[]

Bulutlar hissedilir mi?

Yamaç paraşütü veya benzer bir şekilde gökyüzünde bulutların içinden geçildiğinde bir şey hissedilir mi? Hisseden var mı ya da? Bulut dediğimiz olay neticede su damlacıkları ve hatta öğrendiğime göre buz kristalleri de barındırıyormuş.

Teşekkürler


 
hissedilir tabi, sen hiç bulutların üzerinde oturup lir çalan kişileri görmedin mi?


  • benyamo  (02.10.16 21:08:35) 
içinden geçtiğim her şeyi dibine kadar hissederim.


  • bigbadabum  (02.10.16 21:10:06) 
hocam sis içinde olmak gibi bir şey, hissedilecek bir şeyi yok.
dağda snowboard yaparken bulut içerisinden geçtiğimi belirteyim

  • gaza gelen  (02.10.16 21:17:52) 
@gaza gelen sis için bilemedim tam, genelde çok büyük alan kaplar sis. Ancak bulut dediğimiz şey irili ufaklı çok değişken gökyüzünde. Snowboard yaparken hızlı bir şekilde ve üzerinizde kalın kıyafetlerle mi geçtiniz? Benim sormak istediğim illa bir kütle olsun, dokununca hissedilsin gibi değil de belki soğukluk, belki nem tarzı bişeyler çıplak tene değdiğinde belki?

Yani sonuçta su damlacıklarını tutuyor içinde. Az ötesindeki havada ise su buharı var yalnız. Gözle görülen bir fark varken hissedilebilir mi acaba diye düşündürüyor beni.
  • senolll  (02.10.16 21:26:03 ~ 21:43:03) 
tabi ki kıyafetle geçiyoruz içinden, yüzümde de bir nemlik oluşmuyor. bulut içerisinden geçilen kısım biraz daha soğuk oluyor diyebilirim, ben bunun sebebini güneş olmamasına bağlıyordum tabi.


  • gaza gelen  (02.10.16 21:32:04) 
Hıza bağlı.uçakla buluta girildıginde sarsıntı hissediliyor.yamaç paraşütünde nem dışında birşey hissedileceğini sanmıyorum.ama gerçek farklıdır belki.


  • delicevat  (02.10.16 22:29:28) 
Ben hissetmedim.
Yamaç paraşütü
Kayak
Dağ yürüyüşü
  • Lim5  (02.10.16 22:32:35) 
Ben uçarak geçtim içinden, hayır hissedilmiyor, yalnız soğuk olur ve görsel olarak keyiflidir.
Ayrıca bulutlar yüksekte oluşur diye bir kural yok, yer seviyesinde oluştuğunda ona "sis" deniyor zaten. Yani bulut içinden geçme deneyimini herkes yaşamıştır. Fark şu ki yazın yerden pofuduk görünen bulutların hemen altından geçerkenki manzara yerdeki sisten daha güzeldir.

  • mikro patlama  (03.10.16 00:55:48 ~ 01:10:37) 
açılın uçak paraşütçüsü geldi, evet hissediliyor, daha soğuk oluyor.


  • ravenudon  (03.10.16 09:08:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.