[]

Lens Kullananlara Soru

Arkadaşlar merhaba,

Deneme lensi aldım (doktorun önerdiği marka ve yazdığı derecelerde) solüsyon aldım ve bugün sabah 4 saat lensleri taktıktan sonra lens kabının içinde lenslerimi beklettim (kullanım öncesi de yine solüsyonla yıkadım)

3 saat lenslerimi solüsyonda beklettikten sonra kaptan çıkardığım lenslerim vıcık vıcık solüsyon olmuştu ve parmağımdan gözüme yapışmaları ilk kullanımımın aksine çok zor oldu. Görüntü de birazcık daha bulanıktı ve batma hissi oldu. Lensleri solüsyonda bekletip elime aldığımda lensin iç tarafında solüsyon oluyor. Buna karşı bir şey yapıyor musunuz? Yoksa aynen kaptan alıp gözünüze mi yerleştiriyorsunuz? Bir yerlerde lenste fazla solüsyon kalırsa netlikte sıkıntı olur diye okumuştum, solüsyon ne ile temizlenir ki? Ya da nasıl?

 
çok fazla solüsyon olmuş. o kadar fazla tutmana, kullanmadan önce tekrar solüsyonlamana gerek yok. lenste kalanı da elinle itebilirsin. lens harika bi şey.


  • konar konmaz omer konur  (24.08.16 22:28:45 ~ 22:29:18) 
kaptan çıkardığın lensi gözüne takmadan önce solüsyonla temizlemelisin. bunun için lensi işaret parmağının ucuna yerleştirdikten sonra baş parmağını kullanarak bir yandan da temiz solüsyon dökerek hafifçe "çitilemelisin". tabi öncesinde ellerini iyice sabunlaman lazım.

bir de solüsyona konulan lens en az 4 saat beklemeli diye biliyorum.
  • bellbane  (24.08.16 22:28:58 ~ 22:30:02) 
@bellbane hiç katılmıyorum kaç yıldır lens kullanıyorum


  • konar konmaz omer konur  (24.08.16 22:30:19) 
kaptan çıkardığınız lensin üzerinde kirlenmiş solüsyon kalmış oluyor. göze takmadan önce temiz solüsyon kullanarak lenste kalan kirli solüsyonu uzaklaştırmak gerekiyor.


  • bellbane  (24.08.16 22:34:56) 
vıcık vıcık dediğiniz nedir? solüsyon viskoz hale mi gelmiş?

üzerinde solüsyon kalsa bile göze oturudğu an o dışarı çıkıyor. bir kez bile böyle bi problem yaşamadım.

optifree kullanıyorum ve @bellbane in anlattığı işlemi hiç yapmama gerek kalmadı. zaten lensin üzerinde baskı ile sürtünme yaratmak aşınmaya yol açacaktır.
  • sttc  (24.08.16 22:41:02 ~ 22:42:32) 
Peki son bir soru: Sanırım lens kuruluk yaptı gözlerimde, bir süre sonra geçer mi? yoksa ben bunları kullanamam deyip vaz mı geçeyim?


  • qui gon  (24.08.16 22:49:49) 
@qui vazgeçmeni tavsiye etmem, lens harika bir şey, göz de zamanla biraz daha alışıyor. kuruluk problemi devam ederse gözyaşı damlası kullanabilirsin.


  • konar konmaz omer konur  (24.08.16 22:52:47) 
@ konar konmaz ömer konur,

Üstad, refresh kullandım bugün ama yine de kuru hissediyorum, maalesef bilgisayarla çok haşır neşirim bu dönem :(
  • qui gon  (24.08.16 22:56:16) 
bilgisayar çok kuruluk yapıyor doğru malesef. göz daha çok yoruluyor, ben bilgisayar başında gözlükle oturmayı tercih ediyorum. bilgisayar için ayrı özellikli lensler oluyor ama ben kullanmadım.


  • konar konmaz omer konur  (24.08.16 23:01:59) 
Sttc +1 - optifree vıcık his bırakmıyor, memnunum. Lensi takmadan once bir damla içine damlatıp elimle birleştirip açıyorum durulama amaçlı. Eskiden doktorum protein birikmesi olur durulamak lazım demişti, gerçi artık yeni sularda olmuyor diyorlar. Bazen cok kuruma oldu mu direkt gözüme de damlatıyorum, onun içinden çıkan birşeyi kullanıyorum zaten.
Renu markalılar ise hem vıcık yapıyordu hem de lensler sonrasında gözlerimi rahatsız ediyordu.
Göz kuruluğu için günlük lensler ve damla kullanımı çözüm olabilir.
  • Sulfoxaflor  (24.08.16 23:11:40) 
burada problem, lensin solisyonda az kalmasından kaynaklı gözüküyor.
yatmadan evvel solisyona koymak en iyisi.
ben, neredeyse 6 senedir bu şekilde kullanıyorum lenslerimi.
öyle takarken de, hiç ovma movma işlerini yapmıyorum.
kem gözlerin nazarları uzak olsun, 4k görüntü alıyorum ki, cam cam!
  • pangea  (24.08.16 23:13:22) 
@pangea

sanırım astigmatınız yok
  • qui gon  (24.08.16 23:19:35) 
daha yeni almışsınız, bir hafta bir kullanın da sonra kuruluk yaptı diyin ya da demeyin. solüsyondan solüsyona da fark var. birinin gözünü yakan size iye gelebilir. o da zamanla bulunuyor. ilk başta o yüzden büyük şişeler yerine deneme boyu solüsyonlar alın derim.


  • su nanesi  (25.08.16 00:17:23) 
Yillardir kullaniyorum henuz ic kısmında kalan solusyon gorusumu bulaniklastirmadi. Bio true'yu oneririm o solusyon gozu yakmiyor.


  • alwayschargeneverbend  (25.08.16 01:03:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.