[]

Nasıl gamsız olunur?

Ya olur olmadık şeyler bana dert oluyor arkadaşlar. Mesela bi amca koştur koştur metrobüse yetişmeye çalışıyor şoför basıyor gidiyor dakikalarca üzülüyorum yoruldu diye. ya da sokakta kedi mama yerken yanından geçmesem de, kaldırım değiştirsem de kaçıyor yine bana dert oluyor. böyle böyle kanser olacağım. bazı insanlar dünya yansa umursamaz ya öyle olamaz mıyım bu saatten sonra.
ya hiç tanımadığım esnafın dükkanı ara sokakta oluyor boş oluyor bana dert oluyor ya :(
beni gamsız yapın.


 
(bkz: lustral)


  • sorun sende degil bende  (09.09.16 11:27:04) 
muhtemelen bu durumla ilişkili bir sıkıntı gelmeden başına değişmezsin. Olursa da o tarz bişey "hepiniz yanın ulan" der, sallamazsın. Hadi olayım diye gamsız olamazsın ama ne yapabilirsin biliyo musun? Çay.
Çay yap, iç. Oh mis be.

  • naberabi  (09.09.16 11:27:26) 
gamsızları senin gibi yapsak?

bahsettiğin örneklerde tuhaf bir şey yok, bunlar -uzun süre dert etmiyorsan- her insanı huzursuz edebilecek hatta etmesi gereken şeyler bence. en azından ben de bahsettiğin gibiyim (ki kendimle alakalı daha stresli ve mühim konularda gamsızın önde gideniyimdir) ama bu normal bence. adalet ve vicdan duygularıyla alakalı.

iyisin sen yani, kal böyle.

(ama kendinle alakalı konularda aşırı evham yapıyorsan ve sonsuz bir strese sürükleniyorsan, o zaman profesyonel yardım iyi olabilir.)
  • lordoz  (09.09.16 11:31:18 ~ 11:32:02) 
matilda, sana şu an kocaman sarılıyorum müsaadenle, bundan sonra duyurudaki favori kişim sensin <3

ben de böyleyim, çok üzülüyorum her şeye. bazen gamsız olmak daha iyi olurdu diye düşünüyorum. ama bi' yandan da yani bu kadar da robot olmak istemem sanırım.
  • evde liyakat kalmamis  (09.09.16 11:35:40) 
olması gereken bu zaten, bu empati kurabilme becerinizin sonucudur ve duygusal gelişmişlik göstergesidir. Hayatınızı etkileyecek kadar yoğun değilse ne mutlu size :)


  • nuka cola  (09.09.16 11:39:07) 
olaylara iyi tarafından bakmaya çalışılabilir belki.
yani şimdi çok saçma bir örnek olacak sizin verdiğiniz örnek üzerinden ama misal bir adamın otobüse geç kalması belki onun için kötü bir sey değil,sallıyorum yetişse cok baska ve kötü bir sey olacaktı. (sliding doors :P )
kendinizi strese sürüklememek adına biraz kaderci olma denemeleri yapabilirsiniz.
muhtemelen bazen saçma gelecektir ama en azından alışmanızı ya da yavaş yavaş kurtulmanızı sağlayabilir.
  • demoniclewinsky  (09.09.16 11:54:58) 
İnsanlardan uzak dur.


  • arnold schwarzeneger  (09.09.16 11:58:59) 
soruna cevap olarak belirli bir yaştan sonra böyle keskin dönüşler yapman zor, artık kişiliğine işlemiş bir şeyi bırakamazsın, bıraktığını sansan da içten içe üzülürsün.

olsun be matilda, sen böyle bir insansın, insanlara üzülmek, önemsemek kötü bir şey değil, kendini, kalbini böyle kalıplara sokma, yaşa gitsin. www.youtube.com
  • Apocalypse  (09.09.16 11:59:04) 
Bircok seyden mantiksiz oldugunu ya da aptallik oldugunu farkedince kurtuldum. Gamsiz olmam da boyle oldu. Dert etme olayini yanlis saate kurulmus bir alarm gibi dusun, ne kadar mantiksiz oldugunu anlayinca kurtuldum ben ister istemez.

Edit: Yalniz senin bahsettigin baska bir seymis. "Gamsiz" denince akla gelen sey bu degil pek.
  • stavro  (09.09.16 12:12:14 ~ 12:37:24) 
Kedi filan kutsalımız da bazı olaylarda benimseyeceğiniz düstur, çok afedersiniz ama, "skimde mi ?" yahut "skimde misin ?" olmalıdır.

Bunu hayat felsefeniz haline getirin. Elbette yanında biraz da vizyonsuzluk geliyor ama olsun.

Ayrıca ben de bu halime lustral sonrasında kavuştum ancak emin değilim çok bir etkisi oldu mu.
  • Euxinos007  (09.09.16 12:16:51 ~ 12:17:22) 
bence gamsız olmak için çok kötü yetiştirilmek ya da başından çok acı olayların geçmesi gerekir. artık insanlığa dair bi umudun kalmaması gerekiyor. askerlik yapmak biraz gamsızlaştırabilir mesela insanı. ya da çok kötü bir şekilde aldatılmak gibi.


  • Gucci  (09.09.16 12:30:38) 
Gamsızlık bu değil ki. Kötü yetiştirilmek falan denmiş?? Rahat adamım ben, gamsızım, saçma sapan şeylere de üzülmem. Otobüse asla koşmam, çünkü şoförler insan değildir seni görür ve durmaz, sonrakini beklerim yarım saat hiç sıkıntı yok. O da koşmasın. Ah canım koştu yoruldu diye bişey mi var ya. Hayatın boyunca hiç hareket etme rezil beslen. İki adım koşunca o hale gelir tabe.
Kedi kaçsa da geri geleceğini biliyorum çünkü ben besliyorum o kediyi. Drama takılmak istedikten sonra üzülecek şey bulmak kolay.
Drama Queen olduğunu düşünüyorum yani açıkçası
  • hasmetizm 2046  (09.09.16 12:47:08) 
ben de böyleyim. mümkün olduğunca soğuk, sert durmaya çalışıyorum; saçma ama belki o zaman etkilendiğim şeyler azalır diye. hayvanlar dışında işe yarıyor.


  • piremses  (09.09.16 12:58:38) 
bence bahsettiğin şey gamsızlık değillik. hele ki kötü yetiştirilme falan demişler. ne alaka amk ?

hayatın doğal akışında olması gerekenler böyle çünkü.

senin bahsettiğin aşırı duyarlılık ve hatta bir tık ötesi duyar kasma. gerek yok böyle şeylere.
  • jugador  (09.09.16 13:11:38) 
böyle fazla empati kurmaktan kaynaklanan bir durum varmış, bir yerde okumuştum.


  • tiny penny  (09.09.16 13:34:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.