[]

Samsung Galaxy S7 Edge vs iPhone 6/6s/7/+

Ben eski bir Apple Fanboy'um. En son Android kullanıp sattım ve yeni bir cihaz alacağım. Ama çok kararsızım. S7 Edge almaya karar verdim. Sahibinden'i adeta alt üst ettim. Ancak Android tarafının en kralını dahi alsak 2 yıllık iPhone'un prestijini yakalayamıyor sanki, daha pahalı bile olsa. Yanlış mı düşünüyorum, bilmiyorum.

Bir de şöyle birşey var şuan Samsung s5/s6 resmen eski bir cihaz izlenimi veriyor ama aynı dönemde çıkan iphone 6 hala son model bi telefonmuş gibi duruyor. iPhone'u istememe sebebim özellikleri çok kısıtlı. Sattığım, 2.5 yıl önce çıkan Sony Z2'de bulunan çift hoparlör daha yeni iPhone 7'e geldi ya da su geçirmeme. Bunun gibi bir sürü özellik mevcut. iPhone cidden geriden geliyor. Ama buna rağmen sosyetik havasından ödün vermiyor. Gönül isterdi ikisini de almak ama gerek yok. Sizce hangi tarafı seçmeliyim?


 
belli ki hala fanboy'luktan kurtulmuş değilsiniz yaptığınız yorumlardan gördüğüm kadarıyla ve sizi hala iphone tatmin eder. boşverin, saygınlığa ve sosyetik olanına koşun siz.


  • m e b  (11.09.16 00:17:27) 
s5 kadar iyi telefon az bulunur
s7 edge ile yapacaklarınızı s5 ile yapabilirsiniz hic bi kesinti olmadan.
ve 1300 tl ye.
  • kingcyrax  (11.09.16 00:19:59) 
s7 edge kullanıyorum bir aydır. aynı senin durumundaydım. 3 yıldır iphone 5s kullanıyordum. ip7'yi mi beklesem s7 edge mi alsam derken aldım edge'i süper rahatım. ip7 alsam temasından tut uygulamalarına, bütün ayarlara şuna buna kadar her şey aynı olacaktı. 7'de yapıp da 5s'de yapamayacağın hiçbir şey olmayacaktı. tamamen aynısı sadece dışı değişik olacaktı. o kapalı ekosistem beni bunaltmıştı anlayacağın. o yüzden androide döndüm.

ha dersin ki ben stabiliteyi seviyorum, yaptıklarımın sınırı olsun ama kafam rahat olsun, derdi tasası olmasın. hep ilk günkü gibi olsun ve değer kaybetmesin. ip7 al. bu yönden düşünene de sonuna kadar hak veririm. bir ay olmasına rağmen bazı değişiklikler yapayım derken bok ettim telefonu. sonra toparladım gerçi ama olsun sonuçta uğraştırdı. kernel, rom vs kimine göre uğraştırıcı angarya.

s7 edge alacaksan değer kaybetmesini de kabul edeceksin. dediğim gibi ben sıkılmıştım s7 edge rahatlattı. bir sene sonra ip7s çıktığında dönecek olursam 1000-1500 tl'ye satmayı, 2 sene sonra ip8 çıktığında dönecek olursam da 750-1000 e satacağımı kabullendim. ama 2 senelik ip6 çok rahat bir şekilde 1500'e gidiyor hala.

prestij ve eskime konusu ise şöyle; iphone 2 senede bir kasa değiştiriyor. bi sene normal model bi sene s çıkıyor. ama samsungda veya diğer android üreticilerinde bu yok. sürekli kasa yenilendiği için seninki ister istemez 2 sene sonra çok eskiymiş gibi duruyor. çünkü piyasada seninkinin üzerine çıkmış 2 model oluyor hatta 3. modelin leak fotoları vs çıkmış oluyor.

karar sende. sıkıldım, bunaldım iphonedan diyorsan 1 sene 2 sene al takıl dön iphone'a. ama ben aldıktan sonra 3-4 sene kullanıcam dersen iphone al geç.
  • canercuxy  (11.09.16 00:35:39) 
Android alıyorsun ilk başlarda diyorsun ki olum ben mal mışım bunca yıl Apple'a domaldık boş yere. Biraz süre geçiyor senin elindeki telefon o kadar çabuk eskiyor gibi geliyor ki sana keşke iphone alsaydım diye onu yarı fiyatına (alan olursa android 2.el piyasası leş mk) satıyorsun üstüne bir daha borçlanıp apple alıyorsun.


  • gozu acik sevisen yahudi  (11.09.16 00:48:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.