[]

herhangi bir yerdesiniz...

bir tanıdığın evi, iş yeri vs. olabilir. orada gördüğünüz bir kitaptan rastgele bir sayfa açtığınızda okuduğunuz cümlelerin doğrudan kendi hayatınızla bağlantılı olması
nasıl açıklanabilir? sadece tesadüf mü?



 
Tesadüf.

Hiç üzerine düşünmeye bile gerek yok, yormayın kendinizi boşuna :( Tesadüfün ne demek olduğunu anlayamamış olanlar der ancak hiçbir şey tesadüf değildir diye.
  • Adramelekhh  (17.09.16 23:13:01 ~ 18.09.16 03:31:33) 
enerji ve geri dönütler. ben bunlara inanırım. ama birazdan aynştaynlar gelicek :/


  • yuvarlanantencereninkapagi  (17.09.16 23:13:48) 
tesadüf olduğunu düşünmem ve tebessüm ederek üzerine kafa yorarım.


  • fragile lady  (17.09.16 23:14:53) 
hiçbir şey tesadüf değildir.


  • benaslindayohum  (17.09.16 23:15:25) 
İnsanlar falcının söylediklerini nasıl kendisine yontuyorsa, burç yorumlarını okurken "anaa harbiden lan" diyorsa o yüzden. Ona inanmayı istemek, bir bağ kurma çabası olarak görüyorum.


  • sevgikusunkanadinda  (17.09.16 23:16:02) 
başka ne olacak?


  • shotgunwoman  (17.09.16 23:26:23) 
allahım bu islamcıların nasıl açıklanabilir? sadece tesadüf mü? tarzı BİTMİYOR

evet sadece tesadüf.
  • ack3000  (17.09.16 23:34:59) 
Algıda seçicilik. Zihnin neyle meşgulse onlarla ve kendinle alakalı şeyler dikkatini daha çok çeker, diğer şeyler ise nispeten görünmez olur.


  • mikro patlama  (17.09.16 23:37:42) 
Tesadüf diye bir şey yoktur.

Tefe'ül diye bir şey vardır. :)
  • pomknos  (17.09.16 23:53:51) 
evrenin bir mesajı çünkü böylesine büyük bir evrende tek dert sensin tabii ki. bir kitap açıp hayatınla alakalı sikimsonik bir bağ kurabil diye özel olarak ayarlandı.


  • ruhen hastayim ben  (18.09.16 00:23:34 ~ 00:24:24) 
cevap sen nasil hissettiysen oyledir. kimse bu tip metafizik olaylari onaylamak istemez ama hayatin en keyifli olaylarindan birisi bence bu tip seyler.


  • xfestos  (18.09.16 00:36:39) 
Bizim hayat bulmamız da tamamen tesadüf... Aksini iddia edenler illa inanacak bir şeyler buluyorlar. Bunun gibi şeyler öne sürerek yrni bir din kurabilirsin.


  • bigbadabum  (18.09.16 02:00:53) 
@ack3000 benim demek istedigim (ya da niyetim ) burada kisisel olarak bu olay nasıl yorumlanabilir. yani senin savundugun o görüşün varlığı, yoklugu kanıtlanabilirliği, imkansızlığı değil. konuyu başka yerlere çekmeye gerek yok. düzgün bir cevap ver olsun bitsin. böyle cevaplar yazmak yerine susmayı dene. hem daha kolay olur.
@acemi, ihtimal çok az da olsa okunan o sayfa yazarın önsözü de olabilir :)
@bigbadabum, konu o değil..
@ruhen hastayim ben, yazdigin o kelime çevre kirliliği yapıyor. bu kadar rahat olmak iyi degil.
  • 1adam  (18.09.16 07:17:14 ~ 07:26:57) 
@1adam: Gün içinde, hafta içinde, ay içinde, yıl içinde, hayatın boyunca milyonlarca olay geliyor başına ve sen nadiren bunlardan birinin o an düşündüğün bir şeyle paralel olduğunu fark ediyorsun. Bu tarz olayların arkasında paranormal sebeplerin olduğunu söylemek epey yüksekten uçmak oluyor, bu tekrarlanabilir bir deney de değil sonuçta. Yani insan bunun paranormal sebeplerden olduğuna inanabilir tabi ama "İşte bunlar hep enerji" diyen varsa benim şahsi fikrim o kişiyi ciddi konularda pek dikkate almaman yönünde olur.

Bunun dışında, etrafta olan bitenlerle ilgili beyninin aldığı fakat bilincine yansıtmadığı o kadar fazla bilgi var ki... Algıda seçicilik demişler yukarıda, o buna denk geliyor. Eskiden bu arkaplan akışın (sendeki arkaplanda değil ama örnek olsun diye söylüyorum) hiçbir şekilde algılanmadığı veya kaydedilmediği düşünülüyordu ama epey bir süre önce değişti bu. Buna örnek olarak da şu verilebilir: Kalabalık bir partide karşında konuşan kişiye odaklandığında başkalarının ne dediğini duymazsın, ama biri adını söylerse dikkatin anında oraya döner, bu da bilincine yansımasa da dinlemede olduğun, süzmekte olduğun gerçeğine işaret eder. Bunun adı "cocktail party effect".

Onun dışında "barnum effect" diye bir şey var fal ve astroloji ile ilgili, ona da bakabilirsin.
  • Adramelekhh  (18.09.16 07:22:05 ~ 07:28:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.