[]

hırslı/azimli biri misiniz?

Hayatınızda hırs ne kadar yer kaplıyor? Ben hırslandıktan bir süre sonra o hırsım/azmim geçiyor. Hırs derken, kıskançlıktan beslenen, kin ve hasetlik duygusuyla harmanlanan hırs tipinden bahsetmiyorum. Mesela çalışma hırsı, iş yerinde başarılı olma hırsı, kendinle ilgili bir konu hakkında zayıfsan onu aşma onda başarılı olma hırsı vs. buna daha eklenir..

Biraz önce arkadaşımla konuştum, çok güzel bir haber almış sınav sonucuyla ilgili. Sevindim ama içimde bir burukluk oldu kendimle ilgili.
Benimde o kadar başarılı olmam gerekiyor kendimi kurtarmam için, bunun için de hırslanıyorum ama sonra hooop yine gevşeme. Gitmiş o azim.
Bunun yolu nedir, ne yapmak lazım hırslı/azimli olabilmek için? Sizin başarınızın sırrı nedir? Bunu neye borçlusunuz?

Azimli olmak yada olmamak işte bütün mesele bu.

 
hırs negatif bir kelimedir, öncelikle onu belirteyim.

oldukça azimliyimdir. bir şeyi kafama koyarsam, elde etmeden durmam. normalde sabırsızımdır ancak hedeflerim konusunda asla. anlık rutin durumlarla alakalı sabırsızımdır. ama uzun vadeli planlarım ve hedeflerim konusunda asla zamana yenilmem.

açıkçası kişilikle alakalı olduğunu düşünüyorum. sonradan edinilebilecek bir özellik değil bana kalırsa. insanların çoğunluğu hevesli ve azimli gibi gözükse de, maalesef uzun vadede istikrarı koruyamıyor.

tavsiye veremem ancak bir anda 10 şeye odaklanmak yerine, tek şeye odaklanarak yürüyebilirsin. ya da bu şekilde yapıyorsan tam tersini deneyebilirsin. bir yap bakalım, yine zamanla hevesin azmin kaçıyor mu denersin.
  • borderline cadi  (02.10.16 19:39:30 ~ 19:39:43) 
Ben de azimliyimdir, istisnalar dışında hedefleyip yapmadığım şey olmamıştır. Iyi odaklanıyorum ama imkansizi da istemiyorum. Işin sirri ne bilmiyorum ama ne olmuşsa ben küçükken olmuş. Orada şekillenmiş bu hal.


  • cabiday  (02.10.16 19:56:22) 
hırs yok ben de..

ama motive olduğum bir konuda azimliyim baya. kendi tatminime bakarım genelde. önemli olan o motivasyonu bulmak.
  • qazaqwsx  (02.10.16 20:12:00) 
hırslı da değilim azimli de. şu ana kadar elde ettiğim şeylerin çoğunu bala g*te elde ettim diyebilirim.


  • der meister  (02.10.16 20:13:18) 
Bende asla yok. Bütün ailem ve akrabalarım çok hırslı ama mutsuzlar ve hep problemler yaşadılar. Aralarında başarısızlıklar sonucunda sinir krizi geçirip hastaneye yatanlar oldu vs ben o yüzden hep çok rahat yaşadım. Aman kızım okul önemli değil sen gez aman kızım rahat işte çalış parasına bakma diye telkinlerde bulundular. Azıcık hırsım olsaymış fena olmazmış ama. En ufak bi zorluk gördüğümde pes ederim genelde. Şurda azimle devam ettiğim bi spor var hayatımda o kadar.


  • jazzabel  (02.10.16 20:24:18) 
oldukça


  • shotgunwoman  (02.10.16 20:33:00) 
borderline cadı+1 hırslı değil ama azimliyim


  • limoncello  (02.10.16 21:05:09) 
zannedersem tek eksiğim hırstı.


  • bigbadabum  (02.10.16 21:05:43) 
Azimliyim.

Elde etmek istediğim şeyde belli bi standart yakalayınca onu bırakmadan devam etmeye kolayca motive oluyorum zaten.
  • la rana  (02.10.16 21:06:33) 
Hırslıyım ve hırs hayatımda büyük yer kaplıyor. Belki biraz abartıyorumdur ama hırs olmadan bile zevk almıyorum. Örneğin arkadaşlarla ne oynasak hırsı artsın diye büyük bir iddia koyarız ortaya. Pes, batak vb tüm oyunları kan ter içinde kalarak oynarız.
Onun dışında dediğin şeyi KPSS'de yaşamıştım. Tüm arkadaslarımın başarılı olup benim olmamam çok koymuştu o yüzden hergün göreceğim yere: " vazgeçme! Yaşadıklarını unutma" tarzı şeyler yazarak sürekli görmek istedim. Sonucunda başardım. Yani bence hırs başarının olmazsa olmazıdır.

  • Erensq06  (02.10.16 21:16:13) 
hayatta bikaç şey konusunda hırslandım onlarda da başarılı oldum. onun dışında oturduğum yerde hırslandığım olur ve bu hırs totalde 3 saniye falan sürer.

sıkılıyorum ben. :(
  • nice tnetennba  (02.10.16 21:39:04) 
Bunun yolu başladığın işi bitirme disiplini edinmek.
Çeşitli yöntemler deneyebilirsin. Mesela hoop gevşeme geldiği anda sana yapmak istediğini hatırlatacak bişey olsun. Yapmak istediğin şeyi kocaman kocaman yaz, her gün göreceğin bir yere as.

Sınava hazırlanıyorsan mutlaka bir planın olsun. Çok özel durumlar dışında plana sadık kal. Atıyorum her gün 500 soru çözeceğim de yaz bir yere. (Her gün 500 soru çözersen iyi bir derece yaparsın diyolla) 500 soru senin sınırlarını aşıyorsa 200 soru de, 300 soru de... yani ne yapacağını belirle ama uygulanabilir olsun.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (02.10.16 22:00:29) 
hırs iyi bir şey değildir. hırs açgözlülüğü besler. ya da ondan beslenir. "para hırsı" gibi mesela. açgözlülük de bencillikle, o da ego ile alakalıdır. geniş vadede kişiye zararlı bir şey bana göre. azim belki daha naif. engellere aldanmayan, onları göze alan insan azimlidir. azimli olmak iyidir de yine de hamleni yapıp gerisini göklere bırakacaksın. :) bir tohumu vaktinden önce yeşertemezsin. taşı yarsan yine olmaz. o hesap...


  • matrix  (02.10.16 22:02:11) 
hırslı da değilim azimli de. keşke birazcık olsaydı.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (03.10.16 11:01:23) 
Hayır, kesinlikle değilim.

Ben kendi çapımda başarılı ve sorumluluk sahibi bir insan olduğumu düşünüyorum ama daha fazlasını elde etmek için canla başla uğraşacak enerji yok bende.
  • köstebek kurabiye  (03.10.16 11:04:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.