[]

Bayramı yaşıyor musunuz?

Selam bu bayramda Cüneyt Asan olanlar.

Gerçtekten bir bayram yaşadığınızı düşünüyor musunuz?
Mesela ben gitmedim memlekete. Evi aradım, sevdiğim 3-5 akrabayı kapattım. Et yok mesela bende, buzluk boş. (İhtiyacım yok, malum burada gerçekten iyi insanlar var) Kapıya çocukların gelmesi olayı zaten yok. Ne olur olmaz 2-3 çocuk gelir diye para bozdurup, kapının yanına bıraktım kapıyı çalan da olmadı. Yan komşum desen 2 yılda 2 kere selamlaştık. O kadar.
Ne bileyim, içim buruk değil ama geçmiş geldi aklıma. Acaba gerçekten bu günleri bekleyip, elbiselerini giyinip, eşe dosta ciddi ciddi ziyaret için gidenler kaldı mı?

Siz ne yaptınız?
İyi bayramlar bu arada.

 
Yasamiyorum. İki gundur ablamla evde oturup arada kahve icmeye cik Yorum. Annem babam burda olsaydi yasardim ama


  • sen nasıl bir insansın  (14.09.16 01:28:14) 
iyi bayramlar,

biz de evde yattık ama annemler filan bu geleneği sürdürüyorlar. şöyleki

köyde;
1.gün
-uyanış
-namaza gidiş
-cami sonrası sıra olup bayramlaşma
-kurban kesimi
-akşam en büyüğün evinde toplanmaca
2,3,4. günler
-ziyaretler ziyaretler

şehirde
bayram öncesi
-bayram esnasında asla durulmayacak olan evi temizlemece
1.gün
-uyanış
-namaza gidiş
-harçlık dağıtmaca(yaşınız kaç olursa olsun illa verirler, şaşmaz ne kadar kazanırsan kazan o 20-50 artık ne kadarsa onu alacaksın)
-kurban olayları
-akşam 1.dereceden 1 akraba ziyareti
-yatış
2. gün
-ulaşılabilenecek akrabaların tamamının ziyareti(ayrım yapmadan, mesela dayının eşinin üvey annesi,üvey annesinin oğlu gelini filan hepsi)
-ulaşılamayanları telefonla aramaca hal hatır sormaca
3.gün
- ankaraya ilk gelinen mahalleden başlayarak orada kalan komşuları kronolojik şekilde ziyaret
4.gün
-piknik

tüm bunların yanında o ziyaretlere gidilmeden öncede ziyaretçi kabulü yapma, ama böyle 10'ar dakika filan yani. sonra herkesin gideceği bir yer varmış gibi evden çıkılıyor.

ben en çok ev temizlenirken, kitaplar ve aldığım notlarla kıymelimis kalemlerimin bir kutuya haldır huldur doldurulmasına kızıyorum. evet. ama bayramlar güzeldir.
  • mete kudur  (14.09.16 01:35:22) 
yaşamadık. gecen bayram bile böyle değildi. bu bayram iyice rezalet oldu.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (14.09.16 01:39:41) 
Ne yazık ki bayram demeye bin şahit ister


  • fragile lady  (14.09.16 01:49:20) 
çocukluğumdan beri bayramlaşma akrabalardan sadece dedem yaşlarında olanlarla oluyodu. diğerleriyle mesela onların çocukları torunlarıyla bir bağımız oluşmadı. şimdi de yaşlılardan sıkılıyorum ve bayram harçlığı verenler hariç gitmiyorum ki gitmiyorum dediğim kapı komşum olanlar bile var onlara da. çünkü tanımadığım torunlarının okul ve iş başarılarından ya da hastalıklarından başka bir şey konuştukları yok sıkılmam da ondan. onlara sorsan yeni nesil bozdu falan diyen olabilir ama tam tersi kendileri sıkıcılar, bayram dediğini neşeli olur o da neşeli biriliriyle oluyo ancak. ziyaretler et vs. olsa da bana tat vermiyo.

onun dışında da birkaç arkadaş var onlarla da dışarda görüşüp bayramlaşıyoz ki bayrama özel bir şey değil.
  • dafaisss  (14.09.16 02:03:36 ~ 02:04:07) 
Yasamiyordum ki bu sabah kalkinca gidip butun akrabalari ziyaret edesim geldi. Zaten neredeyse hepsi yurume mesafesinde oldugundan bir gunde hallettim. Guzel oldu valla.


  • zoghurt  (14.09.16 02:31:28) 
Eskiden de yaşamıyordum şu an da yaşamıyorum. Sebebi akrabalarımın çoğunun yurtdışında olması, ömrüm boyunca yüzlerini 1-2 defa görmüşümdür.
Küçükken kıyafetlerimizi giyip apartmandaki konu komşunun elini öperdik, sonra eve gelip üstümüzü çıkarırdık kimse gelmez artık diye. O zamanlar üzücü gelirdi. Annem de ısrarla evde beklerdi belki biri gelir diye. Son yıllarda onun da beklentisi-hevesi kaçtı. Ailece yemeğe-sinemaya gidiyoruz, günübirlik geziler yapıyoruz. Tatil havasında geçiyor.

  • olabilir ya da olmayabilir  (14.09.16 09:23:52) 
Arefe gününden itibaren non stop çalışıyorum . Yarın sabah 96 saatlik çalışmam bitecek . Halama gidip kavurma yemeği düşünüyorum.


  • uzman pratisyen  (14.09.16 10:28:26 ~ 10:29:40) 
  • ruhen hastayim ben  (14.09.16 13:08:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.