[]

hamilelik çatlaklarına karşı ne kullanabilirim?

bu hafta 3. ayım bitecek, duyduğum kadarıyla 3. ayın bitiminde bu tarz kremlere, yağlara başlanırsa çatlak olayı bir tık daha azaltılabiliyormuş. beyaz ve fazlasıyla hassas tenliyim. çatlak muhtemelen benim için kaçınılmaz, zaten genetik olduğunu biliyorum ama hiçbir şey kullanmadan beklemek de risk budur demek gibi olacağından en azından 1 2 krem yağ falan süreyim de ben uğraştım olmadı derim diye düşünüyorum.

internetten baktığımda seçenek olarak

1. fındık yağı, kayısı yağı, portakal yağı, badem yağı karıştırıp kendi bakım yağını oluşturmak

2. aktardan kakao yağı kremi almak

3. johnsson's baby oil sürmek

4. lierac krem

5. chicco mama donna krem

6. mustela krem

7. bepanthol krem

8. avent krem gördüm.

bu seçeneklerden birini veya bir kaçını kullanan ve memnun kalanlanlar var mı? tercihim bir krem ve bir yağ seçip birini sabah birini akşam şeklinde uygulamak ancak internetten tek tek yorumlarına bakamadım vakit bulup. önce sizden fikir alayım, sonra diğer yorumlara göre de bir iki tanesini seçer alırım diye düşünüyorum.

cevap verenlere teşekkürler, sevgiler :)

 
bu çatlak olayı tamamen genetik. ben de beyaz tenliyim hiçbir krem kullanmadım en ufak bir çatlak oluşmadı ki baya da kilo aldım. bence boşuna masraftan başka bir şey değil bu kremler. krem kullanıp da çatlak içinde olan çok arkadaşım var malesef.


  • sta  (27.09.16 10:28:26) 
madecasol krem, hamileyken kullanılıyor mu emin değilim ama en azından doğumdan sonrası için bio oil.

lierac kullandım ben bacaklarım için, o da fena değil ama diğerlerine göre çok pahalı.
  • 111111  (27.09.16 10:31:43) 
lierac kesinlikle.
denendi, onaylandı.

  • blatta hiberna  (27.09.16 10:56:08) 
Lierac +1 Pharmaceris M serisine de bakabilirsin.


  • Lim5  (27.09.16 10:59:47) 
arkadasim hindistan cevizi yagi suruyor.


  • jimicik  (27.09.16 11:12:04) 
eşim hamileyken rossmann'da satılan yağlardan almıştım, düzenli kullandı. çatlak falan yok. doğal yağlardan yapılıyor yazıyor ve fiyatı diğerlerine göre baya uygun.


  • babilbaligi  (27.09.16 11:35:16) 
hepsinden sür, ben hepsinden kullanırım.


  • pinkpeony  (27.09.16 11:40:49) 
Eşim badem yağı kullanmıştı hiç bir işe yaramadı


  • delicevat  (27.09.16 11:51:53) 
bio oil +1
tanıdığım biri 3. çocuğunu doğurdu ve çok az çatlağı var. olanlar da ilk doğumdan kalanlar. ikinci ve üçüncüde günde 3 kere bio oil kullanmış. şu an bende kilo veriyorum o yüzden çatlak oluşmasın diye kullanıyorum. fiyatı dışında gayet memnunum.

  • you are my lethe  (27.09.16 12:15:50) 
yağlı ciltli olanlarda çatlak olmuyor. eğer kuru ciltliyseniz hepsine abanın :)


  • xvyz  (27.09.16 21:19:06) 
tanıdığım birinin göbeği sönmüş balon gibi bir diğeri de tertemiz. sönmüş balon olan beyaz tenli diğeri esmer. ben de heralde ten rengiyle ilgili diye düşünmüştüm ama sanırım hiç biri değil sta'nın dediği gibi genetik.


  • for day to break  (27.09.16 21:22:45) 
@far, genetik de vardır işin içinde ama hamilelik olmamasına rağmen büyüme evresinde çatlakları olanlar var, misal ben. nedeni aşırı kuru ciltli olmam @xyvz'nin yazdığı gibi yağlı cilt +1


  • pinkpeony  (27.09.16 21:27:09) 
%100 shea yağını cream butter olarak satan markalar var. özellikle hamilelik öncesi ve sonrası çatlakları için iyi geldiği eğitimlerde sürekli tekrarlanıyor, böyle çok yoğun avuç içinde falan ezip kullanman gerekiyor. hangi firmalarda var direkt sayamam ama araştırırsan bulabilirsin. en son bath&body works'de görmüştüm.


  • thevalentino  (27.09.16 22:57:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.