatta bunla ilgili, bana alınan doğumgünü hediyeleri pijama gibi yatakla, uykuyla ilintili şeyler olur.

az uyumak için hiçbir şey yapmıyorum, uykum geldiğinde uyuyorum. uyuyamayacak durumdaysam sabaha kadar oturuyorum, o günü uykusuz ve korkunç derecede sinirli geçiriyorum. sorularına pek cevap olmadı ama anormal bir durum değil bu, onu anlatmak için yazdım.
  • evde liyakat kalmamis  (19.10.16 16:45:31) 
8 saat ideal benim için ama son zamanlarda 6-7 saat uyuyorum h.içi, kalanı da h.sonu telafi edip geç kalkıyorum :) es kaza erken kalkmışsam da kahvaltı sonrası uyku süper bişi :))

genelde kahve içiyorum uykuyu kışkışlamak için. pozisyonumu değiştiriyorum nasıl oturuyorsam artık. odayı havalandırıyorum vs...
  • hosein  (19.10.16 16:50:46) 
Ben de uyku müptelaları arasındayım. sorumluluklarım işim gücüm dersim olmasa günde 20 saat uyurum :) ama pek fırsat olmuyor malumunuz.

hayatımın en güzel uyku düzenini üniversite süreccinde oturtmuştum. gece 01,30-02,30 arası uyuyordum. Daha erken ya da daha geç değil. Sabah da 07,30'u geçmiyordu uyanmam. genelde 07.20'li saatler. ilk başlarda telefon kurarak yaptım bunu sonraları telefonu kurmaya da gerek kalmıyordu ama yine de kuruyordum. yataktan çıkılan ilk 5 dakika zordu. ama sonrasında hep en sevdiğim şeyleri yapıyordum. uykudan uyanmak bi nevi ödüle giden yol oluyordu benim için. ama gün içinde okuldan dönünce falan 45-60 dakika arası gene uyuyordum çoğu günler.

sabahları ne yapıyordun dersen güzel bi rutin tutturmuştum kendime. uyanıp kişisel gündelik temizliğimi yaptıktan sonra bi nescafe eşliğinde debelist okurdum sözlükte, biraz haberlere göz atardım. sonra alır bisikletimi soğuk falan dinlemez, ki çok soğuk olmazdı alanyadaydım, sahilde 50 dakika pedal atardım. 25 dakika gidiş yönünde 25 dakika eve dönüş. dönerken simit alırdım evdeki arkadaşları arardım uyanmış olurlardı kahvaltı hazırlarlardı. hep birlikte güzel bi kahvaltı yapıp güne başlardık.

baktığınızda çok sıradan şeylerdi yaptıklarım ama o kadar seviyordum ki bu rutini yataktan çıkmanın zor geldiği anlarda bunların beni nasıl mutlu edeceğini düşünerek çıkıyordum.

yanisi tavsiyem ilk başlarda kendinizi disipline edin. zor olacaktır ama zamanla alışırsınız. alışmak için de normalde uyuyarak geçireceğiniz vakitlere yapmaktan hoşlandığınız, sevdiğiniz aktiviteleri koyun. 2 haftaya kalmaz yeni düzene geçersiniz.
  • se se ge  (19.10.16 16:54:42) 
7-8 saat uyuyorum ama bıraksalar benim idealim 10 saat. Şekerleme de yaparsam 12 saat keyifle uyuyabilirim. Lanet olası kapitalizm, uyutmuyor.


  • kimlanbu  (19.10.16 17:02:16) 
az uyumak için bebek yaptık biz.çok güzel bir şekilde uyumuyoruz..


  • jamswety  (19.10.16 17:38:54) 
5-6 saat. Eskiden 2-3'tü. Melatonin <3 Ben


  • Lim5  (19.10.16 17:48:57) 
Gunun yarisi uyuyorsaniz bi kan tahlili yaptirin derim, fazla uzun.
Ben gunun yarisini uyuyarak gecirdigim zamanlarda kan tahlili yaptirmistim, demir eksikligi ve tiroid cikmisti.
Tiroid ilaclarimi bazen aksatiyorum (1 ay unuttugum oluyor evet, cok kotu) ve bunu uykumdan anliyorum resmen.

Onun disinda 6-7 saat.
  • kuehles blondes  (19.10.16 18:25:24) 
5-6 7 saat uyursam sevinçten deliriyorum


  • shotgunwoman  (19.10.16 18:36:06) 
Bana 6-7 saat uyku yetiyor, fazlası baş ağrısı yapıyor. Az uyumak için ekstra çaba sarf etmeme gerek kalmıyor, vücudum bu şekilde alışmış. Yıllardır böyleyim. Ancak sana uyku kaçırıcı birkaç tavsiye verebilirim. Tam uykuya dalacağın anda aklına geçmişte yaşadığın utanç dolu anları getir ya da uğradığın haksızlıkları. Olumsuz düşünceler bende hep işe yarar. Bir de çok uykuluyken elektronik bir cihazın ekranına uzun süre bakıp bir şeyler okuduğumda ya da izlediğimde hemen uykum kaçıyor benim. Gözlerim fal taşı gibi açılıyor. Erken kalkmak için de iş güç edinmeni tavsiye ederim.


  • köstebek kurabiye  (19.10.16 18:38:20) 
5-6 , alışkanlık. uykum gelince uyuyorum genelde.


  • Apocalypse  (19.10.16 19:57:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.