[]

ısıtıcı sorunsalı

sorunsal da ne iğrenç kelimeymiş.

her neyse sevgili romalılar, evde salonda oturuyorum ve en azından bir kısmını ısıtmam lazım. ufo tipi şeyler kapanınca ısınma hissi kayboluyor, yağlı radyatör desen elektriği çoşturur, kombiyi açsam tüm ev ısınır gereksiz masraf.

geriye ne kalıyor ısınmak için? klasik ısıtıcılardan mı alsam? elektrik tüketimi nasıldır? sadece yakınını orta süreli ısıtan bir şey işimi görecek ama bulamıyorum.

danke.

 
sıcak hava üfleyen, küçük vantilatör benzeri ısıtıcılar çok iyi performans sergiliyor.
ufolar gibi ışığının geldiği yeri ısıtıp, sonra da etkisini kaybetmiyor.
bir süre çalıştırıp kapattığınızda idare ediyor verdiği sıcaklık.

edit: bir de sırf salonun radyatörünü açık bırakmak seçeneği var hosein'in dediği gibi, ki daha mantıklı. ben kombi seçebeği olduğunu atlamışım okurken.
  • blatta hiberna  (26.09.16 15:32:36 ~ 15:35:12) 
diğer odaları kapat kombiyi sadece ve sadece salon için aç.

diğer seçenek de giy kazağını, çek battaniyeni, bir de sıcak çikolata oldu mu oh misss :))
  • hosein  (26.09.16 15:33:12) 
Yağlı radyatör kapatınca da sıcaklık kalıyor geçen senelerde kullandım ben akşamdan akşama olduğu için çok çılgın fatura gelmedi . benim kullandığım ürün ısınınca otomatik duruyordu oda soğumaya başlarsa tekrar kendi başlıyordu çalışmaya . saat ayarı falan da vardı . bütün gün evde değilsen sorun olmaz . tüplü katalitik soba da kullanabilirsin .


  • devilone  (26.09.16 15:34:54) 
ya biraz üşengeçlik var aslında sanırım bende de düşünemedim sırf salonu açmayı :)
yine de pratik olması açısından şu üfleyenler ile yağlı radyatörlere bir bakayım. yağlılar da çok pahalı ya :/

  • passion rules the game  (26.09.16 15:37:33 ~ 15:37:45) 
en mantıklısı ve güvenlisi yağlı radyatör. sırtını ayağını dayayabiliyorsun en azından :)
diğerleriyle ısıtma hızı değişir belki ama masraf çok değişmez muhtemelen.
çalışma prensipleri benzer çünkü.
  • supermatik  (26.09.16 15:40:27 ~ 15:40:49) 
kombi bence uğraşma radyatörle falan ona yapacağın masrafı kombiye verirsin. diğer bütün petekleri kapat sadece salonu ısıtsın. ben olsam banyoyu da açardım.


  • yue  (26.09.16 15:58:04) 
ufo çok sıkıntılı "güneş gibi ısıtıyo güneş gibi ısıtıyo" lan güneş gören yerin ısınıyo, görmeyen yere kar yağıyo böyle bi ısınma şekli mi var? yağlı radyatörler pahalı evet, uzun süre 3 5 sene kullanmıycaksan hiç alma

uygun bi fanlı ısıtıcı bak.

kombinin tek oda için açık olması bence çokta ekonomik olmayacak, petekleri kapatsanda o sıcak su dönecek sürekli devrede, burdan bi gereksiz pompalama masrafı çıkar, ikincisi su boruları plastikte olsa, ne kadar ısı yalıtımlıda olsa, duvar içlerine ısı verecek bu yüzden suyun ısısı düşücek, buda etti sana 2

ama banyo falanda yapıyom ben sürekli benim kombim süper otomatik manyak bişi, ayarlarım saatini istediğim saatte çalışır ben işten gelmeden falan diyosan orası başka.

ikinci stratejik plan ise daha ufak bir odaya temel ihtiyaç maddeleri ile taşınmak, örnek tv çekyat, bilg, bilg masası gibi.

en en en önemli şey sigara içip içmiyor olman. en büyük tasarrufu sigara içmeyip dolayısıyla günde zibilyon kere cam pencere açmayarak kazanacaksın.
  • killerbee  (26.09.16 16:13:50 ~ 16:22:52) 
geçen kış duyurudanda araştırıp bunu almıştım. yaşadığım konfor ve rahatlığı size anlatamam. eve her gelen sarılıp götürmek istiyor o derece. faturayıda şişirmedi hiç.

vigotr.com
  • Phoebe  (26.09.16 17:26:51 ~ 17:27:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.