[]

C# ve Basit Android Oyun Yapımı Öğrenme

Sevgili programcılar ve programlamaya gönül verenler;

1 sene askerde boş geçmesin diye akşamları ve haftasonları basit oyun falan yapayım, hem kendimi geliştirmiş olurum dedim. Şöyle söyleyeyim, bilgisayarlarla arası oldukça iyi, karikatür falan çizen (karakter tasarımı ve benzer konular için), meslek icabı da modelleme programlarına aşina birisiyim (unity için). Ancak C# ve programlama konusunda ilgim olsa da bilgim ve eğitimim yok. Yazılı tarif olursa komutu uygulama ve bazı komutları kendimce yorumlayıp kafama göre değiştirme şeklinde bir iki bir şey yapmışlığım var sadece. İngilizcem de iyi. Sorular şunlar:

Visual Studio ve C# kısa sürede öğrenilir mi, basit mi?

Sizce hiç programlama bilmeyen orta-orta üst seviyede aklı olan bir işlerini halledecek seviyede ne kadar sürede öğrenir?

Tavsiye mutlaka elinde olsun dediğiniz kaynak/program/script var mı? Türkçe iyi olur, İngilizce de olabilir ama. (Birlikte internet var mı bilmediğim için yazılı ya da çıktı alabileceğim kaynak olursa da çok iyi olur.)

Yoksa bu sevdadan vaz mı geçeyim?

Dalga geçeceklere not: Koğuşta çalışmayacağım tabii, asteğmenim. :)

 
processing diye bir programlama ortamı var (www.processing.org)

sanatçılar için programlama gibi bir düsturu var bence buradan başlayın. 2B oyunları da bununla yapabilirsiniz. programlamanın temelini öğrendikten sonra unity ve c#'a geçersiniz.
  • maxc  (06.09.16 08:12:12) 
Yabancı dilin varsa bir çok kaynağa ulaşabilirsin ki, msdn'de istemediğin kadar bilgi var. Visual studio ile c# temelini 2 3 hafta düzenli çalışma ile öğrenebilirsin.

Yotube kaynaklı yüzlerce de video bulursun. Göz ucuyla bakacaksan, programlama dili öğrenmek çok zordur. Genel bir dikkat ve özen ister, kendini vereceksen gözünde büyütme "yolda yürümek kadar kolaydır"
  • tum haklari saklidir  (06.09.16 09:16:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.