[]

aile hekimi hakk.

şimdik dostlar, 3 ay önce, 26 Haziran Pazar hünü istanbul'dan ankara'ya göçtüm :) bir hafta içinde de adres değişikliğini yaptım nüfus il müdürlüğünde. nüfustan da adres değişikliği bildirim kağıdının enaltı kopartılıp verildi, bunu muhtara verin dendi. o dönem kedilerimizden biri hastalandığı için muhtara gidemedim, peşinden iş güç derken kaldı.

şimdi gelelim asıl soruya, adres değişikliğini yapmama rağmen, e-devlet'te aile hekimim eskisi gözükmekte. adres bilgilerim vs. hepsi doğru ancak aile hekimi değişmedi. aklıma muhtara vermediğim kağıt geliyor, ondan dolayı mı değişmedi? ya da hiçbir şey yapmama gerek yok kendisi ilk muayeneden sonra mu değişiyor?

bi bilgisi olan var mıdır?

 
Aile Hekimini siz seçersiniz. Yakınınızda bulunan ASM'lere gidip doktora bunu danışabilirsiniz. Normalde zorluk çıkarmazsa bir evrak imzalatacak size o kadar. Ondan sonra resmi yerlerde o doktor görünmeye başlayacak.


  • teknikekip  (22.09.16 15:34:12) 
aile hekimliği seçme şansı olduğundan sizin işlem yapmanız lazım. o kağıtla alakası yok. size en yakın halk sağlığı merkezine gideceksiniz orada bir form dolduracaksınız ve size en yakın aile hekimine kaydınız yapılacak. nüfus cuzdanınızla gideceksiniz, evli iseniz eşiniz adına da nufüs cuzdanıyla işlem yapabilirsiniz.


  • oscar  (22.09.16 15:36:41) 
bizim burada ( istanbul ) aile hekimi yapmıyor o işi, halk sağlığı merkezleri yapıyor, geçen hafta yaptırdım ben de.


  • oscar  (22.09.16 15:37:43) 
her sokağın bağlı olduğu bir sağlık ocağı var. ya da adı ne diye geçiyorsa şu an. bize daha yakın olan başka sokaklara bakıyordu mesela, bizim sokağın kaydı diğer sağlık ocağındaydı oraya kaydoldum mecbur. bir de her yerde aynı mıdır bilmiyorum ama doktorlar da kendi aralarında sokakları paylaşmışlardı, dolayısıyla seçme gibi bi şansım olmadı.


  • pide  (22.09.16 16:20:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.