[]

Karpuz Kilosu

Çok değil bundan - sene önce bile karpuzun kilo fiyatı 5-10-15 kuruş gibi komik fiyatlar olmaz mıydı?

Şimdi ne olduda en ucuz yerde karpuzun kilosu 75 kuruştan başlayıp 1,25'lere kadar çıkıyor?

Beş senede enflasyon yüzde 600 artmadığına göre, noldu üretici mi ekmiyor artık?

Bol bol karpuz yiyemiyoruz.

 
kabzımalların yüzünden olabilir.tarladan markete gelene kadar kuruşlardan liralara kadar çıkıyor fiyatı.


  • mungojerry  (25.08.16 02:00:04 ~ 02:00:14) 
Ben minimum 30a filan iniyordu diye hatırlıyorum pazarlarda ben küçükken. Hatta 50den, belki 75ten başlıyordu ve akşama doğru 30'u görüyordu.

Yanlış hatırlıyor olmayasın?
  • Adramelekhh  (25.08.16 02:19:58 ~ 02:29:41) 
Ben 10 kuruşa düştüğünü hatırlıyorum. Senin gibi ben de şaşırıyorum. Marketlerde falan 75'e iniyor şimdi. Oturduğum yere kamyonuyla gelip kavun karpuz satan adamda karpuzun kilosu 2 lira.


  • himmet dayi  (25.08.16 08:20:31) 
birkaç seneye kadar yerli karpuzu üç tanesini 10 liraya alıyorduk biz, hem de tanesi 10 kilo, lezzetli karpuzlar. önce eve taşırken, sonra da yerken fenalık geçiriyorsun. biraz daha geriye gidiyorum da, üç tanesinin 5 lira olduğu dönemler uzak değil.

ne oldu bilmiyorum, 2-3 senedir hiç yerli karpuzcu yok, mahalleden geçmiyor.

yer trakya.
  • hayirsiz  (25.08.16 08:54:08 ~ 08:56:25) 
son senelerde tarım iyice öldü, bir de bu seneki aşırı yağışlar da mahvetti tüm tarımı.

ben en son 30-40 kuruşları hatırlarım istanbul için, ha anadoluda 3 karpuz on lira gibi bi mantığa girişilmiştir mutlaka ama kapitalin döndüğü istanbul için bunu söylemek zor.
  • hosein  (25.08.16 11:09:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.