[]

kim ihtiyaç duyuyor şu 256 gb telefonlara?

ciddi ciddi merak ediyorum.

64 gb'a kadar olanları anlayabiliyorum. 5 gb sistem, 10 gb appler, 20 gb müzik, kalanı da film, çektiği videolar fotolar olsa. fazla ama aklım yatıyor.

ama 128, 256 gb ye ihtiyaç duyulması gereksiz ve saçma geliyor. illaki 4k video çekende olur. ama 10 dakika çekse 4 gb, 100 dakikası 40 gb. 3 saat 4k videoyu napacak adamlar.

ya da müzik ve filmler için spotify, deezer, netflix, amazon prime kullanıyor çoğu insanda, en azından bu elefonları kullananlar kullanır. data zaten problem bile değil artık.

bunu geçtim fotolar şunlar bunlar için cloud kullanırlar. zaten cloud kullanmayan insanda bıraksın kullanmasın bir zahmet bu yüksek gereksinimli sistemleri.

yani saçma geliyor bana.

var mı mantıklı açıklaması olan?

 
herkesi kendin gibi sanma :) bu dünyada wc ye gidip 80 tane selfie çekip dönen insanlar var.

- 16 gb iphone'u 63 app ile kullanıyorum ve 6 gbsi hala boş.
  • washe  (19.09.16 20:01:15) 
@washe

abi 10 mb lik tek foto çekse abartıyorum yani. günde 200 foto çekse 2 gb yapar günde. zaten bu insan cloud bilmiyorsa cidden laf bulamıyorum.
  • kurnaz  (19.09.16 20:04:18) 
hava durumu için 8 farklı uygulama kuran insan gördüm ben ya da telefonuna kurduğu hiçbir alarmı silmemiş insan gördüm. alarm sayfasını bi açıyor en alta inene kadar 15 saniye geçiyor, olabildiğince hızlı scroll yaparken. daha nasıl açıklayım sana bilmiyorum, onları savunduğum vs yok. telefondanki saçmasapan fotoğrafı silmeye dahi üşenen kişi cloud u ayarlamaya vs mi uğraşacak?

bu kafadaki insana 1 tb ver yine doldurur. 2 senede olmasa 5 senede doldurur ama doldurur emin ol
  • washe  (19.09.16 20:14:59) 
Spotify'da offline ettiğim dev listeler var. Ustelik offline listelerim için extreme-quality olarak ayarladım.

Telefonda yalnızca Spotify'ın kapladığı yer bazen 18GB civarında oluyor. Çok fotoğraf çekmiyorum ve iCloud kullanmama rağmen fotoğraflar 12GB yer tutuyormuş.

Boyle bakınca 64GB'lik alanı doldurmak hiç zor görünmedi bana.

ps. 64GB cihaz kullanıyorum. Eskiden 16 kullanıyordum, yetmiyordu.
  • fever  (19.09.16 20:28:57) 
@fever

zaten 64 ü anlayabiliyorum. ama fazlası çok çok saçma gelmekte.
  • kurnaz  (19.09.16 20:32:00) 
16gb kullaniyorum ve tek derdim simariklik edip yuzlerce album atamamak telefona. bunun da iyi yani albumleri iyice hazmediyorum :) gunde yuzlerce foto ceken, yuzlerce aplikasyonu olan insanlar var. bence hic gerek yok ama zevkler ve renkler. kimse uzerine alinmasin ama bu telefon sevdasi bana biraz hastalik gibi geliyor yillar gectikce.


  • taltrap  (19.09.16 20:51:25) 
@jimmy

telefonların analog ses çıkışı flac için kötü değil mi?
  • kurnaz  (19.09.16 20:57:01) 
-video olayı kişiden kişiye değişir. profesyonel kullananlar bile var artık bunu. ne taşıyacağım makineyi diyor yanında.
-müzik dediğiniz şey benim 40 gb'lık spotify çevrimdışı şarkım var telefonum 32 gb olduğu için listelerimin çoğunu eledim.
-data benim için problem oluyor çünkü 2-3 gb'lık internet paketim var. girdiğim her ortamda da wi-fi yok. özellikle otobüs yolculuğu çok fazla yapıyorum orada lazım oluyor. bu konuda herkesi kendiniz gibi düşünmemenizi öneririm.
-icloud, dropbox zaten kullanıyorum.
son olarak aslında aralarında 50 lira gibi farklar olsa bana hiç saçma gelmezdi. tamamen tercih meselesi der geçerdim ben de 128'liğini alırdım sanırım. ama bu fiyat farkları çok uçuk kaçık farklar ve yazık. gerçi hoş telefonun kendi fiyatı zaten uçuk :d
neyse elalemin derdi beni germedi ama yine de fikrimi belirtmek istedim.
not: 3-4 sene içerisinde 32 gb telefonların hafızası dahi kimseye yetmeyecek. yeni sistemler, yeni sürprizler yolda teknoloji dünyasında.
  • golgi aygıtı  (19.09.16 20:57:29) 
@golgi

androidler var sd kartlı.

birde 40 gb çevrim dışı varsa abi niye spotifya para veriyosun ki indirip kullanıyosun :)))
  • kurnaz  (19.09.16 21:07:39) 
bana da biraz gereksiz geliyor ama şunu şöyle bırakayım

iPhone ile çekilen en iyi filmler
mediatrend.mediamarkt.com.tr
  • senolll  (19.09.16 21:49:26) 
yurtdışında şantiyedeyim. gördüğüm güzel şeyleri çekiyorum video vs. bazen işle ilgili video resim çekiyorum. burada özel bi bilgisayarım yok. eve 7 8 ayda bi gidiyorum. telefona şantiyede odamda izlemek için dizi film atıyorum. müzik var. oyun var filan.

128 olmasa da 64 gb kart var cihaz 16gb. ucu ucuna yetiyor. kaliteli videolar çok yer kaplıyor.
  • ergenpezeveng  (19.09.16 22:19:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.