[]

abd turist vizesiyle dil kursuna gitmek

mumkun mu?




 
Evet. Arkadasim birkac ay once gitti.


  • fakyoras  (15.09.16 23:28:21) 
turist vizesinde giriş-çıkış arası maksimum 6 ay oluyor. 6 aydan kısa sürecekse ya da 6 ay sonra çık-gir yapacaksanız sorun olmaz.


  • himmet dayi  (16.09.16 01:35:04) 
mümkün ama bir dahaki girişinde girişteki gümrük memuru seni içeri almaz geri postalar. çünkü turist vizesini alırken konsoloslukta tatil için gidicem 1-2 haftalığına dersin. 6 ay kalıcam dil kursuna gidicem dersen turist vizesi alamazsın. hadi vizen var diyelim önceden. amerikaya uçtun ordaki gümrük polislerine 6 ay dil kursuna gidicem dersen geri gönderirler f1 vizesi al öyle gel derler. hadi 1-2 hafta new yorku gezicem dedin girdin içeri. sonra girip 6 ay kursa gittin ve türkiyeye döndün. bir daha amerikaya girişinde o polisler sokmaz seni içeri. vizeni iptal edebilirler. turist vizesi adı üstünde turistik seyahatler içindir maksimum 1-1.5 ay kalıp ülkene dönmen beklenir. senede 6 ay amerikada kalma hakkı tanır sana ama tek seferde olmaz, yani senin açından diğer girişinde sorun yaratır. ama zaten bir daha gitmem amerikaya, 6 ay bi kursa gidip geleyim diyosan git tabi.


  • eski solcu  (16.09.16 02:30:39 ~ 02:34:56) 
@eski solcu,

hocam gidip 4-5 ay kalan hiç mi tatilci olmuyor? ne bileyim adam yıllarca para biriktirmiştir, işini bırakmıştır, 6 ay boyunca abd'yi arabayla gezmek gibi bir planı vardır? bu durumda ne yapıyolar, yine "sen gelme ulan ayı" diyolar mı? benim duyduğum hep abd'nin vizeyi verdikten sonra çok esnek olduğu yönündeydi ama kendi deneyimim yok, bilmiyorum.
  • der meister  (16.09.16 02:38:16) 
vize süresi konusunda öyle. turist vizesine başvur onaylandığı anda 10 senelik vizen pasaportuna işleniyor. ama parasız pulsuz göçmen de istemiyorlar bir yandan. yani turist vizesiyle gez takıl sonra ülkene dön manası bu. senin turist vizesiyle 10 sene boyunca abdde kaçak olarak çalışarak yaşamana da bir şekilde engel olunması isteniyor. illaki tekrar giremezsin diye bir kaide yok 2 defa alırlar 3.de almazlar. sıkıntı çıkarırlar sen uzun kaldıkça.


  • eski solcu  (16.09.16 02:49:02) 
@ eski solcu

hocam çok alakasız olmuş, kesinlikle dediğin gibi bir konu yok. çok yakın 2 arkadaşım yılın 4 5 ayını amerikada geçiriyorlar ve bunu 6 7 senedir yapıyorlar en ufak sorunla da karşılaşmadılar. sana 6 ay kalma hakkı tanıyor o süreti geçirmediğin sürece sorun yok, hatta bir kere 6 ay da çıkış yapmadan içerde uzattı vizesini.

kısacası çok rahat gidip dil kursunu alıp dönebilirsin.
  • oscar  (16.09.16 03:49:56) 
Dil kursu icin F1 öneririm ama Yukarda yazılanlara katılmıyorum. En son gidişimde 5 ay kaldım. Turist vizem ile. Sorduklarında da 5 ay kalacam. Planlarım bunlar. Arkadaşımda kalacam vs dedim tamam dediler


  • allanpoe  (16.09.16 07:33:33) 
Gazına gelme burda arkadaşım kalıyor falan diyeblerin. 6 ay sürekli kalmana izin vermezler çok net söylüyorum. 4-5 ay dediği 2-3 aydır. Arada çıkış giriş yapılınca bir şekilde kalırsın. 6 ay kaldın, girerkeb 6 aylık planını da bir şekilde söyledin (dil okuluna gidicem dersen içeri sokmazlar turist vizesiyle ayrıca) o seferlik 6 ay kaldın diyelim. Aynı planla tekrar 6 ay kalıcam dediğinde yokuş yaparlar almazlar 2 ay izin verirler çıkıp trye gelirsin birkaç ay ara vermeden yine gidemezsin. Yani 6şar sürekli abddde yaşamana izin verilmez. Dene istersen, ama tecrübeli arkadaşlara da danışabilir usa-turk.com'da


  • eski solcu  (16.09.16 13:57:42) 
arkadasim direk onumde ornekleri var iki kisi, bildigin adamlar 4 5 ay kaliyor yahu. veriyim telefon numaralarini konusun hayret bisey ya. ya kanadaya meksikaya giris cikis yapip kalmayi surdurenler var hayret bisey. herkes bilmeden kafasina gore konusuyor. adam sana zaten kursa mi geliyorsun diye sormuyor ki ? turistik vizen var gezmeye geldim diyorsun giriyorsun iceri. kurs isini neden karistiriyorsun


  • oscar  (16.09.16 15:32:40) 
Duyuru sahibi arkadaşım, sen oscar'ın dediği gibi yap. Ben sadece yaşanacakları söyledim gerisi sana kalmış. 6 ay dil okuluna gidebilmek için F1 vizesi kasanlar gerizekalı zaten. Turist vizesi al devam et.


  • eski solcu  (16.09.16 16:46:06) 
hocam, dogrusu tabii f1 vizesi almak bunu kim inkar edebilir ;) ama sen amerikaya gidip dil okuluna yazilip 6 ay gecirmesen en ufak sorun yasamazsin. millet gidip 3 4 ay kalip cocuk doguruyor ve turist vizesiyle giris yapiyorlar gezmeye geldim diip cocuk doguruyorlar.


  • oscar  (16.09.16 19:09:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.