[]

zayıf birinin kas yapıp kilo alması

merhabalar.

180 boyundayım 56 kiloyum. fitness'a düzenli olarak gidersem düzelir mi durum? az yemiyorum hatta diğer arkadaşlarla yerken şaşırıyolar duruma niye sen zayıfsın diye. fitness'ın dışında ne yapmalıyım? 15 kilo almak ama bunu kas olarak almak istiyorum


 
Önce bi doktora git neyin var neyin yok bi baktır. Tiroidlerde sorun olma ihtimali yüksek. Öyle bi şey varsa zor tabii. Yoksa da zor gerçi kas inşası baya zor ama yavaş yavaş hepsi olur.


  • angelus  (04.10.16 22:28:39) 
Günlük kalori ihtiyacı kişiye göre değişir kendini başkaları ile kıyaslama.

Fazladan kalori alırsan kilo alırsın bu kadar basit. Bunu sadece kas olarak tabii ki alamazsın, yağ da olacak ama fitness yaparsan daha çok kas olur. Zaten çok zayıfsın biraz yağ alman problem olmayacaktır.

Yiyebildiğin kadar ye ama sağlıklı beslenmeye çalış. 3000 kalori civarı alıyor olmana rağmen kilo alamıyorsan doktora gitmelisin bence, başka bir durum olabilir.
  • Piukh  (04.10.16 22:30:36) 
düzenli olarak çok yemelisin bence, bi de 180e 56 çok düşük gibi. bir diyetisyene ya da dahiliyeciye gidip ben kilo alamıyorum acaba bi sorun mu var dersen kan tahlilleri falan yapıp belki senin bilmediğin bir sorun bulabilirler. (guatr gibi)


  • 10032007  (04.10.16 22:30:48) 
Yaşınız ve cinsiyetinize göre kalori hesaplaması yapmanız gerekiyor az yemiyorum ama kilo alamıyorum demeniz biraz garip bir cümle olmuş.
Bunda çalıştığınız iş yaşam tarzınız gibi etkenlerde etki eder. Bazal metabolizmanızın hızı etki eder birden fazla etken var aslında bu kilo alamada . Ama Bunların öncesinde bir uzman hekime gidip tahlil yaptırırsanız daha iyi olacaktır.

Günlük ihtiyacınız olan kalorinin 400 -500 üstüne çıktığınızda ufak ufak kilo almaya başlayacaksınız ama hepsini kas olarak almanız o kadar kolay bir iş degil.
  • sudo su  (04.10.16 22:39:18) 
sigara içiyorsan bırak 4 ay içinde (üstelik de fazla yemeden) 75+ olmazsan adam değilim, bende böyleydim çünkü hayvan gibi yerdim ama kilo alamazdım, sigarayı bıraktım 80 falan oldum, yine başladım şimdi 64 kiloyum (yine zayıfım aslında)


  • selam  (05.10.16 02:01:48) 
deli gibi yemeye aban.
takviye vitamin de kullanabilirsin(amino asitler gibi).
bir de tabi, disiplinli bir şekilde aksatmadan fitness yapman lazım.
  • pangea  (05.10.16 13:33:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.