[]

film hakkında ne düşünüyorsunuz

www.imdb.com
izlemek için sormuyorum. izledim ve yorumlarınızı merak ediyorum.



 
Kitabı okumuştum. Okuması zor bi yazim biçimi vardı. Ama etkilemişti çok. Filmin torentini bekliyodum. İzledikten sonra editliycem.

@filmi de kitabı kadar etkiledi ya. içim daraldı. sevinemiyor bile insan.
  • elorelia  (22.08.16 08:04:09 ~ 21:52:26) 
Torrente düşeli çok oldu. Hikayesi güzel, gerçekçi anlatım, iyi oyunculuk. Hep böyle özgün filmler çıksa da izlesek


  • hasmetizm 2046  (22.08.16 08:29:46) 
Çocuğun performans fena. Konusu ilginç.


  • bigbadabum  (22.08.16 09:07:04) 
izlemesi zor bir film, benim içim daralmıştı. "ne kadar kurtulmuş olursan ol o zorlukların etkileri tamamen geçmez" demeye çalışan sonu pek güzel geçiremedi bu duyguyu, o yüzden ilk yarısı daha güzel yorumları yapıldı. bu açıdan bölük bir film olduğunu söyleyebiliriz, en azından film olayı mı anlatıyor yoksa olaydan sonrasını mı buna karar veremiyorum. "ikisini de" güzel bir cevap olmuyor, filmin bütünlüğü bozuluyor. sonu çok güzel bitmeyen güzel bi mini dizi olabilirdi mesela.

annesinin jack'e nasıl doğduğunu anlattığı sahnedeki isa'nın doğuşu alegorisini filmin altmetinlerinden birine dayandırabiliriz. ışığın tepedeki bir boşluktan(odanın dünyayla ilişkili tek açıklığı) huzme olarak annenin karnına girmesi ve jack'in o şekilde doğduğunu anlatması belki de annenin çocuğu gerçeklerden uzaklaştırması için kasıtlı yaptığı bir esinlenme olduğunu söyleyebiliriz ama jack'in uzun saçlarından tutun, olaylara verdiği sorumluluk sahibi olgun insan tepkilerine kadar isa ile benzeştiğini söylemek yanlış olmaz. çocuğun çilesinin bitmeyecek olduğu iması da bu açıdan değerlendirilebilir.
  • baba jo  (22.08.16 09:47:06) 
Beni etkilemişti bu film. Klişe değil, konusu farklı vs. Sevdiğim filmler arasındadır.


  • peggy  (22.08.16 10:16:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.