[]

ev almak hk.

2500 lira maaş, bir sene sonra 2700 lira olacak 1500-1600 kredi ödenip ev alınır mı? evliyim 2 ay sonra kızımız olacak biraz fikir lazım sadece? ( eşim en az bir sene evde sonra da 1-2 sene kadar calısıp ev icin borc alacagımız para icin calısma gibi dusuncemiz var ) ( ankara )
( özellikle evli arkadaslar yorum yaparsa, giderleri minimuma cekme sorun degil )



 
merhaba

şu an kira ödüyorsanız eğer ev almak mantıklı olabilir. çünkü 800 en az kira verdiğinizi düşünürsek onun yerine ilk yıl 1500 ödeyecek şekilde krediyle ev alınabilir. eğer kiranız daha düşük veya kira ödemiyorsanız bebeğinizin en az 1 yaşına gelmesini bekleyin bence. ben olsam öyle yapardım. 2 ay sonra doğum olacaksa ve tam o sırada krediye girme mevzusu çok riskli gibi. sosyal risk yani. bir şey olacağından değil de sosyal risk yani. neden böyle bir riske katlanasınız? bir yıl sonrası çok daha az kazançlı kılacak fark nedir sizi?

hem evi aldıktan 2 değil 1 sene sonra eşiniz çalışmaya başlayacak olur. giderleri minimuma indirip yaşayacağınız süre 1 yıla düşmüş olur.

kolaylıklar dilerim. umarım çok sağlıklı, tatlı mı tatlı bebeğinizle upuzun ve mutlu hayat yaşarsınız.
  • karlmarx  (24.08.16 00:45:13) 
sana herkes şurada ne güzel cevaplar verdi.
www.eksiduyuru.com

hala 2500 maaşla 1600 lira kredi mi ödesem diyorsun.

çocuk daha doğmadan böyle bir şeye girme abi. allah korusun ya çocukta ufak bir sorun çıkarsa, hani geçici bir şey bile olsa bir anda 4-5-10 bin hastaneye/hastalığa gidebilir. bu iyimser bile olabilir yani.

kısaca güzelce doğsun, bir kaç ay geçsin önünüzü görün. sonra karar verin.
  • kurnaz  (24.08.16 00:45:38) 
2700-1500 = 1200 lira kalır, faturası, mutfak masrafı çıkartalım, 900 lira, ancak çocuğun bez parası eder gibi geldi bana, size bırakın yaşamayı nefes aldırmaz sanki. gerçi şimdi de kiraya ne kadar veriyorsunuz onu da bilmek lazım, oran aynı ise olabilir yok değilse gerek yok bence.


  • selam  (24.08.16 00:49:03) 
Evli biri olarak şunları sıralayayım sana arkadaşım:
* Her ikiniz de çalışmadan olanaksız bu iş.
* Eğer ailelerden yardım alırsan, yine de ikiniz çalışırken almanı tavsiye ederim.
* Ailelerden yardım ben tercihen almak istemedim. Yapılan yardımın yüze vurulmasından zerre hoşlanmadığımdan, buna mahal bırakmadım.
* İkiniz çalışırken bile öyle bir ödeme planı yapın ki çocuk okula filan başlamadan büyük ölçüde evin borcu bitsin.
* Taksitlerin miktarını tercih et. Bu önemli. Bir an önce bitsin fikri güzel ama hayatın diğer şeylerinden kısacağın için bu yıpratabilir sizi. Ne bileyim tatilden, giyimden, gezmeden. İş, ev, uyku rutini dengeleri bozabilir.
* Temelden girersen daha ucuz olur. Kooperatif demedim. Şöyle 30 - 40 aya teslim edilecek yerler vardı Ankara'da, onları takip et.
* Evi al, çoluğun çocuğun ilerde rahat eder. Bundan 10 yıl sonra hala kira veriyor olabilirsin.
* Evi alınca kiraya verirsin, kirayı da kendi kiranı ödeyebilirsin. Bilmiyorum belki çalıştığın yerden alamayacaksın.
* Yakın vadede Ankara'dan taşınma olasılığın varsa, o olasılığın olduğu şehirden alabilirsin.
* Araban yoksa alma, cepten yer. Araban varsa, çocuğa çok lazım oluyor.
* Kredi kartına yüklenmeyin. 6 taksittten fazla taksitlendirmeyin.

Aklıma gelenler bunlar. Gönlünü rahat tut yine de olur. Kıt kanaat geçinenler ev alıyor, ben de şaşıyorum.
  • zagem  (24.08.16 01:06:09) 
bu koşullarda ev almak çok büyük risk almak olur.
doğum sonrası ilk yıllar çok masraflı oluyor. bağışıklık sistemi oturmadığı için sık hastalanıyor, ateşleniyor, diş çıkarıyor ateşleniyor... taxi paraları bii dünya tutabiliyor.
bez masrafı o kadar ayyuk ki bebek hediyesi sorana tecrübeliler bebek bezi al diyor düşün.
çabuk büyüyor kıyafeti pabucu pijaması vs. masraf.
oldu eşin iş bulamadı?...
oldu senin işinde sıkıntı oldu?... memurum, işimi kaybetme riskim çok az diyebilirsin, oldu düştün ayağını kırdın vs birkaç ay rapor alacak durumun oldu maaşını kesintili alacaksın. olmasın tabii ama olanlar olsun diye olmuyor sonuçta.

ben yerinizde olsam ev almadan önce ev taksidi kadar miktarı en az bir yıl bir kenara atar sonra ona hiç dokunmadan ev alırdım. ödemeler sırasında da o rakama dokunmazdım. sağlık gibi gelirde eksilme veya kesilme gibi ters bir durum için yedekte tutardım.
evliyim.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (24.08.16 01:12:27 ~ 01:36:41) 
900 tl ile ev geçinilmez.doğumda ve doğumdan sonra para lazım olacak. şu an için tavsiye etmem..


  • gotic  (24.08.16 01:32:06) 
gram altin +1

alacağınız evin tutarına göre ödeyeceğiniz aylık taksit tutarı 2000 TL + olacaktır. önce alacağınız evin bedeli ve koyacağınız peşinatı düştükten sonra ödeyeceğiniz taksit tutarını araştırın.
  • Bysb  (24.08.16 14:51:21) 
Ev almak her geçen gün daha zor oluyor. Bir sene geç ev almanın maliyeti de oldukça fazla. Şu an kirada oturuyorsanız neden olmasın diye düşünüyorum. Evliyim, geçen yıl ev almadığım için çok pişmanım, çocuksuzum.


  • cevahir  (25.08.16 00:01:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.