[]

tezsiz yüksek lisans askerliği tecil eder mi?

öyleyse tezli yüksek lisansım bitmeden tezliye kaydolup onun tecilini kullanamaz mıyım 1 yıl daha veya her neyse süresi.




 
Kullanamazsınız. Askerlik tecili için yüksek lisans düzeyinde maksimum 3 sene teciliniz olur. Bu tecili de sadece ilk yüksek lisansınızda kullanabilirsiniz. Tezli tezsiz olması önemli değil.

Özet: TSK sana yüksek lisans için tek bir bölüm ve toplam 3 sene tecil hakkı veriyor.
  • mimarbasi  (19.09.16 20:57:25) 
Peki lisanstaki gibi bir durum yok mu? Yani bir yüksek lisansı bitirmeden bırakıp başkasına başlayarak kaçmıyor mu insanlar? Yanlış mı biliyorum? Eğer böyle olmuyorsa nasıl beceriyorlar bu kadar kaçmayı?


  • antikadimag  (19.09.16 21:06:53 ~ 21:07:18) 
kayıt sildirip, tekrar bir programa başlarsanız tecil oluyor diye biliyorum ama yine de tam emin değilim.

yök'ün yönetmelik değişimi yapmasının ana nedenlerinden biri bu askerlik meselesi.
  • dead and broken  (19.09.16 21:16:16) 
İstediğiniz kadar yüksek lisansa sildirip başvurabilirsiniz. Ancak 3 sene hakkınız var. Bir yl programı bittikten sonra başka bir programa kayıt yaptırırsanız bu süreyi aşamazsınız dolayısıyla yl programı devam ederken askere gidersiniz (ortalama 4 dönem yl yaptığınızı varsayıyorum). Bitmeden kayıt sildirip başka bölüme kayıt yaptırsanız da toplam hakkınız 3 sene. Yl bittikten sonra da 1 sene hakkınız var.
Tembel bir öğrencisiniz ve 18 yaşında girdiğiniz lisansı 6 senede bitirdiniz diyelim. Lisans bitince 2 sene tecil hakkınız oluyor. Tam bu tecil biterken de yl başladı. 3+1 sene de oradan geliyor. Geldiniz zaten 30 yaşına. Ya doktora yapacaksınız ya kaçacaksınız. Çok ekstrem durumlar oldu ertelettiniz (kardeş durumu, lisans, yüksek lisans, doktora) Bu durumda dahi maksimum erteletebileceğiniz yaş 35. Bu yaştan sonra tecil kabul etmiyor TSK.

  • mimarbasi  (19.09.16 21:44:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.