[]

Saksafon calmak cok mu zor?

sb




 
zor tabi üflemeli enstrumanlar gitardan davuldan bastan falan daha zor bana göre

tabi bu işlerde sınır yok, hepsinin virtüözleri var, ben genel hobi olarak bahsettim.

hani bi gitar alıp akdeniz akşamları falan çalabilirsin de olay saksafon keman falan oldumu biraz ağlatır adamı :)
  • killerbee  (19.10.16 16:35:14 ~ 16:38:53) 
ben de şunu merak ediyorum. konservatuvar piyano öğrencisiyim. saksafona merak saldım. zaten müzikle uğraşan biri için saksafon öğrenmek ne kadar zaman alır? kaç ay ders almam gerekir?


  • chihirovekohaku  (19.10.16 16:57:35) 
hocam hemen gidiceksin konservatuarda ki üflemeli abdb. ye geçiceksin karşısına adamın soracaksın

saksafon da en önemli şey ton, tonu oturtamadığın zaman herşey boş. ben şahsen çok gördüm deli gibi klasik çalıpta tonu oturtamayan insan.
  • killerbee  (19.10.16 17:03:53 ~ 17:04:21) 
@stravo
yapısı klarinete yakındır, dolayısıyla klarinetçiler daha kolay adapte olurlar. nota pozisyonlarını ezberlemek yanında ton çıkartmak da ayrı bir zorluk gerektirir.
asıl mevzu, öğrenmesi zor yada kolay değil, hangi enstrumanın sesi içinizi cızırdatıyor, hangisine aşk duyuyorsanız onu öğrenin...

@chihirovekohaku
önce hanon sonra sax. :))
  • jeanluc  (19.10.16 17:05:11) 
üflemesi diğer üflemeli çalgılara göre daha kolay (karşılaştırma bariton, tuba, trompet gibi perdelilere göre yapılmıştır). tuş kombinasyonunu ezberlediğinde (kullanım kılavuzunda var) çalmakta sıkıntı yaşamazsın.

---------

işin ilginci çaldığım tek müzik aleti olan bunu da bayadır çalmıyorum.
  • rain when i die  (19.10.16 17:16:08) 
(bkz: saksofon)


  • timmie  (19.10.16 17:17:43) 
ben trompet çalıyorum, aylarca nefes egzersizi yaptım.
nefes önemli. sonrasında buzz var, yani ağzınla doğru frekansta titreşimi vermek. o da uzun süre alıyor.
yoksa tuşlara basmak, müzik teorisi filan nispeten kolay.
trompet de düşünürsen benimkini satabilirim, dijital piyanoya geçiş yapıyorum zira.
  • cedex  (19.10.16 17:22:18) 
@killerbee, bizim konservatuvarda saksafoncu yok be arkadaşım... yoksa ne hoca ararım ne de bu konularda başkasına danışma ihtiyacı duyarım. gider direkt arkadaşlarla plan yapar, dedikleri enstrumanı alır, onlarla çalışırım... virtüöz olamasam da iyi bir tonla, güzel kendi halimde bir şeyler yapabilmek istiyorum...

@jeanluc, saksafon mu piyano mu dersen? sanırım bende saksafon ağır basıyor. :)
  • chihirovekohaku  (19.10.16 20:15:58) 
Gayet kolay. Çalamayan gelsin beni bulsun. Blok flüt calabilen biri saksafonu her türlü çalar.

Elbette ne çalacağını biliyorsa.
  • babilbaligi  (20.10.16 08:43:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.