[]

odtü işletme vs. boğaziçi işletme

evet bu sorunun cevabı kesinlikle boğaziçi.bu konuda eminim ki herkes hemfikirdir.
şimdi size neler olduğunu anlatıcağım. ben 3 sene önce odtü işletmeye girdim. ama sınavda sıçtığım için odtü oldu yoksa herkes benden boğaziçi bekliyordu. hazırlığı 1 sene de zar zor geçtim. bu arada dgs ile girdim. yani 4-5 sene önce benden bırak odtü işletmeyi kocaeli işletme bile beklemiyordu, bu çocuk okumaz diyorlardı.:)
daha sonra 1. sınıfa geçtim ama 1. sınıfı 2 kere okudum ortalamadan dolayı sonunda haziranda 2. sınıfa geçtim. bide yazın 2 tane ders aldım 2 side aa geldi çok şükür :) yani odtü de artık dersten kalsam bile sene uzamıcak.

gelelim öbür soruna. dgs yi bilenler bilir, baya kolay sınavdır. ben de içimde boğaziçi olduğu için hep her sene girerim. ama ilk sene puan kırıldı diğer sene de güzel geçmeediği için olmuyordu hiç birşey. bu sene lanet olsum ki tekrar girdim ve herkesin aksine sınavım mükkemmel geçti ! muhtemelen derece yapacağım ve boğaziçi işletme gelecek. ama acaip pişmanım :(
1) boğaziçine geçersem muhtemelen hazırlık sınavını geçemiyeceğim çünkü ingilizcem o kadar iyi değil odtü de bile ucu ucuna geçtim.
2) benim yaşım artık 23 ben hazırlık okumyak istemiyorum !! bırakın hazırlık okumayı 1 sınava bağlı sene uzayacak ve uzamayacak stresini bile çekmek istemiyorum çünkü bu yaşıma kadar çok stres yaşadım bu sınav olaylarından.
3) odtü de artık sistemi çözdüm sınıf tekrarı olması çok çok zor ve aksine ortalamamı yükseltip erasmus bile olabilir.
4) fakat boğaziçini kazanıp gitmemek bana çok koyacak belki senelerce pişmanlık hissedeceğim ama mantıklı düşününce odtü de kalmak daha iyi olcak gibi.

şimdi siz benim yerimde olsanız napardınız ?
keşke sınava girmeseydim ya, hatta önceki gün deli gibi içip 4-5 saatlik uykuyla sınava girdim hiç bu kadarını tahmin etmemiştim :(
lütfen bana odtüde kalmam için gaz verin yoksa 2-3 senemi boğaziçi uğruna yakacağım :(

artık CV'me boğaziçini kazandığım ekranın SS'ni koyarım hahaha

 
skip ad :)

geçme madem kal, alnına tabanca dayamıyolar ya?
  • littlejack  (24.08.16 18:00:02) 
Tamam boğaziçi daha iyi ama odtü de boru değil yani. Bence riske etme,eğer ortalamanı yükseltebileceğine inanıyorsan boğaziçine mastera başvurursun. Hatta odtüde exchange programı dahilinde 1 dönem boğaziçinda okuma imkanı vardı diye hatırlıyorum,ico sayfasından bi bak ona bence.
Ha ama kafaya çok taktıysan,çok pişman olacağını düşünüyorsan,o zaman git boğaziçine. Toefla veya ieltse girip (ve iyi bir skorla tabiki) hazırlığı atlayabilirsin sanırım.

  • archery  (24.08.16 18:00:39) 
5-10 yıl sonra "ulan gitseydik nolurdu acaba ya" diyecek misin, bu önemli bence. boğaziçi hep içinde ukde kalacak gibi geldi bana yazdıklarından, maddi olarak sıkıntı olmayacaksa 2-3 yıl insan hayatında çook uzun bir zaman dilimi değil


  • tejeve  (24.08.16 18:01:17 ~ 18:02:28) 
bana 5 sene önce sen odtü de okuyacaksın deseler ben h.... laan derdim. şimdi şımarıklık olmasın çok şükür odtü de okuyorum.
normalde 2-3 yılı hiç sıkıntı etmem ama normal dönemimde kilere göre zaten 3 sene kaybım oldu :( bu olmasa hiç düşünmezdim zaten.

  • taha1907  (24.08.16 18:04:35) 
yatay geçiş de olsa ingilizce yeterlilik sınavına girmeni istiyorlar. toefl için malesef zamanım kısıtlı. maksimum 2 haftaya açıklanacak herşey.


  • taha1907  (24.08.16 18:10:28) 
ingilizcen kötü ise geliştirmek için bir nedenin olur işte. işletme mezunu olup zehir gibi ingilizce bilmek zorundasın sonuçta. ayrıca yaşın daha genç. boğaziçi ile kendine 'meydan okumuş' olup kendini geliştireceksin, bence git.


  • kassiopeia  (24.08.16 18:10:54) 
maalesef oda olmuyor, odtüden kaydı sildirmek zorundayım.


  • taha1907  (24.08.16 18:16:40) 
E ne güzel iste ingilizcen mezun olduğunda odtudekinden daha iyi olacak. İşine yaramayacak mi ingilizce?


  • comandante cat guevara  (24.08.16 18:19:18) 
yarıyacak tabi ki ama bunu şuanda da sene kaybetmeden geliştirebilirim.


  • taha1907  (24.08.16 18:20:17) 
kesinlikle boğaziçi bunu kız arkadaşı odtü işletmede ve hergün odtüye gidip gelen birisi olarak söylüyorum dikkate al


  • cibiliyetsiz adam  (24.08.16 19:39:32) 
kuzenim boğaziçi'nde okurken onu ziyarete gidiyordum.
açık konuşacağım: gerek atmosferi, gerekse de öğrenci kalitesiyle gerçekten yok TR'de Boğaziçi gibi bir üniversite!
doğruya, doğru.
bence BOUN'a gitmelisin.
  • pangea  (24.08.16 19:41:08) 
ben boğaziçi, arkadaşım odtü mezunu. aynı bölüm. 5 yıldır gözlemlediklerime göre odtü'deki eğitim boun'dan kat ve kat daha iyi. evet, aşırı zorluyorlar ama gerçekten çok birikimli bir şekilde ayrılıyorsun. öte yandan sosyal açıdan ve okulun ismi açısından boğaziçi'nde daha özgürsün. daha çok fırsatın oluyor, ufkun daha açık. odtü'deki insanların çoğunun devlette çalışmayı yere göğe sığdıramadıklarını gördüm. çünkü ankara ortamı. boğaziçi insanı daha çok özel sektöre yönlendiriyor ve işletme okuyacaksan bu açıdan daha iyi tabi. yine diğer yandan odtülü odtüllüyü daha çok kolluyor.

herkes boğaziçi ortamı falan demiş de ben odtü'nün ortamını daha çok sevmiştim.

boğaziçi'ni isteme nedeninin sırf ukte olduğunu düşünüyorum. özel sektör hırsın varsa her iki okulda da çok iyi yerlere gelebilirsin. boğaziçi'nin aman aman bir şeyi yok bana sorarsan. düzenli aralıklarla birbirimize ego tatmini yapıyoruz işte. en nihayetinde mezun olunca bebek bezi falan pazarlıyoruz, bu neyin havası 5 yıldır çözemedim.

ama farklı şeyler yapmak istiyorsan; çevre edinmek, nokta atışı insanlarla tanışmak istiyorsan boğaziçi ismi kesinlikle daha çok kapı açar. yaşını falan da takma.

you decide.
  • rivulet  (24.08.16 22:47:27 ~ 22:54:10) 
28 yaşındayım. Boğaziçi ne dgs ile girdim ve bu yıl hazırlık okudum. Şimdi okulu bırakmam gerektiği için çok üzgünüm. Boun dan başka Ankara ve İstanbul'da 5 farklı okulda okuma Fırsatım oldu. Boun bir başka.


  • cevahir  (24.08.16 23:46:14) 
Boğaziçiliyim. Hazırlık sınavının abartıldığı kadar zor olduğunu düşünmüyorum. Hazırlık okumama rağmen nerdeyse hiç derslere gitmeyip 2 ay kadar sınava çalışarak geçmiştim ki ingilizcem pek iyi durumda değil gibiydi. Daha önce hazırlık okumuş biri en azından gramere hakimdir ki geriye listening ve reading pratiği yapıp vocabulary geliştirmek kalıyor. Ayrıca baba parası yemeyeceksen iyi olmayan bir ingilizceyle işletme mezunu olarak yapılabilecek çok iyi şeyler yoktur diye tahmin ediyorum. Hem hazırlık okusan bile muhtemelen bölümde saydıracağın dersler olacak, ordan telafi edersin.


  • aioniotita  (25.08.16 09:26:17 ~ 09:29:53) 
Resmi 27 gayriresmi 28 yaşında bir Boğaziçi işletme mezunu olarak boğaziçi işletmeyi tavsiye ederim. Asıl pişmanlığı üniversitede düzgün ingilizce öğrenemediğin için yaşayacaksın, bu yüzden boğaziçi ne gelip biraz kas, Proficiency yi geç ve işletmeden nnnneffffrrreeeeetttt eden beni bile işletme sevdalısı haline getiren bölümü bitir. Odtüde sistemi çözdüysen bizde de çözersin.


  • molla leon zelig macmanus el ayyar kutal  (30.08.16 02:50:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.