[]

İşe giriş için sağlık raporu?

Selamlar, yeni bir işe başlayacağım önümüzdeki ay. SGK kaydı için sanırım "Sağlık Raporu" isteniyor. Bu rapor nereden ne kadara alınıyor? Bazı aile hekimliklerinde 5-10 TL bir şey oluyormuş diye duydum da.

bir de halihazırdaki işimden Cuma günü ayrılıyorum. o zamana kadar özel sağlık sigortasının anlaşmalı olduğu hastanelerden birinden çıkarsam daha mı mantıklı olur? çıkarabiliyor muyum ya da?


 
Daha önce sağlık ocaklarında aile hekimleri beleşe veriyordu sonra bu kalktı. Şimdi o fiyata alabileceğin saglık raporu yok.
Ben hep okmeydanı eğitim ve araştırmadan alıyorum. O kontrol dahi olmadığın en dandik kağıt parçasına en son 40 tl ödedim. 6 ay oldu. Sen bunu 45-50 yap kafadan. Her gittigimde farkli fiyat verdim evet.

Yalnız bir arkadas devlet hastanelerinde ücretsiz demişti. O ne kadar doğru bi araştır.


Edit: benim aldığım agir ve tehlikeli isler raporu degildi. O basit saglik raporuna zaten 40 lira vermistim. Diger rapor fiyatini hayal edemedim su an.
  • gece kelebegi  (17.08.16 09:16:58 ~ 09:20:56) 
ağır ve tehlikeli işler raporu devlet hastanelerinden daha ucuz ve hızlı olarak özel sağlık kuruluşlarından alınabiliyor 50 - 100 tl arası.


  • tizi reftar olanin payine dagmen dolasir  (17.08.16 09:17:08 ~ 09:17:58) 
öncelikle nasıl bi rapor istendiğini sor ve önerecekleri bir hastane var mıymış onu öğren.

eğer "ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir" raporu ise özelde 100 - 150; devlette ise 200'e yakın bir fiyat.
  • hosein  (17.08.16 10:06:46) 
hangi ildesin bilmiyorum ama İstanbul Pendik'teki datalab'dan ücretsiz alabilme şansın yüksektir. doktor mühürlerini çakıp veriyorlardı.


  • hakim oynayin dedi  (17.08.16 10:09:01) 
Aile hekiminden ücretsiz olarak alabilirsin.


  • harvey  (17.08.16 10:14:13) 
bazı firmalar / kamu kurumları bu iş için özel rapor veren yerler ile anlaşmalı, ben bir kamu kurumundayım ve sağlık ocağından değil de iş güvenliği şirketinden aldım mesela. arayıp sormalısın.


  • prompter  (17.08.16 10:20:36) 
şantiyeye yeni başlayan işçileri gönderdiğimiz ve bizim de her sene bir kez düzenli gidip muayene olduğumuz bir yer var. istanbuldaysanız ismini yazarım. tetanoz vs vuruyorlar. kan idrar tahlili, şeker vs kontrol ediliyor. fiyatı en son 70tl+kdv idi.


  • artci sarsinti  (17.08.16 13:23:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.