[]

türkiyede neden gsm üzerinden bir sabit internet yok?

mesela gsm şirketleri kendi 4,5 g altyapılarından neden sabit internet sunmuytorlar, oldukça hayvani hızlar var sonuçta. altyapı derdinde yok zaten varolan baz istasyonları oldukça güçlü. hadi olmadı zaten güçlendirir ya da yeni baz istasyonu dikersin ama 1km çapa sallıyorum 10 tane diksende yine oldukça mantıklı her eve tek tek hizmet vermektense.

niye uygulamıyorlar bunu türkiyede.

benim internetim mesela böyle. direk gsm şebekesinden alıyor interneti, kart takıyorlar içine, mis gibi çalışıyor 20 mb hızı var. 100 mb hıza kadar çıkabiliyor. hatta pili de var modemin, adamlar pikniğe götürürsünüz demişler :D

 
Var. Mesela Turkcell'inki:

www.turkcell.com.tr
  • crown  (12.09.16 16:40:10 ~ 16:40:43) 
var ve inanilmaz dusuk kotalari var malesef


  • hjarteblod  (12.09.16 17:20:13) 
alt yapı kablo tesisatı kadar iyi olmadığı için. ha belki 10 yıl sonra başka türlü bir duruma ulaşılacak onu bilemem ama şu şartlarda belirtilen hizmet verilmeye çalışılsa bant genişliği yetmez herkes 32kbps ile internete girer. sistem çöker.


  • kosun lan mevzu var  (12.09.16 17:25:00) 
neden olmayacağı (olamayacağı değil) aşağıdaki dört duyuruda yazıyor, biraz uzun.

eksiduyu.ru
www.eksiduyuru.com
www.eksiduyuru.com
eksiduyu.ru
  • hayirsiz  (12.09.16 17:40:04 ~ 17:40:19) 
Maliyet hocam. Akk uygulanmasinin sebebide altyapi yetersizligi degil maliyettir. Google,facebook,twitter,amazon gibi sirketleri ulkemizde yada daha yakin bir lokasyonda datacenter kurmaya ikna edersek bu dediginiz olabilir. Yoksa youtube uzerinden yaptigimiz her aktarimda data basina para oduyor iss'ler yurtdisi hattini kullanmak icin.


  • pinman  (12.09.16 18:24:51) 
şöyle, bir baz istasyonuna atıyorum 100 mbit internet geliyor . gsm internet kullanıcılarına o internet paylaştırılıyor. ne kadar çok kişi o baz istasyonundan internet kullanırsa hızları ona göre düşüyor. gsm şirketleri örneğin bir köydeki baz istasyonuna fazla bant genişliği ayırmıyor. maliyetleri ona göre ayarlıyorlar. ayrıca baz istasyonları birbiri ile genelde uplink anteni ile haberleşiyor. bu haberleşme cihazlarının kapasitileride belli. istisnai olarak bazı baz istasyonlarına fiber çekiliyor ama bunların sayısı son derece az. bu anlattıklarım turkcell şebeke tasarımcısı abinin söyledikleri. kendisine benzer bir soru sormuştum.


  • delidir yakalayin  (12.09.16 20:42:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.