[]

Kyk kredi borcum vergi dairesine düşmüş

Napicaz simdi ? Duzenli de oduyordum hep. Neden dustu anlamadim. Kykyi aradim geiktirmissinkzdir diyorlar da her taksidini oduyorum.




 
"Borçluların 1 Ağustos 2016’ya kadar Ziraat Bankası üzerinden yaptıkları ödemelerin sisteme işletilmesinin ardından kalan borçlar vergi dairesine aktarılıyor.

Söz konusu borçların vergi dairelerine devrinin tamamlanmasının ardından borç ve borçlulara ilişkin yapılacak tüm iş ve işlemler de vergi dairelerinin yetkisinde olacak.

Borçlular, halen devam eden devir işlemlerinin tamamlanması ve Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak tahakkuk işlemlerinin ardından İnternet Vergi Dairesi üzerinden borç sorgulama ve ödeme yapabilecek."

kaynak kyk sitesi ama site sayfasını bulamıyorum şu an. yani geciktirmeyle alakası yok, herkes vergi dairesinden ödeyecek artık.
  • dedimmidemedimmi  (18.08.16 11:34:53 ~ 11:35:20) 
kyk sağlıklı bir cevap alamayacağın hatta telefonla ulaşmakta bile başarılı olamayacağın bir çok devlet kurumundan bir tanesidir.
soruya cevap olarak:
eğer istanbuldaysan bu işlere yeditepe vergi dairesi bakmaktadır.
oraya gider öğrenirsin her şeyi, taksitlendirme falan yaparsın. taksitlendirme yapman için borcun %30 tutarını ödemen gerekiyor.
sonrasında ödemeni istediğin vergi dairesinden yapabiliyorsun.
dikkatimi çekti senin gibi çok insan var.
hepsi düzenli ödediğini söylüyor ama neden vergi dairesine devreder anlamadım.
çünkü ödenmeyenler devrolur.
  • seyduna6687  (18.08.16 11:37:32) 
@dedimmidemedimmi yanlış bilgilendirmeyin hocam insanları,

durum şöyle: 351 sayılı kanun gereği Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan öğrenim ve katkı kredisi kullanan, geri ödemeleri başladığı halde hiç ödeme yapmayan ya da iki veya daha fazla taksitini vadesinde ödemeyen borçluların borçları, vergi dairelerine aktarılıyor.

Kyk sitesinde bu açıklama

Demek istiyor ki 1 kuruşu bile 1 gün geciktirdiysen bunu hanene yazarım, 2 kere oldu mu vergi dairesine atarım seni diyor, kanun böyle.

@veritaslibertas en az 2 kere geç ödeme yapmışssınızdır hocam iyi düşünün.

31 mart taksidini 1 nisan da ödediniz mesela bu gecikme oluyor, 2 kere böyle hata vergi dairesine uçuruyor
  • onakomabunako  (18.08.16 11:52:39 ~ 11:55:55) 
Su an sakin gidip taksitlendireyim deme. Yuksek faizden yaparlar. Vergi affi resmi gazetede yayinlansin oyle yaptir hem 36 aya kadar yayiyorlar hemde internetten kredi karti ile taksit odeme imkani oluyor.


  • pinman  (18.08.16 12:30:01) 
onakomabunako, yanlış bilgilendirmiyorum. oturmamış bir sistem var, yeterince düzgün işlemiyor demek ki. ben her zaman zamanında veya gününden önce ödemişimdir ama benimki de aktarıldı vergi dairesine.


  • dedimmidemedimmi  (18.08.16 12:51:09) 
@dedimmi hocam hiç gün kaçırmadınız mı ? Yada 1 lirasını önümüzdeki ay yatırırım deyip eksik yatırmadınız mı ? meraktan soruyorum hocam size öyle yaptılarsa kyk'ya başvurabilirsiniz

Ödemeleri kredi kartı-banka kartı kullanarak yaptıysanız mesela ayın son günü belli bir saatten sonra ki ödemeler 1 gün sonraya atılıyor, yani 1 gün geç ödemiş gözüküyorsunuz. Bunlara geçmiş dönem makbuzlarını kontrol ederek bakabilirsiniz
  • onakomabunako  (18.08.16 13:42:42 ~ 13:45:11) 
Dun baktim gib'in sitesine düşmüş borcum, ayni kyknin sitesindeki taksitler gibi 270er lira olarak. Oradan odeme yaptim, bir sorun olmaz herhalde vergi dairesine gidip bir sey yapmama gerek var mi acaba


  • veritaslibertas  (19.08.16 07:59:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.