[]

Böyle bir hastane kurulamaz mı?

Sözlük ve duyuru başta olmak üzere son dönemlerde sıkca yardım paylaşımı görmeye başladım. " ... İçin ameliyat parası 50.000 toplanması lazım, .... Organ nakli için 200.000 bin lazım" gibi. Gördüğüm kadarıyla da bu paralar bir şekilde toplanıyor. Ne güzel.

fakat böyle herkes için ayrı yardım parası toplanacağına, bu yardimlarla bir hastane kurulamaz mı? Kastettiğimin örnekleri var mesela lösev gibi, neden böyle bir şey yapılmıyor? Yapılamaz mı? Yapan var mı?


 
1 tane tomografi cihazı 150.000 euro. gerisini sen düşün. nereye topluyon bu parayı :)


  • mr.goodcat  (05.09.16 17:08:08) 
insanlarin hastane saglik hizmetleri icin devlete vergi ödedigi ülkede yardimlarla saglik hizmeti aliniyor olmasi cok aci. bunun icin türkiyede her vergi mükellefi üzerine düsen görevi yapiyor. bagislarla hastane acilir ama o anda insanlar bu vergilerimiz nereye gidiyor diye sormasi gerekir. devlet kurumu ülkede herkese en azindan egitim, saglik, ve adalet hizmetini esit ve ücretsiz saglamasi gerekir, cünkü insanlar bunun parasini vergileri ile ödüyor, hizmeti de hakediyor.

vergi kacirilmasi ise denetleyemeyenlerin günahidir ve sorumlugudur.
  • emrahday  (05.09.16 17:12:30) 
Lösev hastanesini kurarken ne gibi problemlerle karşılaştığını görürsen Türkiye'de bu işlerin ne kadar zor olduğunu görürsün.Eğer kararlı ise yapamacağınız bir şey yok.
(bkz: lösev hastanesine ruhsat için destek kampanyası )

  • murtiii  (05.09.16 17:15:15) 
Hastaneyi kurarsın, sonra insanlar o hastanede tedavi olmak için para toplamaya devam ederler.


  • bigbadabum  (05.09.16 18:54:50) 
Ben farklı konuların birbirine karıştırılmasını doğru bulmuyorum. Mesela biri de çıkıp ekşi'de harcadığınız vakitle şu şu işler yapılırdı falan diyebilir. Her şeyin yeri ayrı. Onun dışında diyelim ki hastaneyi yaptık, o organ nakli veya ameliyat için duyulan yardım ihtiyacı azalmayacak, çünkü adamın eksiği hastane değilki, o var zaten, eksik olan tedavi parası.


  • mikro patlama  (05.09.16 19:30:13) 
Tamam o zaman devlet tarafından yapılmış personel maaşı devlet tarafında ödenen ve her türlü techizatı olan bir hastane olsun. Ona bağış yapalım durumu kötü olanlar o hastanede tedavi olsun ?


  • infernalcadre  (05.09.16 19:50:58) 
amerika'da var bu tarz vakıf hastaneleri. tamamen bağışla dönüyor her şey bedava tabii eğer yardıma muhtaç derecede yoksulsan. Türkiye'de bu tarz vakıfları kurmak demek yığınla bürokrasi demek. Lösev'in başına gelenleri gördün. Vay efendim devlet hastane yapamıyor mu...

Bir de dedikleri gibi mesele hastane değil. ülkedeki gelir adaletsizliği. Hizmet almak için vergi ödeyip yine alamamayı geçiyorum. Bence duyarlı bir toplum değiliz. Yani geçen gün bir arkadaş ortamında bir kızımız övüne övüne düğününe 650.000 harcadığını anlattı. Allah daha çok versin. Kimsenin parasında gözümüz yok. Çevremde daha önce de böyle harcamalar yapan insanlar oldu. Yani sadece tek bir kişiden ibaret değil. Bu aileyi de az çok tanıyorum. Kocası isterse bi 650.000 daha harcardı hiç koymaz.

O an bu hanıma "ablacım 600bin harcasaydın da 50 bini tüle, ordorve vereceğine bi ihtiyaç sahibinin duasını alsaydın" demeyi çok istedim. Ama diyemiyorsun işte. Yani biliyorsun o mekanda, o organizasyon şirketinde bu sene yüze yakın düğün yapılmıştır. her biri 50 kaat az harcasa, o parayla kaç yüz ailenin yüzü güler, belki kaç hayat kurtulur, kaç öğrencinin karnı doyar, kaç çocuk vitamin alır... Ama tek kelime edemiyorsun. Para onun. O havaya saçarken üzülmüyor ama bir adam ameliyat ettirmeye eli titriyor.

Ha bu arada servet düşmanlığı yapmayalım. Meblağ büyük olunca daha vurucu oluyor ama 70 milyonun tamamı böyle. Asgari ücretli misin? zaten geçinemiyorsun 50-100 tl kaybetsen koymaz. Ay başı maaş alınca git bir hastaneye yaşlı birinin o ayki ilacını sen alıver. Bi akşam rakıya çıkma da git bir hastanın bir günlük serum parasını öde.
Ne bileyim mahallende bir öğrencinin cebine 50-100 sıkıştır çocuğun 2 hafta karnı doysun. Yapsan yaparsın. Birileri zaten bu amaçla dernekler de kurmuş. Destek olabilirsin. Ama hiçbirimiz umursamıyoruz.
  • anten  (05.09.16 21:59:40 ~ 22:00:52) 
Sağlık için bir yılda ne kadar yardım talep ediliyor bilniyor mu?

Sağlık için, yaşayabilmek için yardım toplamak zorunda kalmamanın çözümü bulunmalı esas olarak. Bu devletin işi, biz vergimizi vererek üzerimize düşeni yapıyoruz. Hele de dolaylı vergide başı çeken bir ülke olarak düşük gelirlimiz yani yardım talep etmek zorunda kalan kesim en fazlasıyla yapıyor.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (05.09.16 23:06:42 ~ 23:07:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.