[]

Mobil veri ve wifi'yi kapatma dışında mobil interneti nasıl kullanmayız?

Duyuru naber,

Evet kullanmayız, soru bu. 10 gün boyunca kendimi pek çok şeyden soyutlamak istiyorum. İnstagram, facebook, whatsapp mesajları ve diğer gelen tüm bildirimler hiç birinle ilgilenmek istemiyorum. Ailemden uzakta yaşadığım için onlarla konuşabilmek adına iletişim için telefonu açık tutacağım ve sadece onlara cevap vereceğim ama sosyal medyayı hiç bi' şekilde kullanmak istemiyorum.
Eee o zaman ''wifi ile telefon mobil verisini kapat'' diyeceksiniz, evet ama kendimi biliyorum ki mutlaka elim gidecektir. Mevcut telefonumu da şu an değiştiremem. Uygulamalardan çıkış yapmak da çare değil, daha gerçekçi fikirleri olan... Bunun başka yolu yok mu?

*Ayrıca evet, derdimi s*ksinler.

 
Telefonu bir arkadaşına ver, tüm uygulamalarına şifre koysun ve ana ekrandan gizlesin. bildirim gelmesini de engellesin. Bu sayede interneti açsan bile nerde olduğunu bilmeyeceksin.


  • pomknos  (24.08.16 22:13:33) 
Butun programlari sil, yuklemeye usenirsin. Cok gerekirse yuklersin zaten.


  • Wilhelm  (24.08.16 22:14:05) 
Bir çekiç alıp modeme vuruyorsun, ardından da turkcell için bu adrese gidip internetini kapatıyorsun.
www.turkcell.com.tr

En yaratıcı bu, ya da senle bir anlaşma yapacağız; bana 200 liranı göndereceksin, sonra 31 ağustos'ta güncel kullanım bilgilerini göndereceksin (veya veri kullanımı) eğer internet kullandıysan paranı iade etmeyeceğim, eğer kullanmadıysan paranı iade edeceğim.
  • atom karincanin torunu  (24.08.16 22:15:27) 
Bence 200 az, 500 olsun. :D


  • pomknos  (24.08.16 22:16:11) 
evini arabasini alalim :D


  • Wilhelm  (24.08.16 22:23:41) 
@pomknos

Onu nasıl yapıyoruz ya, ne o, neymiş ki o öyle şifre falan. Bi'de nası koycaz şifre, hiç bilmiyore ?
  • misir curcunasi  (24.08.16 22:23:59) 
Hallederiz hocam.

Öncelikle telefonun android mi ios mu? Rootlanmış mı, rootlanmamış mı söylersen ona göre önereyim.
  • pomknos  (24.08.16 22:25:53) 
bi tane 3110 bulun. (en son onu hatırlıyorum ondan yani ashjhags akılsız telefon yani
simkartı içinden alıp akıllı telefonunuzu güvenilir birine teslim edin. oldu bitti.

  • red g  (24.08.16 22:28:12) 
@pomknos

Android-rootlanmamış

@red g

3110 falan yok şu an, olsa zaten konu kapanmıştı.
  • misir curcunasi  (24.08.16 22:35:22) 
Hocam öncelikle tüm uygulamalardan çıkış yap, sonra applock uygulamasını indir, hepsini tek tek şifrele.

Gizlemek için de uygulaman bu; play.google.com

Nasıl kullanacağın burada anlatılmış; mobilge.com

Eğer 2 şifreyi de sen bilmezsen, mümkün değil kullanamazsın.

Yok, aslında mümkün. Ayarlar için de şifre koymazsan fabrika ayarlarını sıfırlayıp nete girebilirsin. Ama bu da artık kaçış butonu olsun derim ben.
  • pomknos  (24.08.16 22:41:46 ~ 22:42:48) 
3310 kullanmaya başla.


  • bigbadabum  (24.08.16 22:42:40) 
Ben de şu aralar sizinle aynı durumdayım ve ben çözüm olarak akıllı telefonumu bir yere kilitleyip eski tip akılsız dediğimiz hatta internete girmeyecek kadar eski bir telefon edinip onu kullanacağım. Niyetin şu an 1 ay. Başarabilirsem bunu sürdürmek istiyorum. Evimde internet var. SMS paketim de var. Varsın telefonumda internet olmasın. Hayır bundan 7-8 sene evvel hadi 10 olsun, 10 sene evvel akıllı telefon mu vardı hepimizde? Whatsapp Facebook instagram mı vardı??? O zaman Nasıl yaşıyorduysak şimdi de aynı şekilde yaşamak istiyorum. Belki bi çok şeyden uzak kalacağım -bakış açısına göre değişir bu- ama hiç değilse bağımlı şekilde yaşamayacağım. Sabah uyandığımda en az yarım saat telefonla ilgilenmeyeceğim. İnşallah başarabilirim. Siz de deneyin.


  • theguardianofthecemetery  (24.08.16 22:46:53) 
@pomknos

Bol teşekkür...

@theguardianofthecemetery

Aynen. 10 gün kendimi denemek istiyorum, yavaş yavaş süreyi artırıp hayatımdan çıkarıcam sanırım.
  • misir curcunasi  (24.08.16 22:59:01) 
@playing star again mutlaka vardır @misir'ın telefonunda da ama çözüm olmaz. Yoksa neti kapatmak da çözüm olurdu.

Rica ederim.
  • pomknos  (24.08.16 23:05:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.