[]

uçaklarda check in yapma mantığı nedir?

niye uçaklarda check in yapma gibi bir uygulama var? otobüs gibi bileti alırken koltuğu da alsak ya. niye illa bileti ayrı alıyoz, binerken (veya binmeden az önce online olarak) "evet bilet aldım ve uçağa binecem bana koltuk verin" diyoruz da bileti alırken direkt koltuk seçip almıyoruz?

vereceğiniz cevaba göre tam tersini de sorayım o zaman. peki o zaman otobüslerde niye check in yapmıyoruz da biletle beraber koltuk alıyoruz?


 
(bkz: overbooking )


  • la rana  (19.09.16 10:29:05) 
Uçaklar fazladan bilet satıyorlar. Havayolu firmalarının belirli hesaplamaları var ve belirli bir yüzde ile fazla bilet satışı yapılıyor daha fazla kar elde etmek adına. Gelmeyen yolcu oranı ve dışarıda kalan yolcu oranını düşündüğünde, havayolları çok çok büyük olasılıkla bu işten daha karlı çıkıyor. Bu durumda kimin uçağa geleceği kimin geleceği bilinmiyor. Haliyle bir koltuk ayarı yapılmıyor. Otobüste fazladan satış özellikle olmasın isteniyor, otobüse gelen yolcu oranı %100'e çok yakın ve fazladan yolcunun yaratacağı karışıklık çok fazla yerler de belli olduğundan. Uçağa bir yolcu gelmezlerse birtakım ücretler ödeyip en yakın diğer uçuşu ayarlarlar. Otobüste yerler belli olduğu için onu yapamıyorlar.


  • aychovsky  (19.09.16 10:32:06) 
Havayolu şirketi "30 bilet sattım, bu 30 kişiden 10 kişi gelmezse 10 koltuk boş kalır, o yüzden fazladan 10 bilet daha satayım daha çok para kazanayım, ha olur da hepsi gelirse (40 kişi) ben o 40 kişiden 10 tanesini çeşitli vaatlerle kandırır diğer uçuşla gönderirim" denilerek yapılıyor. Yani sen bilet alırken aslında tüm koltukları satılmış ağzına kadar dolu uçağın biletini alıyor da olabilirsin bu yolla ama bilmiyorsun, havayolu şirketi daha fazla para kazanmak için risk alıyor bu şekilde. Böyle yapmazsa ve o 30 kişiden 10 kişi gelmezse, 10 koltuk boş gider. Boş gideceğine o koltukları iki defa satıyor. Şimdi diyeceksin ki, bileti satın alan ilk 30 kişi geldi, ek olarak fazladan satılan 10 biletin sahibi de geldi o zaman ne olacak? Şöyle oluyor: Gönüllü olarak 10 kişiyi bir sonraki uçuşta gitmeye ikna etmeye çalışıyor, sen dedin ki benim sikimde değil ben her türlü giderim, o zaman çeşitli kriterlere göre havayolu şirketi sonraki uçuşta gidecek yolcuyu belirliyor. Belirlediği yolcunun "Bana ne amk ben bu uçuşla gidecem" deme hakkı yok. Zira bileti satın alırken bu olayı da kabul etmiş oluyor havayolu şirketinin belli bir kotada fazladan bilet satma hakkı var çünkü. Yani bir şekilde yasal bir olay. Şirketler için şahane, tüketici için riskli bir olay. Aynı olay otobüste neden olmuyor dersen, uçak yeri geliyor 5.000 liraya bilet satıyor, böyle fazladan 10 bilet satsa 50.000 lira yapıyor. Bunu onlarca uçuş için yaptığını ve elde ettiği karı düşün, bir de aynı şeyi otobüsler için düşün. Attığı taş ürküttüğü kurbağaya değmez. Otobüsle Yozgat'a gidecek adamla bunun tartışmazsını yapamazsın.


  • angelus  (19.09.16 11:08:47) 
bi arkadaşın arkadaşı ekolü olacak ama çok uçan birinden şöyle bişey duymuştum:
bunlar 4 arkadaş roma'ya gidecekler. bi arkadaşları son dk yetişiyo. uçakta yer kalmamış. firma da bu son anda yetişen arkadaşa ertesi günki uçağa binmesi durumunda 500 € vereceğini taahhüt ediyo. e tabii bu arkadaş da atlıyor.

  • hosein  (19.09.16 11:13:15) 
angelus +10

'Otobüsle Yozgat'a gidecek adamla bunun tartışmazsını yapamazsın.'

Harikaymış :D
  • lodos1907  (19.09.16 11:15:11 ~ 11:15:57) 
Sehir efsanesi olacak kadar az da yasanmiyor bu ha, bizzat 2 kere sahit oldum. Bi arkadasim 4-5 sene once amerikadan gelirken 300 dolar aldiydi, guzel de bi otele yerlestirmislerdi 1 gece


  • ack3000  (19.09.16 11:30:41) 
risk almadan kazanc saglamak zor ve havayolu tasimaciligi yuzdesel karin en az oldugu sektorlerden biri. o yüzden sirketler risk aliyor, ucuramazsa da bunu telafi etmeye calisiyor. para odemek, gerekirse konaklatmak vb bu sebeple.

ayrica yine havayolu sirketi bir ucusa 300 bilet satti diyelim. ama ucusa 2 saat kalaya kadar 200 kisi checkin yapti. nroamlde beklenenden daha az bi miktar oldugu icin mesela büyük ucak yerine kücük ucak verecek. ya da bu 300den 290 kisi online check in yapti. bu ucagin dolu olacagi garanti gibi bisey artik. o yüzden büyük ucagi hazirliyolar filan ama otobüs +/- 4 koltuk filan oynuyodur en fazla. 4 kisiyle 100 kisilik ucak kapasitesi farki baya cok. tabi yakit, mürettebat vb olarak da cok farkediyor.

onun disinda yolcu icin de iyi, verecek bagaji yoksa sira beklemesini onluyor. verecek bagaji varsa da online checkin yapmis kisilere ozel siradan verebiliyor. istedigi koltugu (ucretli ya da ucretsiz koltuk secimi, farketmez, illa bi koltuk isterse onu satin alabilir sonucta) secebiliyor vb.
  • kuehles blondes  (19.09.16 12:01:24) 
bu arada overbooking gerçek ve çokca karşılaşılan bir durum olmaya başladı artık.
bayramın ikinci günü sabiha gökçende pgsnin düseldorf uçuşunda bir yolcuyu ertesi gün gitmesi için kandırmaya çalışıyorlardı. eleman da yabancıydı sanırım kabul edecekti, sakindi.
yan kontuardaydım çok net duydum. otel/kalacak yer teklif ettiler.
  • eloharp  (19.09.16 13:27:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.