[]

Sosyal Sorumluluk Projesi İçin Fikir

Duyuru Aleminin Değerli Üyeleri, Selamlar!

Bir lisede öğretmen olarak görev yapıyorum. Bu sene okulun sosyal sorumluluk projesini ben hazırlayacağım. Kafamda şöyle bir plan yaptım.

İki kişiden oluşan öğrenci grupları her ayın ilk pazartesisi zarflardan bir görev seçer ve o hafta içinde o görevi tamamlar. İlk tamamlayan gruba 3, ikinciye 2 ve üçüncüye 1 yıldız verilir. Mayısa kadar bu böyle devam eder. Mayıs ayında bu gruplar, ayni ya da maddi yardım içermeyen sosyal sorumluluk projelerini kendi projelerini yazıp bize yazılı olarak teslim eder. Özellikle ayni ya da maddi yardım içermemesini istiyorum çünkü sosyal yardımlaşma dendiğinde akıllarına sadece bu geliyor ve bundan hiç hoşlanmıyorum. Projeler belirlenen jüri tarafından değerlendirilir ve ilk 5 gruba yine yukarıdaki yıldızlandırma sistemiyle not verilir. Sonrada dereceye girenlere ödül falan filan...

Burada sizden istediğim yardım zarflarda ne gibi görevler yer alabilir? Benim ilk aklıma gelenler ilköğretim öğrencilerine derslerinde yardım, okul bahçesinin temizlenmesi, hayvan barınağı ziyareti, huzurevi ziyareti gibi şeyler. Başka ne ekleyebiliriz? Güzel olacağını düşündüğünüz ne gibi görevler var?

Şimdiden hepinize teşekkürler :)

 
* Başka öğrencileri de etkileyebilecek, onlarda farkındalık yaratabilecek ya da gaza getirebilecek afiş, slogan, resim vb. hazırlama olabilir... hatta etiket tarzı olursa sağa sola yapıştırılabilir.. :)

* Farklı türlerdeki yardım kuruluşlarının(1-2 tane değil de daha çok dizin gibi) tanıtımının yapıldığı pano hazırlanabilir.

* atık pil toplama kampanyası tarzı bi şey yapmaları istenebilir... en çok toplayan 3 yıldızı alır..

* bazı ilkokullar kütüphaneleri için kitap yardımı isteğinde bulunuyor sosyal medyada, onlar için kampanya tarzı bir şey yapmaları istenebilir...

aklıma gelirse eklerim daha.. işe yarar umarım.. :)
  • aksiyom  (25.09.16 19:27:52) 
doğudaki okullara gönderilmek üzere kitap, kalem, not defteri vb. toplaak.


  • rhan  (25.09.16 20:50:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.