[]

Lgbti bireylerden ne istiyorlar?

Bu bu sebeple bir arkadaşımızın intihar ettiğini öğrendim. Zaten kendileri intihar etmezlerse, öldürülüyorlar. Bu insanlardan ne istiyorlar ne alıp veremedikleri var? Kendilerine falan mı hallenirler diye düşünüyorlar, ya da bazı tipler hem travestilerle birlikte hem de homofobi deryasında yüzüyorlar. Bu nasıl bir kompleks ve ruhsal bozukluk? Size ne kardeşim bırakın insanlar ne yapıyorsa yapsınlar, kimseye zarar vermedikten sonra istediği gibi yaşasın. Üstelik bildiğim kadarıyla bu bir seçim değil yönelim. Sonuçta sen de ben de erkek veya kadın bedeninde tam tersi hissedebilir ya da hemcinslerimizden hoşlanabilirdik. Allah da onu öyle yaratmış bu kinin nefretin sebebi ne?

2. soru: Kafama takılan bir soru da ; çok emin değilim ama duyduğuma göre başta islam olmak üzere diğer semavi dinler de eşcinselleri lanetliyormuş. Eee bu insanları Allah öyle yaratmamış mı yani yaradılıştan gelen doğaları öyle değil mi ki bu bize de denk gelebilirdi, bu özgür bir seçim değil bildiğim kadarıyla, eee o zaman öyle yarattığını nasıl lanetliyorsun?


 
Çünkü dışlanıyorlar, aileleri tarafından reddediliyorlar, arkadaşları bağlantılarını koparıyor, iş bulamıyorlar. Dalga geçiyorlar, ibne diyorlar, top diyorlar.

İslama göre bu bir imtihan diyor din adamları. Öyle bir şey okumuştum. Kendini ibadete verirsen ve kuran okursan geçermiş.
  • tahin pekmez yoğurt  (30.08.16 19:57:52) 
beyinleri yok çünkü.

onları hasta sanıyorlar, kabullenemiyorlar. birine insan diye bakmak bu ülke için elzem bir şey.

burada da ne yazık ki yok (duyuru'dan bahsediyorum), keza birine bakınca "şişman, çirkin, siyahi, kürt, ermeni" demek en kolayı, insana insan demek zor, üzücü ama realite bu.
  • Apocalypse  (30.08.16 20:24:57) 
O arkadasi ben de okudum, bir arkadasimin arkadasiymis. Ancak anlamadigim zaten ailesinden uzaktaymis. Ve yine anladigim kadariyla destekleyen bir arkadas cevresi varmis. Hali hazirda depresyonda olabilir. Illa altinda homofobi aramamak lazim (homofobiyi reddettigim ya da azmettirici bir sebep olmadigini dusundugum sanilmasin)


  • la noix  (30.08.16 20:25:18) 
@la noix şöyle bir şey var: sendika10.org


  • limoncello  (30.08.16 20:48:12) 
@limoncello yanlis anlasilmasin, baski yok vs demiyorum. Sadece egitimim geregi yasadiklarinin depresyonu baslattigini dusunmuyorum. Hani klinik manada depresyon. Sarkilardaki depresif ruh hali degil. Ytkin durum onceden vardi, ailesi tuzu biberi oldu. Cok daha kotu sosyal durumda olup intihar etmeyenler de var mesela. Onlar da olduruluyor gerci...


  • la noix  (30.08.16 21:15:57) 
Farklı olana "öteki" olana duyulan nefret bu.

İnsan oğlu nedense kendinden farklı olana, kültürel normlarla kendine "öğretilen"e o kadar bağlanıyor ki. Adeta IŞİD mantığı ile yetişriliyor toplumlar. Bunu sadece islam a özgü olarak bakmıyorum.

t24.com.tr

haberde kişinin dini tabiiyeti belirtilmiyor ama bulunduğu ülke belli. Evrensel olarak farklı olandan korkuyoruz. Unutmamalı insan denen şey orta çağda sol elini kullananlardan da korktu, öne çıkan kadından korktu cadı ilan etti vs.

Bunun temelinde yatan şey şahsi kanaatim ataerkil kültürel normlar. "anne"-"baba" motifleri o kadar keskin ki. Temel cinsel kimlikler daha ilk günden dikte ediliyor. Doğusu batısı kuzeyi güneyi. Rusya'da da homofobi ekstrem düzeylerde. Zaten adından belli homoFOBİ, bir fobi var. Fobiler sahip olmayanlar için çok basit şeyler. Yüksekten korkar biri 5. kattan yukarı ev tutamaz, sen gider paraşütle atlarsın. Mantıksız gelir sana onun 5. kata çıkamaması. Ama o fobinin altında yatan bişi var. O mantıksız hareketi sağlayan bir kaynak var. homoFobi de de durum aynı. Bu olay cidden fobiler gibi anlamsız mıdır? yenilmek zorunda mıdır? evet. çünkü bu fobi sebebiyle insanların hayatını zindana çeviriyorlar fobikler. Yüksekten korkuyorum diye gidip paraşütle atlayanın ipini kesiyor, iş vermiyor vs vs. Bu tarz düşününce homoFobinin ne kadar anlamsız ve canice olduğunu görürsün.

Şu var eşcinselleri sevmeye bilirsin, onları soyunun kurutan tehlike görebilirsin, onları yaşam perspektifine çok aykırı bulabilirsin. Bunlar senin özgür iradenle olabilecek şeyler. Herkes herkesi sevmek zorunda değil. Mesela bir eşcinselde hetero ilişkileri benzer şekilde yargılayabilir, ama zorla hetoroları homoseksüel yapmaya çalışırsa o da aynı haltı yer. Olayı artık kişilik ihallallerine getirirsen bu normal olmaktan çıkar.

Fobinin her türlüsü kötüdür, baş edilmelidir, kişinin kendisine zarar verdiği kadar bazen başkalarına da zarar vermesine vesile olur. Bu sadece homofobi için geçerli değil, islamofobi gibi başka her alanda da olan fobiler yenilmelidir. Ne yazık ki eşcinsel arkadaşlarımız bazen kendilerine yapılan baskıdan dolayı islamofobiye kaymaktalar. Fobiyi yeni bir fobi geliştirerek çözemeyiz. Benzer şekilde "Buna şuanda saygı duyacaksın" diyerek toplumun değişmesi de ne yazık ki mümkün değil. Nasıl yükseklik korkusu olan birini çatıya çıkarmak onu daha da vahim bir noktaya getirecekse, homoFobikleride radikal şekilde değiştirmeye çalışmak anlamsız ve zararlı olacaktır. Burada şu karşı argüman gelebilir, arkadaşım o fobikse ben kendimi mi baskılayacağım. İşte buna verilecek bir cevabım yok. İki taraftanda yaklaşılabilir, evet çünkü karşı tarafta psikolojik sorunları olduğuna dair yüksek ihtimal biri var. Nasıl karşında bir şizofren varsa ve tehlikeli bir evredeyse bu kişi ve elinde silah varsa durumu kurtarmak istersin, burada da evet demek buna benzer. Diğer taraf hayır olur, çünkü eşcinsel birey hayata 1 kez geliyor. O geldiği hayatıda ona biri korkuyor diye zindan etmek anlamsız olacaktır. Çookkk abes bir örnek olacak şimdiden birini kırarsam özür dilerim ama benzer bir örnek olarak şu geliyor aklıma. Apartmanda kediye karşı olan biri var diye kedi almaktan vaz mı geçeceğim?

Sanırım evet/hayırın arasında bir çözüm olmalı. Duruma göre hiç bir haktan feragat edilmemeli, kimi durumlarda ise uzun vadeli düşünerek biraz davranışlardan/beklentilerden feragat edilmeli. Tabi bunun sınırını koyacak değiliz.

Hani küçük bir olumlulukla bitireyim, eşcinsel bireyler artık toplumda daha görünür bu çok sevindirici bişi. Aktivist bireylerle ortak çalışarak bu görünürlük arttı kanaatindeyim. Artık sonraki adımlar daha da iç içe olup yavaş yavaş bu fobileri kırmak olacaktır. Belki bugün değil ama en azından gelecek için umudum var (tabi burada şu karşı argüman gelebilir, bireyler toplumda görünmeye başlamadı onlar vardı ama artık alternatif medya kaynakları var. o sayede görebiliyorsun. Yoksa değişen bişi yok ana akım hala ana akım. diyecek bişiyim olmaz)
  • ManikD  (30.08.16 23:04:59) 
eşcinsellik sapkınlıktır. pedofili ve ensest gibi. ama bu onların öldürülmesini gerektirmez. hatta ne istiyorlarsa yapabilirler bu da onun sapkınlık olduğu gerçeğini değiştirmez. benim fikirlerim bunlar.

2. soru varmış. evet eşcinsellik kesin yasaktır. tanrı kimseyi eşcinsel yaratmadı. insan kendi tercihi ile eşcinsel olur. eşcinsellik doğal değildir, genetik olarak aktarılamadığı için olmaması gerekirdi. bu da kalıtsal değil seçimle olduğunu gösterir bir durumdur.

tekrar ediyorum eşcinsellik sapkınlıktır ancak ne olursa olsun bu, bir insanı öldürmeyi gerektirmez.
  • cekilmis gayfe  (30.08.16 23:10:50) 
cevabimiz şurada

www.metiskitap.com

cinselligin ve cinsel kimliklerin "normalligi" ve "sapkinlik" üzerine yazilmamis cizilmemis sey kalmamisken, bu meseleyi yok öyle degildir diye tartismak bile abesle istigal. ama şunu söylemek gerekir, cinsel kimlik meselesi basit bir mesele degildir, toplumsal iktidar mekanizmalarını dogrudan ilgilendirir ve bu sebeple kontrol altina alinip, standartlastirilmasi ve farkli olanin marjinalize edilmesi, herhangi bir ideolojinin devami icin elzemdir. bu sebeple, sadece dislamakla kalmaz bu toplum, dogrudan ya da dolayli öldürür lgbt'yi. kendi "normalliklerinin" devami icin elzemdir bu.
  • thewizardofearthsea  (30.08.16 23:16:03) 
@adeciac +18612962

ama anlatamazsın ki abi. çünkü anlarsa şuana kadar kendini güç tasarrufunda çalıştırdığı hayatı çöker. düşünmeye alışamaz bünyesi. eşcinselleri öldürmemek müslümanların bir lütfu sanıyor, istese öldürür. ama lütfediyor.
  • timmie  (31.08.16 00:04:07) 
@timmie müslüman değilim.
@acediac, hayvanlar arasında pedofili ve ensest de var o zaman onlara da "ama onlar doğada vayy, onlayın da teycihiii" mi diyecez? abi niye işinize gelen doğada oluyor da işinize gelmeyen sapıkça oluyor? hayvanlar birbirine tecavüz ediyor diye biz de mi edecez ya? nasıl bir kafa yapınız var sizin arkadaş? biz de birbirimizi yiyelim nasıl olsa doğada var. çünkü doğada olan her şeyi yapabiliriz. pardon işimize gelirse yapabiliriz.

eşcinsel çiftler üreyemediği için genleri diğer kuşaklara aktarılamaz. bu durumda eşcinsellik doğal olsaydı genleri aktarılamayacağı için devam etmezdi. kulaktan dolma mı bu? bir tek sizin söylediğiniz mi doğru yani? yine bana doğada eşcinsellik var deme yukarıyı oku.
  • cekilmis gayfe  (31.08.16 00:09:52 ~ 00:10:48) 
@cekilmis gayfe eşcinsellik sana veya bireyin partnerine ne gibi bi zarar veriyor bi anlatsana. pedofilide çocuk istismar edilmiş oluyor çünkü, tecavüzde de keza bir abuse var. bunları nasıl aynı paydada açıklamaya çalışabilirsin?


  • timmie  (31.08.16 00:14:59 ~ 00:16:36) 
@timmie bana bir zararı yok. isteyen istediği boku yiyebilir. eşcinsellik sapkınlıktır diyorum. doğada olması bunun sapkınlık olduğunu değiştirmiyor. tıpkı pedofili, ensest ve tecavüz gibi.

anlamamışsındır tekrar ediyorum: isteyen istediğini yapsın, eşcinsellik sapkınlıktır.

umarım anlamışsındır :)
  • cekilmis gayfe  (31.08.16 00:27:59) 
the wizardofearthsea+1
@cekilmiş kayfe neye göre sapkınlık olduğuna ve bir yönelim değil de bilinçli tercih olduğunu anladın. Ne yani bu insanlar bir sabah uyanıp da ya ben de bugün bir kendi hem cinslerime farklı bir gözle mi baksam, şu sebahattin abiden mi hoşlansam diyorlar. Uzmanların söylediği ve benim de bir iki arkadaştan duyduğum kadarıyla bu doğuştan gelen bir yönelim. Yani nasıl sen bir erkek olarak kadınlardan hoşlanıyorsan hem cinslerine başka türlü bakmıyorsan onlarda da tam tersi. Senin de kadınlardan hoşlanmanın bilinçli bir tercih olduğunu, bu kadınlar erkeklerden daha güzel, daha iyi onlardan hoşlanayım dediğini sanmıyorum. Doğal olup olmaması çocuk yapmakla mı alakalı. Eşcinsel çiftler kendi hemcinsleriyle çocuk yapamazlar ama karşı cinsle ilişkiye girdiklerinde çocuk yapabilirler ve eşcinsellik geni diye bir şey varsa bunu kalıtımsal olarak aktarbilirler ve ilerde çocuklarında da doğuştan gelen eşcinsel yönelim olabilir. Bu eskiden beri var olan bir şey. Osamnlıdaki oğlancı padişahlardan tut, haremde birbirleriyle sevişen cariyelere kadar. Moda ya da trend olduğu için seçilen bir şey değil.

  • limoncello  (31.08.16 16:50:49) 
Bu ortamda herkes açıkca fikrini söylemekten çekinir ama ben çekinmeyeceğim. @çekilmiş gayfe ye katılıyorum. lgbt yi normalmiş gibi değil, tedavi edilmeli şeklinde yaklaşılmalıdır. ama toplumlar bu konuda lgbt baskısına boyun eğiyor, sırf ben özgürlükçüyüm ayağına.


  • aklimdakisorular  (31.08.16 17:03:25) 
@aklımdaki sorular burda genelde herkesin fikri ne olursa olsun özgürce ifade ettiğini gördüm ama genelde bazı kişiler kendi fikirlerine karşıt fikirleri belli bir kesime yaranmak olarak algılıyor. Neyse, ben de soruyorum neden hastalık olsun. Sırf toplumda diğerine göre daha az rastlanıyor diye ki çoğu kişi belki frakında bile değil ve çok büyük bir kısım da zaten toplum baskısı yüzünden gizliyor kendini.


  • limoncello  (31.08.16 17:09:01) 
umarım lgbti hastalıktır diyenler balık yiyerek bu geri zekalılıklarından bir an önce kurtulurlar. amin.


  • tavukbanalop  (31.08.16 17:11:31) 
tabi hastalıktır. günde 3 midye yiyen bir arkadaşım vardı. özellikle mart ayında yerseniz gay oluyorsunuz, kesin bilgi. bu yüzden midye yerken çok dikkatli olmak gerekiyor. sonra kokoreç var. bu da yanılmıyorsam eylül ayında sıkıntı. bu arada genler ağızdan ağıza geçiyormuş. gaylerin kullandığı bardakları kullanmayın sakın. hemen gay olursunuz. ertesi sabah bir bakarsınız ki hemcinslerinizden hoşlanıyorsunuz. bu arada midyeyi 4 yerseniz sıkıntı yok. 3 yemeyin. 3 kötü.


  • windowsguvenlikduvari  (31.08.16 17:23:41 ~ 17:24:24) 
@limoncello neye göre sapkınlık soruna cevap vermiştim ama ergen modumuz silmişti. kutsal kitaba göre sapkınlıktır ve kesin olarak yasaktır eşcinsellik. eğer bir eşcinsel karşı cinsle ilişkiye girip ürediyse ona eşcinsel denir mi?
insan doğası gereği cinselliği üremek için kullanır. doğal olan budur. hemcinsiyle girdiği ilişki sapkındır.
o halde kimse sabah kalkıp eşcinsel olmadıysa kimse sabah kalkıp pedofili veya ensest olmuyor. kardeşinden de hoşlanabilir birisi o da mı normal? ensest olan da istediğini yapsın kime ne? ama bu da sapkınlıktır.

@tavukbanolop hakaret etmeden tartışabilecek olgunluğa eriştiğinde tekrar dene sevgili kardeşim.
  • cekilmis gayfe  (31.08.16 17:51:38) 
@çekilmiş gayfe kutsal kitaba göre sapkındır diyorsun, kutsal kitaptan kastın kuranı kerim herhalde, gerçi müslüman değilim diyorsun ama kuranın dediğine göre eşcinsellikle ilgili kafanda bir yargı oluşturuyorsun bu biraz çelişkili bir durum değil mi? Peki müslüman olmayanlar için ya da hiçbir semavi dine inanmayanlar için sapkınlıktır değildir o zaman. Ben biraz daha ayakları yere basan bilimsel ve herkes için geçerli genelgeçer bir argüman beklemiştim bu fikrini savunmak için. Mesela herhangi bir bilim adamının yaptığı bir araştırma var mı eşcinselliğin hastalık ya da sapkınlık olduğuna dair.
Siz her gay ya da lezbiyen eğilimli insanın bunu açık açık yaşayabildiğini mi zannediyorsunuz? Kamuflaj için evlenen çocuk yapan, maço görünüm sergileyen birçok insan var. Eşcinsel bir kadın ya da erkeğin karşı cinsiyle ilişkiye girmesinde fiziksel bir engel yok zaten genellikle çocuk yapma vs. yani aile görüntüsünü paravan kurma amacıyla tercih ediyorlar, daha biseksüeller var zaten lgbti'nin b'sini oluşturan
edit: bu arada isviçreydi galiba ya da bir batı ülkesi isveç de olabilir ama isviçre diye hatırlıyorum yetişkin ensest ilişkiye yasal olarak izin vermişti mesela, buyur bi de burdan yak.
Burda ensesti savunmuyorum tabii ki ama sapkın dediğin şeyler kime göre neye göre.
Bir arakadaşın da dediği gibi; taciz, tecavüz, pedofili, çocuk ensesti istismar içeren şeyler. Ama iki aklı başında yetişkinin yaşadığı hayat ve ilişki neden bazılarını rahatsız ediyor ve korkutuyor bu ilginç olan.
  • limoncello  (31.08.16 18:48:21 ~ 18:51:28) 
size müslüman değilim dedikçe müslümanca örneklerle gelmeniz çok tatlı ^^
kutsal kitap=eski ahit ve yeni ahit.
kutsal kitaba göre zina da yasaktır. sen bir dine inanmıyorsan kural da seni bağlamaz doğal olarak. sapkınlıktan ne anlıyorsun bilmiyorum ama yanlış anladığına eminim. tekrar bir kontrol et.
beni anlamamak için özel çaba mı sarf ediyorsunuz bilmiyorum. eşcinsellerden rahatsız olmuyorum, isteyen istediğini yapar. bana hallenmesinler yeter. yaptıklarını onaylamıyorum, sapkınlık diyorum. ya çok acayip örneklerle geliyorsun. ne yapayım isviçre ensesti onayladıysa ben de mi normal karşılayım? bırakın bunları ya.
  • cekilmis gayfe  (31.08.16 19:19:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.