[]

neden ifşa yapıyorsunuz

soru başlıkta.
yargı içermeyen bir sorudur ve sadece bir sorudur.



 
sen de yap. bi' nevi fizibilite gibi düşün. 3 aşşağı 5 yukarı pazarda ki değerini işaretlerken maslowun ihtiyaç piramidinde zirve yapıyorlar. cazibe merkezi olmak bütün zavallıların hoşuna gider.


  • mete kudur  (24.08.16 01:25:20) 
bazen gaza gelip topluca eğlenilebiliyor ama bazı kişiler harbi harbi ekmeğinin peşinde galiba ve hiç eğlenceli değiller.


  • devilred  (24.08.16 01:27:48) 
Yani herkes beğenilmeyi sever abartmadıkça ota boka attention whore damgası yapıştırmak saçma bence.

Bu biz yapmazken başkası yapınca sinirlenme olayı da ahlakın en temel mekanizmalarından biri. Biz yapamıyoruz sen yapıyorsun ve kötü bir şey olmuyor şeklinde gidiyor kızma süreci (çünkü biz yapsak attention whore damgası yiyoruz). Doğal olarak sen bizim yapamadığımızı yapıyorsun üzerinden kızma var. Bir nevi soft bir toplum sözleşmesi ihlali gibi.

Hatta kızıp ulan ben niye kızıyorum ki ikilemi de yaşanabilir, normaldir. Çünkü düşünüp direkt ekmek için yapıyor damgasını yapıştırsan da aslında ekmek için sen de yapmak istersin, kim istemez?
  • Adramelekhh  (24.08.16 01:36:52 ~ 01:53:36) 
Bizi tanımayanların bizi dışarıdan nasıl gördüğünü merak ediyoruz çoğu zaman.


  • dissendium  (24.08.16 01:37:19 ~ 12:55:54) 
ekmek için. ne kadar çok ifşa o kadar ekmek veya köfte neyse artık :/ bir keresinde çocukluk fotoğrafı ifşası vardı sadece ona katılmıştım. yapacak daha iyi bir işim yoktu çünkü.


  • ruhen hastayim ben  (24.08.16 01:38:11) 
Cunku Turk genci tanismak ister.

Birbirini begenip; bulusup sevisen, ne bileyim cesitli fantezik atraksiyonlara giren cikiyordur iste negzel..

Bana kalirsa kadinlar yuz ifsasi yerine ayak ifsasi yapsinlar tabii; orasi ayri..
  • mirandaiam  (24.08.16 01:57:52 ~ 02:24:52) 
Bence fazla dramatize ediliyor ifşa. Her ğnsan beğenilmek ister, kendini göstermek de gayet normal geliyor bana. Ha zirveye gelmişsin ha ifşa yapmışsın :) anonimliği fazla abartıyor bazı insanlar. Ha kendini göstermez saygım sonsuz ama gösterene de "ööö gerizekalı" demek biraz özgüven problemi. Çok güzel kızlar, çok yakışıklı kardeşlerimiz var ve gayet doğal şekilde çakıyorlar ifşayı


  • dannyb  (24.08.16 02:19:20) 
Diğer dediklerine bir şey demeyeceğim ama o anti-demokratik ortam oluşuyor lafında epey saçmalamışsın bence.

Ona bakarsan belki senin yazdıklarını görmek istemeyenler var? Onlar için de sen mi anti-demokratik ortam oluşturuyorsun. Böyle mantık mı olur? Birinin bir şeye gıcık alıyor oluşu tek başına ne anti-demokratik ortam oluşturur onun için, ne de gıcık aldığı şeyi sadece gıcık aldı diye gayri-meşru kılar.
  • Adramelekhh  (24.08.16 02:40:25 ~ 02:52:14) 
"görmek zorunda mıyız?" eleştirisi biraz zayıf olmuş. şeklen ifşa şöyle bir şey olsaydı eğer; duyuru'ya girdiğin an pop-up reklamlar gibi karşına çıksaydı, o zaman "zorla gösterilmiş" olurdu ve "görmek zorunda mıyız?" deme hakkı olabilirdi kullanıcıların ama öyle değil. kendi linki var. başlığı var. görmek istiyorsan tıklayıp bakıyorsun. :) çünkü durum bundan ibaret iken "zorunda mıyız?" denilirse o halde ben de "alım satım ilanlarını görmek zorunda mıyız?" diyebilirim mesela. kim karar verecek bu durumda, duyuruda neler yayınlanıp yayınlanmaması gerektiğine ?!...

onun dışında facebook gibi sosyal ortamlar zaten var iken ve zaten profil fotomuzu arkadaşımız olan olmayan herkesler görebiliyorken fazla kasmak olur "ifşalara tepkileşmek."

son olarak ifşa yapanın da ifşalara bakanında türlü türlü nedenleri olabilir. bunları 1-2 nedenle mutlaklaştırmaya kasmayın boşuna. hem gereksiz olur hem de kartonlaştırmak olur. "kesin benim dediğim gibidir yeaaa" diyecek kadar herşeyi bildiğimizi sanmaya gerek yok.
  • matrix  (24.08.16 02:45:13) 
@acediac: Bahsettiğin yeri düzelttim de hemen homineme sarılmasaydın iyiydi. Başka rahatsız eden yer varsa söyle, düzelteyim. Ama gecenin 3ünde yazdığım cümlenin başını unuttum diye "sen cümle kuramıyorsun demek ki haksızsın" diyeceksen hiç tartışmayalım.

Bu arada yanlış bilmiyorsam ifşalar artık anasayfada çıkmıyor. Gönülişlerinde çıkıyor sadece özellikle tıkladığınızda. Yani daha öte nasıl bir ortayol arıyorsunuz anlamış değilim. Ben de ifşacı değilim bu arada, ifşa yapanlara yürüyorum da ordan ekmek buluyorum gibi bir olay da yok. Şimdiden söyleyeyim de sonra ordan vurmaya çalışan olmasın.
  • Adramelekhh  (24.08.16 02:45:48 ~ 02:49:24) 
Yuvarlanantencerekapağı tabiki yargısız şekilde sormuşsun bu soruyu ama sen elbisen ve kıyafetini paylaşıp ayakkabın hakkında yorum istememiş miydin? Bu da bir nevi kendini ifşa etmek değil midir?

Bir sürü sosyal medya hesaplarımız var hepsinde bir sürü fotoğraf var. Burası diğer sitelere göre daha çok anonim kalabildiğin bir site bu yüzden ifşalar olabilir. Ben eğleniyorum. A böyle birisiymiş demek ki falan diyorum nicklerin arkasında giZlenen kişi :p
  • lithu  (24.08.16 03:02:07) 
@acediac: Peki, alınmayayım.

Ama senin dem vurduğun noktanın soruyla pek alakası yok. Onu epeyce tartıştılar aslında birkaç hafta önce duyuru kurallarıyla ilgili bir soruda. Ayçovski veya kibrit suyu açmıştı.

Senin bahsettiğin şey ifşayı yapanın amacı veya yaptığının kötü bir şey olup olmamasından ziyade tamamen ekşiduyuru'nun nasıl bir yer olmak istediğiyle alakalı. İki seçenek var: Ya dediğin gibi ciddi bir duyuru ortamı olarak kalacak ve onun dışındaki içerik kısıtlanacak ya da kullanıcıların istekleri doğrultusunda kontrollü değişmeye veya genişlemeye izin verilecek.

Bu en nihayetinde yönetimin kararı tabi ama onların da insanların nabzını ölçüp ona göre karar verdiğini ve çoğunluğun sitenin içeriğinin bu yönde genişlemeye başlamasından rahatsız olmadığını hesaba katarsak (o kural tartışmalarında gördüğüm kadarıyla söylüyorum) bu durumun anti-demokratik ortam yaratan bir problem olmadığını görebiliriz.

Edit: Mesela böyle ikili tartışma yapmak da kurallara aykırı ama yapmadan olmuyor işte.
  • Adramelekhh  (24.08.16 03:04:51 ~ 03:12:40) 
Yapmiyorum. Burayi yardımlaşma platformu olarak goruyorum. Bana bir konuda yardimci olan birinin tipini de merak etmem delicesine minnettar kalsam bile. Yapan da ergendir ego tatminine ihtiyaci vardir bana göre acikcasi:)


  • Domuz  (24.08.16 03:39:23) 
Ya bu kadar kasacaginizi bilseydim baslatmazdim ifsayi ajsjsjsjjsjs aşırı komiksiniz. İnsanın kendini gosterme, beğenilme, eğlenme ihtiyacı. Bende yok diyene g.tumle gulerim. Herkes ekmeğinin peşinde. Sanki her gün sabahtan akşama ama sayfayi işgal etmişiz gibi olayı dramatiklestirmeye gerek yok. Son cevaplananlar da bile gorunmesin diyecek kadar ne derdiniz var anlamadım.


  • elorelia  (24.08.16 07:03:04) 
Gönül işi olayına dikkat etmedim, modlar tasimiz zaten. Bi dahakine sileriz dediler, başim ustune dedim.

Ama söylediğim gibi bin tane trollun olduğu, adriana lima gelse, ama ağzı koksa vs gibi soruların sorulduğu yerde ayda yılda yapılan maksimum on ifsa bu kadar göze batmamali.

Gereğinden fazla kasiyorsunuz. Modlar yasak kardeşim derse okey, ama öyle bi durum da yok.

Olayı datinge cevirdigimiz yok ama algı o yönde. Şimdiye kadar çok kişiyle gorustum duyurudan, kadın-erkek, ama hiç biri ifşa sonrası olmadı. Ekmeğinin peşinde olmak işin geyiği merak etmeyin, ifsanin o amaca hizmet etmek gibi bi durumu yok benim açımdan. Sırf eglencesine, duyuruda da eğlenmek yasak değil kural dahilinde.
  • elorelia  (24.08.16 07:57:57) 
ayda yılda bir yapılan toplu ifşaları zevkle izliyorum, ona bir lafım yok. ben yapmam ama rahatsız da olmam.

ancak sürekli şurda o sıfatını gördüğümüz insanlar "ayda yılda bir" demesin lütfen. lütfen diyorum. titremeyle karışık sinir geliyor.

yasak olmayan her şeyin bokunu çıkarmak zorunda değiliz. "sokaklara sıçmayın" diye yazılı bir kural da yok ancak akli baliğ yaratıklar olarak böyle şeyler yapmıyoruz.

ONCA LAFTAN SONRA; umrumda değil, bana giren çıkan yok ancak ilgi çekmeye çalışanlardan tiksiniyorum. kişisel almayın.
  • piremses  (24.08.16 08:49:05 ~ 12:33:18) 
abooo. üzüldüm be. bu kadar sorun edeceğinizi bilsek sıfatımız buraya koymak yerine dağa taşa sürterdik.


  • elorelia  (24.08.16 08:53:04) 
piremses +1
direk düşündüklerimi söylemişsin.

  • interview with the vampire  (24.08.16 09:07:32) 
Ayda bir sorulur bu.
Ne bileyim, insanlar begenilmek ovgu almak istiyorlar, bunun icin yapiyorlar, bunda bir anormallik yok bence. Yapsinlar, eglensinler, benim acimdan bir sikinti yok.

Eksi kullanicilarinin cogu sonsuz erdem sahibi oldugu icin insanlarin begenilmek istemesini anlayamiyor olabilirler, siradan bir insan olarak ben anlayabiliyorum.
Bir de birbirini merak eden oluyor, (benim de sebebsiz yere merak ettigim 2-3 kisi olmustur kiz-erkek) beni merak edenler gorsun de rahatlasin diye ifsa yapiyor insanlar. Ben ifsa yapmam, yapana da mani olmam.

Begenilmenin, ovulmenin otesinde ekmek cikarma pesinde olan da var illa ki, acikcasi bundan da rahatsizlik duydugum soylenemez. Beni etkileyen bir durum yok. Duyuru kullanicilarina tecavuz etmiyorlar ya.
Kendilerini pazara tanitiyorlar. 2-3 gunde bir yapip abartmadikca sorun yok benim icin.
  • stavro  (24.08.16 09:19:34 ~ 09:20:15) 
içte beğenilmek güdüsü var bunu asla yadırgamıyorum. hatta toplu ifşalarla merak ettiğim kullanıcıları görmüş oldum.
ama bazen sürekli aynı insanlar ifşa yapıyor. artık ezberledim yüz hattını. bunu abartı buluyorum işte.
ama o sürekli ifşa yapıyor diye yine mi sen yazmam altına. bana göre abartı olsa da iltifat almak ona iyi gelecek demekki.
  • cabiday  (24.08.16 09:34:46) 
ayrı bir başlıkta olduğu için hiç bir sorun yok, herhangi bir anlamıda yok ilgilenmeyenler için. herkesin bambaşka motivasyonları olabilir ifşa yaparken, son derece normal geliyor bana. ifşa olayı hitap etmiyorsa, bakılmaz olur biter. evet bu duyuru'nun amacı başka ama her ortamda olur bu tarz esneklikler. topraklanma hattıdır böyle şeyler ve hatta gereklidir. bu kadar ciddiye almayın, kafaya takmayın her şeyi, kafayı yersiniz. az relax yani.


  • Phoebe  (24.08.16 10:08:42 ~ 10:09:32) 
güzel - yakışıklı ise ego tatmini.

değilse, belki bir şans.

eğlenmelik yapacak adam az, bir iki tane gördüm.

not: ben de yaptım zamanında oradan biliyorum.
  • Apocalypse  (24.08.16 10:09:05) 
Sabahın 7.50'sinde ifşa yapılması, daha sonra aynı gün saat 23'de yine ilk başlatanın ismini de kullanarak ortakımsı bir ifşa daha yapılması. Ve gelen cevaplara hala güzelce tik atılıyor olması. Ne denebilir ki..
(bkz: allah çarşına pazar versin )

  • bir3iki7  (24.08.16 10:26:09) 
ben daha çok ifşadaki geyiği seviyorum. çok pis gömüyorlar hele ifşa sahibi de olayı olgunlukla karşılıyorsa daha da güzel.


  • lazpalle  (24.08.16 10:32:39) 
şimdiye kadar hiç ifşa yapmamış ve yapılan ifşalara denk gelmemiş biri olarak soruya net bir cevabım yok. fakat insanlar bazen eğlenmek istiyor. bazen belki bir şeyler düşer, bazen de egosunu hoş tutmak, ilgi çekmek istediği için yapıyor diye düşünüyorum.

ama kalkıp kimsenin yapanları eleştirmek gibi bir hakka sahip olmadığını düşünüyorum.

çok önemli insanlar değiliz. önemli olsak da yüzümüzün görünmesi çok da önemli değil.

aaa eeb nin burnu kocamanmış aaa gözleri çok güzel ama vs vs.

eğlendik geçti gitti.

abartmayın bu kadar.

insana inat için ifşa yaptırırsınız valla :))
  • eeb  (24.08.16 11:01:55 ~ 12:40:13) 
@piremses +2


  • holy diver  (24.08.16 11:35:14) 
@piremses

evet bu sitenin amacı ifşa yapmak değil. derdim sitenin amacını sorgulamak da değil.
demek istediğim kimse kimseye terbiye sınırını aşacak ahlaksızca kelimeler sarfetme hakkına sahip değil.

ayda yılda bir yapan insanlara senin de bir şey dediğin yok zaten. fakat bu işi sıklıkla yapanlar için de o***puluk vs yakıştırmalarını abartılı buluyorum.

yapmayanların çok namuslu olduğuna ya da yapanların kesin o***pu olduğuna kim karar veriyor? kimin hakkına böyle bir yakıştırma yapmak?

silinen var mı bilmem ama şu an duyuruda son 1 ay içinde açılan ifşa içerikli duyuru sayısı 4 (dört).

ayda 4 profil eklense siberalem çoktan batmıştı :))
  • eeb  (24.08.16 11:51:31 ~ 13:42:41) 
Ohoho cevaplara bak.

Ekşi ve uzantısı tüm sitelerde olduğu gibi burada da bolca "özgüven eksikliği", "ilgi o***puluğu", "zavallılık", gibi tespit sçmaya bayılan fularlı ve çok derin arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlar insanları a girdisi verince kesinlikle b girdisi çıkan basit makinelerle karıştırıyorlar. Onlara tavsiyem kendilerini hern an az önce psikoloji seminerinden çıkmış gibi hissetmemeleri ve şu yüzeyselliği bırakmaları.

Yukarıda bu tiplerin neden kızdıklarını anlattım uzun uzun. Hemen altına gelen hakaret dolu ve öfkeli mesajlar yazdıklarımın kanıtı gibi olmuş.

Hele şu "türk genci böyle acınası halde" diyen tiplere bayıldım. Bunlar da ekşinin gittiği her yerde amerika anlatan tipleri galiba. Yıllarca batı kültürü çalışmış da gelmiş o yüzden böyle güzel karşılaştırma yapıp tespit sıçabiliyor bu arkadaşlar.

"İFŞA YAPILIYOR NASIL YAPARLAR!" diye sinirden altınıza sıçtığınızda buraya öfke kusmak yerine niye bu kadar kızıyorum lan ben diye düşünmeyi deneyin hiç tanımadığınız insanlar hakkında tek bir sebepten dolayı "aşağılık, acınacak halde, o***pu" gibi ithamlar kullanmadan önce. Bir mucize olur da bu sorguyu yaparsanız yukarılarda açıklamaya çalışmışım, o biraz yardımcı olabilir. Çok entelsiniz hepiniz maşallah.

Özellikle piremses, ifşa yapan aptaldır tespitinle zekan beni benden aldı, tebrik ederim.

"Ya bir insan ifşa yaptıysa aptaldır, ifşa yaptıysa özgüven eksikliği vardır, ifşa yaptıysa salaktır" gibi tespitleri nasıl yapabiliyorsunuz? Yaşadığınız hayatta insanlarla ilgili hiç mi bir şey öğrenmediniz? Boşa yaşıyorsunuz arkadaşlar. Şu kafaları doldurun biraz. Ota boka "Biri x yapıyorsa özgüven eksikliğindendir" kalıbını sanki ilk defa siz keşfetmişsiniz gibi bir heyecanla yapıştırmayı bırakmanız lazım.

Bu duyuru resmen kalitesiz insan filtresi olmuş. Tartışmaktan ve analitik düşünceden zerre anlamayan tipler var, siz fularınızı pazardan mı aldınız?
  • Adramelekhh  (24.08.16 12:17:06 ~ 12:43:55) 
herkes ekmeğinin peşinde.


  • nice tnetennba  (24.08.16 12:18:13) 
Beğenilmek için, eğlenmek için. Çok da abartıp, sinir krizi geçirecek kadar ciddiye almaya gerek yok. Biraz dışarı çıkıp hava alın, oksijen lazım.


  • mandalina kokusu  (24.08.16 12:30:24) 
Sadece bir çocukluk fotosu ifşası yapmıştım, bir furya patlamıştı o zaman ben de katıldım. Eğlence amaçlı. Komik yorumlar olmuştu, gülmüştük:)

Ama normalde ifşa yapanları da eleştirmiyorum. Herkes istediğini paylaşmakta özgür. Ki abartı derecede ifşa görmedim zaten bu platformda. Ya da ben mi kaçırıyorum, anlamadım.

Ben nötrüm sonuç olarak, ama ifşa görürsem açıp bakıyorum, yorum yazmıyorum.
Ki bence eleştirenlerin çoğu da ifşa fotosu paylaşılınca kayıtsız kalmıyor, merak edip bakıyor, kabul edelim:)

Sadece İfşa diye bir kategori açılabilir bence, görmek istemeyenler için.
  • peggy  (24.08.16 12:42:39) 
oha nasıl sinir krizleri geçirilmiş bu başlık altında ya, gerçekten yapılan her entellektüel yoruma götümle güldüm öncelikle bunu söyleyeyim.

ifşa yapan insanların amaçları zaten belirtilmiş, can sıkıntısı, ilgi çekmek, ego tatmini vs. ifşayı gerçek hayata uyarlasak herkesin oturduğu bi' ortamda ardı ardına üç takla atmak gibi bir şey olurdu. neden yapıldığını hiçbirimiz sormadan bilemezdik, kimimize komik gelirdi, kimimiz yargılardık. çoğumuzun umrunda bile olmazdı, üstüne fularlarımızı bağlayıp tartışmazdık.

bi' dakka ya o zaman, bu kişilere nasıl seks avcısı, ilgi o***pusu gibi haddini aşan söylemlerde bulunuyorsunuz? size ne abi, açmayın bakmayın yorum da yapmayın? dert edindiğiniz şeye bir bakar mısınız ciddi ciddi, ve bunun üzerinden dünyanın tartışması dönmüş. oha. gerçekten vahim bir şaka olmalı.

hayatı ve kendinizi çok ciddiye alıyorsunuz. en yakın zamanda atlatırsınız umarım.
  • evde liyakat kalmamis  (24.08.16 12:46:41 ~ 12:47:51) 
  • e a p  (24.08.16 12:57:03) 
@üğpo: İnsan psikolojisi sandığınız gibi "a verilirse b yapar, x olursa y yüzündendir" şeklinde lineer ve sadece nickini bildiğiniz birinin yaptığı tek bir hareketten tüm sebep sonuçlarını çıkarabileceğiniz kadar basit işlemiyor. O yüzden olayı dramatize etmekten ziyade hele bi durun da şöyle hakaretler etmeden önce biraz rasyonel olun diyorum. Sen her şeyin altına "kesin özgüven eksikliği" yazıp "ulan bugün yine entelim peh" diye tatmin olanları psikoloji gurusu olarak mı görüyorsun? Saçma böyle şeyler, gereksiz. Ben bir şeye gereğinden fazla kızdıysam önce kendimi masaya yatırırım neden kızıyorum diye, tanımadığım insanla ilgili tespitler yapmak yerine.

Olay dramatize etmek arıyorsak yukarıda sinirden kudurup art arda hakaretler yağdıranlara bakabiliriz, benim derdim işine geldiği zaman yüzeysel olan insanlarla. Burada zamanında psikoloji dersinde pavlovun köpeği gördü diye her şeyi koşullamayla ve her şeyi aşırı davranışçı yorumlayanlar var. Bunu yapıyorsa sebebi kesin şudur diyor olmanın aşırı davranışçı olmayla hatta davranışçılığı bile yanlış anlamış olmayla alakalı olduğunu düşünüyorum ama yukarıda psikoloji tespitleri dizen arkadaşların davranışçılığın ne olduğunu bildiğini de sanmıyorum açıkçası. Oturup insan psikolojisi üzerine toplam 10 dakika düşünmemiş, kafa yormamış insanlar ancak tanımadığı insanlar hakkında bu kadar ağır tespitleri bu kadar kolay savurabilirler.
  • Adramelekhh  (24.08.16 13:04:23 ~ 13:09:28) 
@üğpoıuy ağzına sağlık. benim asabiyetle yazdıklarımı düzgün cümlelere çevirmişsin.

ayrıca yüz hatlarına kadar bildiğim biri sık sık "hidi ifşii bişlitilimmmm" derse üstüne söz söyleme hakkım var diye düşünüyorum. ha bunları duymak istemiyorsa gider msn'den yollar arkadaşlarına.

ayrıca gidip ifşanın altında eleştirmemişiz, laf etmemişiz; hakikaten nasıl kafanız var sizin? soruya cevap veriyorum; sık ifşalardan iğreniyorum bu kadar basit ya. daha nasıl avam bir dil kullanayım "fularlı entel" görüntüsü vermemek için?

ben sadece nick bilerek ifşayı eleştiremiyorum ama sen benim cevabımdan fularlı entel olduğumu çıkarıyorsun. psikoloji bilimi ağladı şu an, yerle yeksan oldular.
  • piremses  (24.08.16 13:10:35) 
Piremses yüzünü biliyorum ben o zaman insanların hareketlerini "zeka eksikliğinden, özgüven eksikliğinden, ilgi o...luğundan" diye tespitlerle açıklama hakkına sahibim diyorsan hiç entelektüellikten, psikolojiden filan bahsetme istersen.

Kendi ağzınla söylüyorsun kızdığını, önce bir sakinleş sonra tekrar düşün.

@üğpo: Hakaret dediğim attention whore'luk değildi ama o da hakaret evet, hiç savunulacak bir tarafı yok bence. Bir dolu hakaret vardı hepsi silindi. İnsanlar sinirden klavye kıracak kıvama gelmiş.
  • Adramelekhh  (24.08.16 13:12:26 ~ 13:14:47) 
aşldklsdf kızmama takılmışlar kıyamam. rahatsız olduğum şeylere kızmak gibi bir yapım var lanet olsun ki, insan olduğum için olabilir. bunun kimseyi ilgilendirdiğini düşünmüyorum. birilerinin çıkarım yapmasına kızıyorsan, sen de kimse hakkında çıkarım yapmayacaksın. tek kelimeyle komik. taaam ben psikoloji falan demem bi daha, sen şu an anladın zaten düştüğün çelişkiyi.


  • piremses  (24.08.16 13:15:06) 
Arkadaşlar isterseniz "neden ifşa yapanlara bu kadar kuduruyorsunuz?" diye bir başlık açıp orada da sizin hakkınızda tespit sıçalım? Nasıl? Bunu da kimseye bireysel söylemiyorum bu arada kişisel algılamayın.

@piremses: Anlattığım şeyi gram anlamıyorsun o yüzden boşa konuşuyorum galiba. Tespit yapmana değil tespiti sadece kızgınlığınla, aşırı yüzeysel ve hakaret ederek yapmana kızıyorum. "Sense gelmiş tespit yapma diyon tespit yapıyon nasıl da çeliştin ehehe" olayına girdin. Bunun ayrımını yapamıyorsan boşa konuşmuşum saatlerdir.

Edit: Evet, boşa konuşmuşum. Ünlem bir bir bir yazarak üste çıkmaya çalışan insanla tartışmaya gerek yok.
  • Adramelekhh  (24.08.16 13:15:19 ~ 13:17:46) 
bu konuda üğpoıuuy'a büyük ölçüde katılıyorum. zırt pırt ifşa yapanların haricinde bir zamanlar da "noolur ifşa yapın" diye duyuru açanlar oluyordu. neyse ki artık onları görmüyoruz.


  • ron dennis  (24.08.16 13:49:00) 
@piremses +1 demiştim

artı;

@üğpoıuy +1
  • holy diver  (24.08.16 14:38:44) 
başkalarının düşüncelerini merak etmek. biraz sosyalleşmek, çokça geyik... aslında daha çok geyik.

"düşüyor mu" gibi basitlikler bir kenara... "insan" tanıyorum ben. ama sadece ifşalarda değil.
  • runagain  (25.03.18 04:15:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.