[]

Emekli Babaya Hobi Arıyoruz

Uzatmalı emekliliğini bir kaç ay önce sonlandıran peder beyi bu aralar daralmış görüyorum. Müzekart alırım, müzeleri gezersin demiştim bir ara, geçen onu sordu. Sıkıldığı kanısı daha da güçlendi. Yaş 60, yer İstanbul Anadolu. At yarışı dışında hobisi yok adamcağızın. Kütüphane, müze vs. dışında emeklilere uygun hobiler önerebilecek olanınız var mı? Herkesin babasının başına geliyordur diye tahmin ediyorum. Bu arada emeklilerin takıldığı, Anadolu yakasında, iskambil oynanan bi mekan (kahveden daha nezih) öneren olursa süper olur. Onun dışındaki önerilere de açığım. Balığa çıkma demeyin, adamda sabır sıfır.




 
üzüldüm yahu :/

benimki bağ bahçeyle uğraşıyordu. ev bahçeliyse öyle bişey yapabilir. tablet vs varsa oynayabileceği (okey, batak vs) oyunlar yükleyin. eve veya bahçeye bakıp ilgileneceği bir hayvan alabilirsiniz hayvanları seviyorsa. kedileri, köpekleri vardı benimkinin. gitmeye üşenmezse belediyenin hobi kurslarına kaydolabilir.
  • jonestown  (04.10.16 11:30:17) 
benim babam şöyle yapıyordu ilk emekli olduğu dönemde, her gün yakınlarda bir pastaneye gidip orada oturuyordu, gazete okuyordu, ne bileyim bilgisayarından bir şeylere bakıyordu filan. gelen çoluğu çocuğu severek, at yarışı ve bahis tüyoları vererek filan hatırı sayılır bi' çevre yaptı kendi kendine bi' anda, arkadaşlarının yaşı 4'ten başlıyor 80'e kadar çıkıyor. artık pastaneye sadece sabahları bir rutin olarak uğruyor, sonra kendi gibi emekli arkadaşlarıyla gezip duruyorlar. hayat babama çok şahane değil mi? bence öyle. avrupa yakasında yakın bi' yerde olsaydın babalarımızı tanıştıralım diyecektim bir anda roman yazdım, kusura bakma :) benzer bir metod önerebilirsin babana, belki işine yarar.


  • evde liyakat kalmamis  (04.10.16 11:32:51) 
emekliler derneğine üye olsun :)


  • cekilmis gayfe  (04.10.16 11:33:15) 
ahşap ile uğraşabilir. ben babama bunu önermiştim. kıl testeresi alıp o ince kartonplak gibi tahtaları kesip istediği şeyler yapabilir.


  • dahinnotha  (04.10.16 11:40:14) 
Feneryolunda bric klubu vardi bitane. Baya duzgun, babanizin yasinda insanlar geliyor.


  • kuehles blondes  (04.10.16 11:46:14) 
Özellikle hafta ortalarında ucuz uçak bileti alınıp , babanızın görmediği ancak merak ettiği yerleri görmesi de sağlanabilir . Bir de eline bir fotoğraf makinesi verdiniz mi tamamdır : )


  • monstermash  (04.10.16 11:49:59) 
ben de briç diyecektim, ama kuehles blondes benden önce davranmış.

eğer severse briçten başka bir şey konuşup yapmak istemeyebilir.
hem de arkadaş edinir, sosyallik de olur.
  • blatta hiberna  (04.10.16 12:29:16) 
İlgisini çekerse musiki cemiyetlerine gidebilir, yetenek ya da bilgi gerekiyor da olabilir emin diilim ama sadece ilgi de yeterli olabilir, benim babamın bayağı iyi bir sosyal çevresi var bu sayede, kendisi yıllardır keman çalar, müzikle ilgilenir ama arkadaşları arasında sıfırdan başlayanlar da var gördüğüm kadarıyla.


  •   (04.10.16 13:25:38) 
ismek kurslari?


  • for the record  (04.10.16 14:27:20) 
Babam erken emeklilik sebebiyle (30yasından beri) yapmadıgı sey kalmadı acıkcası. Bunlardan bir kacını yazayım:
-emlakcılık
-kalabalık bir aile iseniz buna dair bir cenaze fonu gibi bir oluşum yarattı. Hala da sürüyor ve aile içinde gerek görüldüğünde o fondan yardım ediliyor cenaze ya da bilimum kötü durumlar için.
-yazlık aldıydı bi ara zaten o butun zamanını iyi harcıyor. Bahce ile ugrasmak tarla bostan yapmak falan. Ki yazlıgın da tadilatları mevcut iyi yıl calıyor özetle.
-Eger bu yazlık iskansız bi yerde ise onun o işleriyle gönüllü ugrasmakta epey bi kac sene aldı.
-kendisinin toparlarsak bel sorunu oldugu için yıllardır spora ve sıcak suya gider (izmiri bilen bilir termali mevcut)
-yazlıgı sattıktan sonra Türkiye turu yaptı. Yani adam 30yasından beri bizi de alırdı hop gezerdik her yeri sadece Karadeniz kalmıstı onun için onu yaptılar annemle.
-Yazlıgı sattıktan sonra bi kac yaz değişik yerlerde tatil yaptılar
-bu yaz Yunan adalarını kesfediyordu
-ve son olarak ingilizce kursuna basladı. 8 ekimde hayırlısıyla baslıyor.

28 yıllık emekli hayatında daha baska ne yapmıstır hatrlamadıgım seyler olabilir.
  • fıytfıyt  (04.10.16 14:56:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.