[]

bisiklet! yardım edelim sahip çıkalım

okul ve yurt arası 5- 10 km. ben de dedim ki neden bisiklet almıyorum. fakat bu konuda bilgisizim, baya bir soru işareti oluştu kafamda.

öncelikle 300- 400 liraya dogru düzgün bir bisiklet alınabilir mi? problemsiz, kullanışlı, güvenli vs.....

ne tür bisiklet almalıyım? genelde sehir içinde kullanıcam, arada uzun sayılmayacak sehirlerarası yollarda kullanabilirim, tabii bir süre sonra. arada sırada doğada dolaşmak isteyebilirim. çok şey mi istiyorum.

ilk etapta zorlanır mıyım, cok kondisyonsuz sayılmam. bir süredir, aslında uzun bir süredir, bıraktım sporu sadece. ve tabii sigara. bir yere giderim oradan geri dönemem falan diye korkuyorum.

yollarda nasıl davranmalı, neleri kesin bilmesi gibi önemli bilgileri edinebileceğim bir yer var mı ya da sizin muhakkak belirtmek istediğiniz seyler.

mutlaka bulundurmam gereken ekipmanlar nelerdir? bisikletim bozulsa napacağım bilgisine nereden ulaşabilirim?

genel olarak bu anlamda beni bilgilendirecek bir kitap, yazı, site, youtube kanalı vs var mı?

gördüğünüz gibi endişeliyim.

bisiklet tavsiyesinde bulunmak isteyenler için de, sanırım boya göre seyyapılıyor, 157. hafif olması falan da önemli küçük bir kadınım.

 
hibrit bisiklet alacaksınız.(bana göre ilacınız) mtb'ye gerek yok ama almak istersen burada merida marka dağ bisikleti satan bi abimiz var yardımcı olur sana onun bisikletini al bence alınık/satılık bölümünde kontrol etmeni tavsiye ederim.

youtube'da video çeken elemanları takip et. bisiklet forumlarını dolan fikir edinir,anlık fikir değiştirebilirsin.300-400'e sıfır market bisikleti alırsın ikinci elde o fiyata verilen kaliteli alüminyum kadrolu modeller var sahibinden ve letgo ilacın !

o ayırdığın 300-400 lira sadece ekipmana gidecek tutar'da hevesinizi kırmak istemiyorum biraz ucuza kacacaksınız güvenlik ve malzeme kalitesi açısından biraz o kötü olacak.

yollar kötü damperli kamyonlar milleti eziyor otobanda d100'de yanyolda dikkat

giant escape air size çok iyi gider bence aradığınız bisiklet o :D
  • protrek  (15.09.16 22:00:21) 
Herhangi bir bisiklet edinsen bu soruların hepsini çözersin.


  • bigbadabum  (15.09.16 22:01:15) 
Merhaba sevgili tencere. Bende senin boyutlarda bir kadın kişisiyim. Yalnız bir 45 dk lık işim var onu hallettikten sonra kendi deneyimlerimden yola cıkarak butun sorularını en içtenlikle yanıtlayacağım. Endişeni cok iyi anlıyorum cunku bende oyle olmustum eski duyurularımda var silmediysem.


  • fıytfıyt  (15.09.16 22:03:14) 
Aksesuar:youtu.be
youtu.be
youtu.be
(bkz: bisiklet alırken dikkat edilecek hususlar)
youtu.be
Yine youtube uzerinde "iki teker bir adam" isimli arkadaşımız var güzel bilgiler var kanalında. Bisikletli ulasim kanali da iyidir.

Size tavsiyem 500 liraya ikinci el bisiklet bakin aliminyum kadro. Celik hi-ten alirsaniz agir olur eziyete dönüşür. Butceniz el verdigince hafif alın. Hibrit demek yol bisikleti ile dag bisikletinin karisimi demektir. Sehir bisikleti denir kısaca.
Salcano, carraro, bianchi, sedona, kron, giant giris seviyesi sizin icin guzel markalar. Sehir bisikleti sizin icin uygun. Dag bisikletine gerek yok. Hem ikinci el alirsaniz aksesuarlariyla satan bircok kisi var.
Kondisyon lazim evet. Fakat yolunuz duz ise 5-10 km sizi yormaz belki ilk bir hafta. Zaman gectikce daha uzun parkurlarda binersiniz. Rica ediyorum marketlerde satilan 300 liralik sacma bisikletlerdrn almayin. Zaten google a bisiklet alirken dikkat edilecek hususlar vs. Yazarsaniz bir suru bilgiye sahip olursunuz.
Sorunuz olursa ozelden ya da buradan yazin cekinmeyin.
Marka model de soylerim ama telefondan giriyorum.
  • karacigerim vur kadehlere  (15.09.16 23:59:58 ~ 16.09.16 00:08:20) 
Bir de endiselenmeyin, uzerine gidin, bisikleti sevin. :) seveceksiniz umarim, dünyanın en keyifli icadidir. Her ne kadar Türkiye'de yaşıyor olsak dahi.


  • karacigerim vur kadehlere  (16.09.16 00:31:03) 
ben decatlon'dan aldım geçen ay. 579 lira, bitwin. ama 350-400'e de vardı hafif ve hoş yol bisikletleri. bi bakabilirsiniz.


  • mutlusismankedi2015  (16.09.16 01:41:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.