[]

Bmw 1.16 mu mini cooper mı ?

En fazla 2 yaşında olmaları koşuluyla hangisi daha iyi arabadır , kadın sürücü olarak ben kullanacağım . Otomatik ve 5 kapılı olacak , şehir içi kullanılacak fazla km yapacağımı sanmıyorjm.benzinli mi iyidir diZel mi , fiyatları da aynı hemen hemen sanırım, sizce hangisi olmalı?




 
Bir de sıfır mı almalı ikinci el mi , daha önce birisi bu tür araçlarda sıfır alırsan zarar edersin demişti , ne kadar doğrudur


  • proustun bir aski  (13.10.16 17:41:13) 
şehiriçi kullancaksan start stop lu olan bi modeli varsa onlara bak.
her gün kullanacaksan da dizellere bakmana tavsiye ederim.
(her gün trafiğe kalacaksın ön kabulüyle diyorum bunları tabi)
  • rentts  (13.10.16 17:45:13) 
dod gibi bir firmadan 2nci el almak daha mantıklı.
sıfıra dünyanın vergisi ödeniyor %45

  • rentts  (13.10.16 17:57:28) 
bence 1.16, dizel ve 2. el.


  • zgrydn  (13.10.16 18:27:41) 
Çok temiz içine sinen olursa ikinci el de olur ama zaten yaşlı araba almayacağın için sıfırıyla aman aman fark olmayacak fiyatta. Vergiyi sadece başta veriyorsun gibi bir şey yok. Sonuçta satan adam ben verdim o vermesin diye vergiyi düşmüyor...

Araç alırken her türlü zarar edersin. Sinemaya gidince de zarar edersin. Bazı harcamalar parayı geri almak için değildir zaten. Yatırım değil bu sonuçta. Şöyle saçma bir durum da var gerçi. Ben üç sene evvel aldığım araçtan kar ediyorum. Döviz kuru yüzünden. Ama 5 yıl taksit alırsan faiz ödersin yine daha çok verirsin. Neyse konu o da değil de. Bunlar çok temel şeyler. Araç alırken para kazanmak düşünülmez. Zaten sıfır aldığında birden çok değer kaybeden araçlar 200bin tl üzeri araçlar. Kalanda öyle çok fark yok.

İkinci el piyasası olan araba alırsın mesela satmak kolay olur, aldığına daha yakın satarsın. Sıfır araç alırken daha uzun garantili alıyorsun bir kere fiyat ondan yüksek, ilk kullanıcı olmak bambaşka bir his bence. Param olduğu sürece sıfır tercih etmeye çalışırım. Bmw nin kullanılmış otoları sattığı sistem var yine iki yıl garantili, sıfıra göre ucuz ama ikinci ele göre pahalı. Garanti de satıyorlar. Oraya da bakabilirsin için rahat etsin.

Yılda on bin km yi aşmayacaksan dizel şart değil. Gerçi hiç bir zaman şart değil de :) fark etmez yani o kadar.

İkinci el satışı ve tip olarak ben 1 serisini tercih ederim. Ama bu çok zevk işi. Bir de 1 serisinde yeni kasa 2 yıllık da var ama mini daha yeni yenilendi, o kadar eskisi yoktur, yine sıfırdan fiyat farkı çok değil.

1 serisine yakında makyaj gelecek eğer önemsiyorsan.
  • bir ileti paylastim  (13.10.16 18:33:20) 
iki arabayı da gidip test etmiştim .(Bmw 118i benzinli vs Mini 5 Kapı Dizel)

- Bmw'nin oturma pozisyonu diğer araçlara göre farklıydı, ayakların öne uzanır şekilde oturuluyor.
- İkisinin de arkası aynı gibi geldi ama mini biraz daha dar yazıyor internette.
- Bagaj hacmi Bmw nin daha iyi.
- Mini'nin direksiyonu daha sert
- İkisini de aynı güzergahta kullandım ve binmeden önce ortalama yakıt tüketim zamazingosunu sıfırladım. Sonuç: Bmw 118i 12,7 litre, Mini: 8 Litre. Kısa yol olduğu için normal şartlarda -1 lt olacaktır. İstinyede çok da trafik olmayan yerde kullandım ama 90'ı hiç görmemişimdir.
- Bmw'nin donanımsız versiyonu binilecek gibi değil, ama Mini oyle değil.
- Kısacası gidip ikisini de test edin derim.
  • alembic  (14.10.16 08:30:43 ~ 08:36:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.