[]

beyin yakıcı ayrıntılar

Bu aralar kinde'ımdan baya bir kitap okuma fırsatı elde ettim. Feci ayrıntılar var, ne kadar gercek bilinmez ama beni tiken tiken etti.


varan 1: mö 4000 yılları ve daha oncesınde insanlar seks ile çocuk yapmanın bağlantısını daha kuramamıs durumdaymıslar, ayrıca regl'in şeytanı bir durum olduguna ınanıyorlarmıs

varan 2: tevrat'taki bir cok kanun aslında asur'lulardan hammurabi kanunlarından gelme. ( kavga sırasında kavga edilen kisinin testislerini tutan kadının ---biri elini-- diğeri parmağını kesiniz diyor)

varan 3: bu cok kucuk bir ayrıntı ve buyuk ıhtımalle yanlıs bir yorum ama ''namaz, kuran-ı kerim hala inerken ve daha inmeden önce kafirler tarafından yine aynı hareketlerle gerçekleştiriliyordu''

varan 4: insan fetusunun gelisimi sırasında kuyruk oluşumu gözleniyor fakat bu kuyruk bir sure sonra yok oluyor...

varan 5:
Atatürk, çıkarmak istediği kanunları çıkarmayan milletvekillerini aşırı çalıştırıp bir nevi mobbing uyguluyordu :) o kanun çıkana kadar evlerine gondermıyormus mesela
Ve bir çok ayrıntı...


Sizde var mı boyle bilgiler?

 
varan 4 : beyin yakan bir ayrıntı değil, lisede bioyoloji derslerinde üzerinden geçilen bir konu.

genelde ilber ortaylı dinlerken karşılaşıyorum ilginç ayrıntılarla.
  • yuz kiloluk bir zenci  (05.09.16 20:51:02 ~ 20:51:50) 
çatalhöyük'teki neolitik köyde çocuklara biyolojik ebeveynleri değil, köyden başka komşuları bakıyorlarmış. (komşuluk ve birliktelik hisleri gelişiyor galiba). çocuk, komşusunu anne baba biliyormuş.

bu arada hangi kitaptan bu bilgiler? karışık mı?
  • oxibrinth  (05.09.16 20:51:54 ~ 21:23:56) 
yetişkin bir maymunun bacağında 10684304 adet kıl vardır.


  • bigbadabum  (05.09.16 20:52:50) 
1 ve 2 seks ve ceza isimli kitaptan.
3. nurjuvazi adlı kitaptan
4. campbells.
5. celal şengör - dahi diktatör
  • anonymice  (05.09.16 20:55:55 ~ 21:00:09) 
2,3 ve 4 çok uzun zamandır bilinen şeyler. 3 yanlış değil doğru. oruç da vardı, hac da vardı bunlar da benden olsun.

daha çok kitap okumalısın sevgili anonmicisy
  • mahone  (05.09.16 21:20:24) 
Dinlerle ilgili bilgiler de cok sasirtici gelmiyor, dogru ya da yanlis ama, insanligin var olusundan bu yana peygamberler geliyor, namazin islam doneminde icat olmasi sart degil, daha onceki kavimlere de gelmis olabilir benzerleri.

Kanunlar, duzenler de benzer sekilde daha onceki peygamberlerin uygulamalari da olabilir.

Dini inanclarin biraz ucu acik. Her tarafa her sekilde yorulabiliyor, bu nedenle sasirtici gelmiyor baba.

Sex konusu guzelmiş ;)
  • tum haklari saklidir  (05.09.16 21:23:45) 
static.birgun.net

147 sayısının gizemi der susarım
  • Batuhanolabilir  (05.09.16 21:35:47 ~ 21:41:20) 
3 yanlış değil. kuran'da hz muhammed'den önceki peygamberler tavsiyelerinde namaz kıl demişler. müslümanlığın başlarında farz değildi sonradan farz oldu.


  • gotic  (05.09.16 22:31:59) 
tabiiki var, hatta size onerecegim cok eglenceli bir kitap da var. insanligin mahrem tarihi. gundelik hayatin degisimi anlatiliyor. cok yillar once okumus, bol miktarda abov olmustum. ataturk ve cumhuriyet donemi ile ilgili her zaman ilgicn bilgiler var ama en cok sevidgim ataturk'un diktgi agaclar kitabi, devamli camur atilan donemde basarilanlar dudak ucuklatiyor, koy enstittuleri de bilmukabele, oldukca onemli bor bilgi deposu, en azindan turkiye'de birseyler dogru yaplmis bir donem diyorsunuz. yine osmanli donemine dair hayvanlarla ilgili bilgiler cok acayip, merkeplerin izin gunu olmasi, bir donem maymunlarin asilmasi vs vs. bir de osmanli'da neft ve petrol diye bir kitap vardi, o da oldukca ilgincti, bugunlerdeki pek cok politikanin kaynagini goruyorsunuz. en basitinden nefti yesil nerden gelmis asla unutmazsiniz :)


  • mavicorap  (05.09.16 23:03:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.