[]

Linkedin sorusu

En etkin nasıl kullanılır ve hızlı bir şekilde iş bulunur? Daha önce deneyimlemiş arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkür ederim.




 
iş bulacaksan kariyer.net den takip et önce. Ben hiç linkedin den iş bulan görmedim. Dışarıda bulanları duydum ama Türkiye' de ben hiç görmedim. Kariyer.net e düzgün bir cv oluşturup oradan ilanlara saldırmak gerek.

edit: tonla adam linkedin den görüşme teklifi almış. benim arkadaşlarımda mı sorun var "
  • AWD  (18.10.16 03:49:06 ~ 23:38:06) 
youtube da deneyimini paylaşan o kadar çok insan var ki burda alacağın cevaplar hiç yardımcı olmaz.


  • mytituaEd Yourvenom  (18.10.16 03:56:29) 
daha öncesinde 2 görüşmeye gittim linkedin üzerinden ayrıca 4 ya da 5 firma da teklifte bulundu.

nasıl kullanacağına gelince, yaptığın tüm işleri yaz, katıldığın eğitimlerden en küçük başarına kadar. yaptığın proje vs. var ise bunların fotoğraflarını koy ve ana hatlarını belirt. olabildiğince çok insan ekle kendi sektöründe. gruplar vs. var bunları ekle. ha cevap alma hızın yavaş olacaktır ama belli bir aşamaya geldiğinde aranan kişi sen olursun.
  • hosein  (18.10.16 08:52:49) 
kariyer.net benim gözümde ölü bir platform. nedeni ise bir iş ilanı açıldığında açılan ilan için abu sabuk onlarca, yüzlerce başvuru olması. siz yetkin olsanız bile o kadar cv arasında ik'nın size ulaşması çok zor. mesela ik'cı arkadaşımla bakmıştık başvurulara. adam forkliftçi, mikrobiyoloji şefi ilanına başvurmuş. durum o kadar vahim yani. gelelim linkedin'e. şuan çalıştığım işi linkedin üzerinden buldum. sadece geçen hafta iki şirket aradı linkedin üzerinden. görüşmeye çağırdılar. başvuru falan yapmıyorum. headhunter'lar artık ilan açmak yerine direkt kendisi seçip, iletişim kuruyor. bu nedenle, profilin tam ve düzgün olsun. yeteneklerin tümünü yaz. iş deneymlerini mutlaka açıklayarak yaz. daha önce bir eğitim veya sertifikasyon sürecinden geçtiysen onlarıda ekle. kendini özetleyen bir ön yazı ekle. ne kadar düzgün ve tutarlı olursa o kadar iyi olur.


  • delidir yakalayin  (18.10.16 09:41:21) 
ilan sahiplerine mesaj atabilirsin. bu seni 200-300 kişiden ayıracaktır.


  • oz qwerty  (18.10.16 09:43:24) 
ilk isimi yenibiris'ten buldum simdikinde de linkedin'den teklif aldim. linkedin'den bugune kadar bir cok teklif aldim. ayrica kariyer'den ulasan firmalar var, basvurmasam da arayip is ariyor musunuz diye soruyorlar. dolayisiyla ben butun bu platformlarin ise yaradigini dusunuyorum.
hangi is ariyorsan o ilana gir, aranan ozelliklere bak, anahtar kelimeleri tespit et, nasil ifade etmisler aradiklari kisiyi bunu algila ve cv'ni ona gore olustur. adamin aradigi isin aynisini yapiyorsundur ama dogru duzgun anlatamamissindir ne yaptigini, sadece x sirketinde y olarak calistim demissindir bir anlami olmaz o zaman, adam arayip acaba bu bizim istedigimiz isi yapiyor mu diye sormakla vakit kaybetmeyebilir zira hazirda bekleyen yuzlerce insan var. her iste beklentiler icin kullanilan asagi yukari belli ifadeler var, kendi cv'ni buna oturtmaya calis. calistigin her isin altina uc dort satir halinde ne is yaptigini o gorevdeyken yaz, eger bu tarz bir iste calisiyorsan calistigin projeleri mutlaka yaz, gizli bilgi degilse proje bedellerini, ortak firmalarin isimlerini yaz. turkiye'deki sirketi yurtdisinda bilmeyebilir ama buyuk bir isimle ortak yapmissinizdir isi o zaman dikkat ceker.

  • kassiopeia  (18.10.16 11:25:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.