[]

istifa edeyim mi?

150 çalışanı olan bir üretim fabrikasında planlamacı olarak çalışıyorum.
maaş 2.000 civarı

eksiler

yılın ortalama 7 ayı günde 14 saat çalışıyorum, bazen pazar dahil.
sözleşmemde vardiya olmamasına rağmen iş yoğunluğuna göre sadece erkeklerle gece vardiyasına geliyorum işi aksatıyorlar diye.
sorumluluk gerektiren bir işim var, her gün yoğun stres altındayım.
izin konusu çok hassas, ayakta duramayacak dereceye gelene kadar hastane için bile alamıyorum izin.
yaptığım iş dışında joker gibi kullanılıyorum, buna gece patrona benzinlikten gidip sigara almak, içmeden çalışamayan ustaya içki servisi yapmak dahil.

artılar

normal çalışma saatim günlük 9 saat. ekstra çalıştığım her dakika için mesai ücreti alıyorum. mesai saat ücretim yüksek sayılır. bazı aylar bi maaşa yakın mesai alıyorum.
3 yılı doldurdum burada, patronlar bana fazlasıyla güveniyor ve yaptığım işe asla karışmıyorlar. emir altında değilim yani.
buradan çıkarsam başka yerde yapamayacağım bir iş konumunda çalışıyorum, ayrıca hiç karışan eden yok.

ailemin sorumluluğu benim üstümde, maaşımın düşmemesi lazım, yaklaşık 1 yıllık bir borç ödemem var yüksek miktar. buradan çıkarsam çok zorlanırım ödemekte. ne diyorsunuz bunlara bakarak, bir yıl daha sabredip borçları hafifletip daha az daha stressiz çalışıp daha az maaşlı bir işe mi gireyim, beklemeden çıkayım mı yoksa, ya da hiç çıkmayayım tazminatı falan mı kovalayayım?

24,k

 
sabret, borçlarını bitirip bak yoluna... durduk yere hem işsizlik hem de borç harçla uğraşma bence.


  • luchetti  (07.10.16 17:22:38) 
bence cv'ni aç kariyer.nette, şu anki ortalama maaşının %25 fazlasına iş bulabilirsen ayrıl. eğer bulamıyorsan sabret borçlar bitene kadar, sonrasında aynı maaş ya da daha azına daha az stresli bi iş bul.


  • hosein  (07.10.16 17:23:25) 
Başka yerlerle görüşmeye başla işi bırakmadan. Başka yer bulmadan kesinlikle işi bırakma!


  • la rana  (07.10.16 17:24:28) 
maaş çok az.
daha iyi bir yer bulabilirsin. eksiler daha fazla.
patronun sana güvenmesi filan boş işler salla bunları. onlar köle bulduk kaybetmiyelim diye karışmıyorlar.
bence bakın başka yerlere
  • skyangel  (07.10.16 17:24:29) 
bence istifa etme ama şartlsrın düzeltilmesi için patronlarla konuş. anladığım kadarıyla oranın kilit adamlarındsn olmuşsun onlara koymayacak ama seni rahat ettirecek düzenlemeler yapılabilir


  • oscar  (07.10.16 17:26:10) 
Çalışan kişilerde gözlemlediğim kadarıyla çalışanların %95 gibi bi oran işinden memnun değil.
Demek istediğim dışardan göründüğü şekilde olmuyor. Şimdiki işinden tatlı görünen çoğu işe girince pişman olacaksın bence. Çünkü emeğinin karşılığını alıyor gibisin. Başka iş işlerde getir götür ayakbişleri ve özel işlerde kullanılmana karşılık olarak teşekkür bile etmiyorlar. Bence devam et..

  • cahs  (07.10.16 17:26:25) 
yeni bir iş bulana kadar işten ayrılma öncelikle, sonrasında daha az çalışılan bir iş bularak ayrıl.


  • re noreno  (07.10.16 17:26:34) 
yeni iş bulmadan ayrılmam zaten, 15 gün işsiz kalsam batış demek benim için. ama burası gibi bulamayabilirim. patronla maaş için konuştum, yılbaşında kıyak geçeceğim sana dedi. zamlar ocak ayında yapılıyor çünkü. ne kadar doğru söyledi bilmiyorum ama.


  • jonestown  (07.10.16 17:29:38) 
o ölçekte fabrikada üretim planlama için 2000 çok düşük.
daha iyi iş bulma olasılığı yüksek.
bir yandan arayışta kalmak gerekir.
  • screamshot  (07.10.16 17:31:19) 
kurumsal firma olacak şekilde iş ara.Bulmadan bırıkma.Bulunca arkana bakma


  • turkuaz  (07.10.16 17:32:45) 
Mesleğini yazsan daha iyi olurdu. Planlamacı çok genel bir ifade. Benden bir yaş büyüksün. Şu anda mezun olsaydım asla bu şartlarda çalışmazdım. Borçlarını bitir, öyle çık.


  • dissendium  (07.10.16 17:38:43 ~ 17:39:03) 
Eger konforunu kurabildiysen,egitimine gore is imkanlari skalasinda iyi durumdaysan,ustune ekonomik sinirlarda hareket ediyorsan bu isi degostirmeyi aklina bile getirme.yeni bir isi yakalamak zor,yakaladin maasinin bir ay odenmemesine bile tahammulun olmayacagi icin buyuk riske girersin.yani su ayni gun is buldun ama maasini gununde odemedi ,hic bir kiymeti kalmadi.

Patron senin ne oldugunun zaten farkindadir ama sen arada aglamayi ihmal etme.bazen ekonomik durumlar gozden kacabiliyor bazende isine gelmiyor insanlarin o yuzden random degil ama vurucu zamanlarda aglamak iyidir.
  • duptıs  (07.10.16 17:52:54) 
istifa etme konusunda temel prensip "daha iyisi hazır değilse sakın istifa etme" dir.
istifa etme. sabret. daha stressiz, daha az maaşlı dediğin işlere hemen girebileceğin garanti değil. çalışmayınca çok sıkıntı oluyor, iş bulana kadar geçen süre belirsiz. bu sırada sgk sı var ,stresi var ,ailesi şusu busu var. sakın istifa etme bak sorumluluğun da varmış aile falan.

  • AWD  (07.10.16 18:05:08) 
Zaten iş bulmadan ayrılmayacağını söylemişsin. Yılbaşına kadar bekle iyi bir artış olur ise devam et. Artış yeterli olmaz ise işsizlik maaşı 2000 TL olacak diye bir haber vardı. Bunu araştırıp bu yasa/tasarı onaylanana kadar çalış derim boşta kaldığında zorluk yaşamazsın.

Ama eninde sonunda işten ayrıl çünkü sürekli mesai ve iş insanı yoran bir durum. haftasonun mutlaka olsun Cumartesi dahil ve ailene de zaman ayırman gerektiğini hatırla.
  • gonulcelen87  (07.10.16 21:41:22) 
İşsizlik maaşının 2bin olması olayı herkes için olmuyordur.

Normalde son 6 ayda sgkya gösterilen maaşınıza oranla bir işsizlik maaşı belirleniyordu. 2bin işsizlik maaşı için de çalışırken sigortan söz gelimi 5 bin liradan falan yatmalı.

Dovletimiz rakamlarda manipülasyon yapmayı seviyor. İşsizlik maaşına güvenerek iş bırakmayı da düşünme derim.
  • la rana  (07.10.16 22:57:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.