[]

Kariyer Planım Çok Mu Ütopik?

Ön muhasebeciyim ve kesinlikle bu mesleği yapmak istemediğime karar verdim.
Yaşım 26.
Sınava girip AÖF-Adalet'e başvuracağım barajı kesin geçerim zaten
2018 KPSS'ye hazırlanıp ne yapıp edip 70 alacağım.
Zabıt Katipliği için başvurup sınavları geçip Zabıt Katibi olmak istiyorum ve nihayetinde de AÖF bitince DGS ile Hukuk bölümünü bitirmek istiyorum.
Çok mu ütopik oldu? Yani onu kazanırsam şuna şunu kazanırsam buna falan ama hedef koymalıyım.
Bir de 26 yaşındayım ya, çok mu geç kaldım?
Muhasebede kas falan mı dersiniz? Demeyin :(

 
muhasebe ye kas arkadaşım. boşver kpss falan.


  • aklimdakisorular  (29.08.16 16:24:12) 
Benim tek takildigim, subattaki hangi sinav? Yoksa olur bence.


  • evrim halkasi  (29.08.16 16:24:18) 
Ay şubatta derken pardon genelde başvurular şubatta oluyordu ya ygs için


  • matilda  (29.08.16 16:25:44) 
öss'ye kasıp (şimdiki adı ne ise) hukuk kazanman daha kolay sankim..


  • hosein  (29.08.16 16:26:14) 
Neden zabıt katibi ? Zorluklarını biliyor musun?


  • aklimdakisorular  (29.08.16 16:28:31) 
Moral olsun diye söylüyorum aynısını deneyip şu anda katiplik yapan bir tanıdığım var ve hiç ütopik değil. Ben de muhasebe okudum ama tasarımcılık yapıyorum. Bu meslek (muhasebecilik) bazılarına göre değil. Tabi ben, senden biraz daha erken kararımı değiştirmiştim. Halihazırda çalışıyorsan işini terk etme. Planlarını bu sürede gerçekleştirmeyi dene. Bu hayatın ilk yarısı 35 e kadardır. Bakılırsa hala süren var gibi, geç kalmış sayılmazsın... @aklimdakisorular zorluklarından bahsetmiş ama bizimki hiç zorluk çekiyor gibi görünmüyordu. 10 parmak sınavını geçtiği gün en zor günüydü galiba... Başarılar...Sevgiler...


  • ekşicigeldii  (29.08.16 16:33:31) 
Zabıt katipliği için çok çok hızlı klavye kullanman lazım biliyorsun değil mi? Başvuran sayısı alınanlardan çok çok fazla oluyor. Yani ona "cepte" diye bakma bence. Olmazsa alternatifin olsun.

Zabıt katipliği yaparken hukuk okuyan, okulu derece ile bitiren bir arkadaşım var. Bu işe kalkıştığında 1 yaşında bebeği vardı, yaşı senden büyüktü. Olmaz iş değil, olmuşu var çünkü :)

Yapılmışı olmasaydı da ütöpik değil derdim.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (29.08.16 16:33:37) 
ben ön muhasebe ve finansa bakıyorum özel bir şirkette. Sizi çok iyi anlıyorum ütopik değil kesinlikle değil işinizi ikinci plana atıp devlette bir yer edinmeye bakın derim kesinlikle


  • niceguy  (29.08.16 16:35:02) 
smmm olan, aöf adalet mezunu olarak;
zabıt katibi olarak devlet kapağı atmanı anladım.
ama dgs ile hukuk gereksiz.
çok fazla avkat var zaten.
kaldı ki devleti değil özeli anca kazanırsın ki, o kadar parayı okula vereceğine kendine iş kurarsın daha iyi.
muhasebeden kasma. hukuk okuma.
başka mesleğe yönel.
ışık seninle olsun.
  • seyduna6687  (29.08.16 16:35:44) 
Tamam yap ama en az 3 sene daha o iste calisacaksin.bunu biliyorsun dimi,


  • ykyt  (29.08.16 16:42:00) 
Eger daha onceden herhangi bir lisans ya da onlisans bolumu bitirdiysen, ikinci universite kapsaminda onlisans adalet okuyabiliyorsun sinava girmeden.

ikinciuniversite.anadolu.edu.tr

Bir diger nokta da su ki, senin gibi dusunen yani adalet okuyup ordan hukuga gecis yaparim diye dusunen cok insan var. Bu konuda bildigim kadariyla rakibin ya da yoldasin cok, onu soyliyim.
bunlarin arasindan siyrilabilecegine inaniyorsan, ben bu yola bas koydum diyorsan devam et..
Yas olarak cok gec degil, hatta ben su an 5-10 yillik memur olup da seninle ayni planlamayi yapan cok kisi duydum diyebilirim..
  • aksiyom  (29.08.16 16:42:21) 
kesinlikle geç kalmadın


  • asilyis  (29.08.16 16:43:36) 
bence yabancı dil ile muhasebeye kas. pek çok şirket böyle adamlar arıyor.


  • tavukbanalop  (29.08.16 16:50:50) 
go for it.


  • solskjaer  (29.08.16 17:05:33) 
zor değil. ama zabıt katipliğinde mükemmel torpil dönüyor bil istedim.


  • cabiday  (29.08.16 17:07:23) 
Hiç ütopik değil. Ben adalet bitirdim geçen yıl. KPSS'den hiç çalışmama rağmen 73 aldım. Şu anda makine mühendisliği okuduğum için hukuk falan çok hikaye geliyor bana. Adalet okursan sen de göreceksin. İnsan ürünü kuralları bilmek bir süre sonra sıkacak seni. İstesem şu anda DGS'yi de kazanırım ama gerek görmüyorum. İlle avukat olucam, avukat olmadan ölmek istemiyorum demediğiniz sürece böyle bir kariyer tavsiye etmiyorum. Böyle kademeli hedefler yerine adam gibi ygs-lys için dershaneye gidip direkt 4 yıllık üniversite kazanın daha iyi.


  • dissendium  (29.08.16 18:25:00 ~ 18:25:48) 
Sakın gelme. Tünelin ucu bombok bir yere çıkıyor


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (29.08.16 21:52:23) 
tünelin ucu neden bombok bir yere çıksın? ben de geç başlıcam. ancak her tarafta şu bölümleri, meslekleri kötüleyen insanlardan sıkıldım. hangi mesleği, bölümü araştırsam gelme çok kötü deniyor. madem öyle kötü bırak sen de bu işi?

geç de değil, kötü bir seçenek de değil. ön muhasebeden zaten pek yüksek bir maaş almadığını tahmin ediyorum. en kötü ihtimalle şu anki yerinde olacaksın. ne kaybedebilirsin? ütopik bir kariyer deyince daha yüksek bir şeyler bekledim açıkcası. gayet de olası bir kariyer hedefi.
  • tute  (30.08.16 14:16:04) 
@tute, kötü olan meslekler değil. iş bulma konusunda sıkıntı yaşanması. insan 4-5 yıl okul okuduktan sonra bir yerlerde çalışabilmek, bir işe yaramak istiyor. İş bulamayınca ya da sana yetecek parayı kazanamayınca tünelin kötü kısmına çoktan gelmiş oluyorsun. Hukuk fakülteleri eskisi kadar prestijli değil. Bunun herkes farkında. Ev kirasını ödeyemeyen avukat da var. Böyle bir durumda insanlar nasıl mesleklerini bıraksın? Açıkça uyarıyoruz işte. Boğaziçi fizik okusan da işsiz kalabilirsin bu ülkede. Kötü dediğimiz kısım bu.


  • dissendium  (30.08.16 15:16:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.