[]

korkmakta haklılık payı var mı?

demin redditte yazmış biri.

"bilgisayarların turing testini geçmesinden korkmuyorum, birinin bilerek başarısız olmasından korkuyorum"

şeklinde. haklı. ya bizi kandırmak için bilerek geçmez ve gizlice çalışırsa?

 
Var


  • fragile lady  (06.09.16 00:57:07) 
korkmasi gerekenler korkmayip hala bu olayi zorladigi icin bir bildikleri vardir diye dusunmek sitiyorum. 5 seneye kalmadan evlere yavas yavas insanimsi robotlar gelecek. sno birkac senedir baya hizlandi.


  • mavicorap  (06.09.16 01:15:50) 
Bu tarz dünyayı ele geçirme senaryolarında makineler açısından en büyük problem enerji. Gelecekte kablosuz elektrik icat edersek ya da güneş enerjisini bir insanımsı robotun tüm ihtiyacını karşılayabilecek şekilde kullanabilirsek ya da soğuk füzyon reaktörleri bir cep telefonu boyutuna indirilebilirse korkulabilir. Öte türlü akşama kalmadan şarjı biten alet düşünebilse ne olur? Çekersin fişten olur biter :) Geyik gibi geliyor ama bu cidden savunulan bir sav.

Yazılımlar açısından da denildiği gibi if komutuna mahkum olduğumuz sürece bir bilinçten bahsetmek pek mümkün değil. Maksimum insanı taklit edebilir o da yine taklitle kalır. Üstüne koyması çok zor.

Ha bu arada Amerikan ordusu dalga geçer gibi "Skynet" adında bir güvenlik yazılımı kullanıyor şu anda. 1983'ten beri de yaklaşık 1 milyar dolara yakın para yatırmış bu yapay zeka yazılımına. :) Amerika'da bir ara Terminatör gerçek mi oluyor diye tartışılmıştı :)
  • mimarbasi  (06.09.16 01:37:31) 
Kardeş hiberne halde Jüpitere monolit avına gitmiyorsan sorun yok bence. İki gün önce animatrix izledim, ona rağmen korkmuyorum ben.


  • kargn  (06.09.16 01:50:01) 
bir insanın başka bir insanı öldürmeye karar vermesinde ne kadar haklılık varsa bilgisayarların da bu davranışı sergilemesinde o kadar var gibi geliyor bana...


  • matrix  (06.09.16 04:09:39) 
ben hiç bu acıdan bakmamıştım. artık bakıyorum ve endişeliyim.....


  • yuvarlanantencereninkapagi  (06.09.16 04:15:12) 
Sanırım Bill Gates, insanlığın sonunu getirme ihtimali en çok olan şeyin kontrolden çıkmış yapay zeka olduğunu söylemişti.


  • sesee  (06.09.16 04:55:17) 
O testi geçemeyecek durumdayken birden o testi geçebiliyor olup da bilerek geçmeyecek zekaya ulaşacakları fikri saçma. Olmaz öyle bir şey, yapılan testlerin üretilen tüm yapay zekalara, nerdeyse, uygulandığını düşünürsek imkansız oluyor. Bu testi geçmek o kadar sofistike bir zeka isteyen bir olay değil, bu testin bir şeyleri kanıtlayıp kanıtlamadığı da kesin değil. Yani turing testini geçmenin bilincin veya semantiğin bir eşiği olduğu iddiası aslında epey fantastik. Ama bilinç ve semantikle ilgili tüm açıklamalar fantastik çünkü karanlıktayız, hiçbir şey bilmiyoruz.

Eyyiyorlamam bu kadar.
  • Adramelekhh  (06.09.16 06:41:56 ~ 06:42:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.