[]

İş yerinde tuvalet temizliği

Biz şimdi home ofisde 2 kişiyiz. Patron(bayan) ve ben. Bugun gelmiş diyor bana, vişne, şu kokuyu klozete takar mısın ? diye. Bende maalesef takamam dedim. Oda diyorki ben patronum ama.Benim takmam uygun olur mu şimdi !? İyi dedim ver gidip taktım. Sonrada dedim bana işe başlarken böyle şeylerden bahsetmemiştiniz.haklısın dedi oda. Yani yeri geldiğinde çimleri temizledim bahçede falanda benim düşüncem kim boş gördüyse değiştirir arkadaş.Sonuçta aileyiz biz orda.Sana denk geldiyse sen değiştirirsin.Bana denk geldiyse ben.Böyle patron-eleman tavırları yaparsan cok kavga ederiz seninle.

Siz ne düşünüyorsunuz ?


 
siz orada esas ne görev yapıyorsunuz, o da bir etken. hizmetli gibi bir çalışansanız takmanız gerekebilir. ama öyle şeylerden size hiç bahsetmemişse takmasaydınız keşke. yani ben takmazdım. ayrıca "ben patronum ama, benim takmam uygun olur mu" ne demek ya skldjaskldj resmen dayaklık.

edit: mesela benim önceki çalıştığım ofiste ön büroda 2 kız çalışıyorduk. bir teknik servisti burası. 2-3 kişi de teknik eleman var. tuvalet temizliğine 2 haftada bir temizlikçi geliyordu ama tuvalet bir sonraki temizliğe kadar çok pisleniyordu. bizim içimiz kaldırmadığı için sırayla tuvaleti temizliyorduk.

patron vardı erkek, sürekli olmasa da nezaketen ofisteki çöpü çıkarıyordu falan. yani sizin patrondan bi cacık olmaz.
  • dedimmidemedimmi  (24.08.16 17:57:45 ~ 18:01:17) 
egoyu her iki tarafta sıfırlamalı bence. klozete koku takınca incileriniz mi dökülür? patron ağır mal onu söyleyeyim. sende ego kasıyorsun. hiç gerek yok. al tak. ne olacak?


  • zam sampiyonu domates  (24.08.16 18:00:02) 
2009'da çalıştığım yerde bahçede 2 tane köpek vardı, müdür de asker emeklisi bir maldı. herif mıntıka temizliği listesi hazırlamış, getirdiler önüme ben temizlemem dedim, geldi "biz bir aileyiz bıdı bıdı" dedi, köpek bku temizlemedim diye işten attılar :) s..e kadar.

Hadi biten el sabunu doldurulur, wc kokusu, tuvalet kağıdı vs takılır ama ötesi için az yesin de adam tutsunlar.
  • kimlanbu  (24.08.16 18:07:02) 
patron ağır mal ama bugün ben patronum bunu yapamam diyen yarın çay getirtmeye, bulaşıkları yıkatmaya başlar ve sadece sana yaptırmaya başlar. burada bir kızcağız vardı şirkete yemek pişiren, o hale gelirsin. işiniz buysa bilemem tabii. tuvalete koku takmak kötü bir şey değil ama o ego kasıyorsa senin de görevinin dışına çıkmak için bir sebebin yok demektir. aileyse sadece sana aile değil, o da ailevi görevleri üstüne alsın.


  • kassiopeia  (24.08.16 18:07:32) 
@dedimmidemedimmi

2 kişiyiz zaten. masa başı iş bizimki. Patronluk taslamayı seviyor işte ne yaparsın

@zam şampiyonu domates ay

aynen öyle yani. kime denk geldiyse o değiştirmeli.
  • Hayalperest Vişne  (24.08.16 18:10:16) 
sorun değil bu. o da rica ediyorum deseymiş daha iyiydi. ben patronum (yani kastettiği : ben bunu yapamam) sözü, senin oradaki yapmakla vazifeli oldugun işler için geçerlidir. diğer ortak alanlarda yapilacak bir iş söz konusu olunca, kisinin kendi sadece konumunu/makamı öne çikararak bundan kaçınması doğru değil.


  • 1adam  (24.08.16 18:13:06) 
"Ben patronum, benim takmam uygun olmaz." saçmaymış. Senin iş tanımında bu tarz işler yoksa ve patron o kokuyu orda istiyorsa kendi takacak. Çok basit ve işle gram alakası olmayan bir şey bu.


  • Adramelekhh  (24.08.16 18:15:26) 
home office derken eğer onun eviyse o takmalı. ya bu amk patronları hep böyle. geçen yere bi kağıt düşmüş. sakızın fal kağıdı ben de görmedim. beni çağırmış diyo bunu ben mi atıcam. dallama eğilip alsan kıçın mı ayrılır diyemedim tabii aldım attım. alayı mal bunların. benimki de aşırı egoist. demekki seninki de öyle. fazla yüz göz olma.


  • matilda  (24.08.16 18:20:51 ~ 18:21:14) 
imdi, patron güzel bir kadın mı?
kendi adıma, güzelse hiç sorun etmezdim böyle şeyleri; zira
güzel kadınların isteklerini yerine getirmeyi severim.
  • pangea  (24.08.16 19:28:23) 
Pardon patron da aynı tuvalete sıçmıyor mu?


  • cokdertliyimsozluk  (25.08.16 01:05:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.