[]

Gezİ Arkadaşlığı kim haklı ?

Bir arkadaşınızla interrail yapıcaksınız ama çok tanışmiyorsunuz bu kişi ile baya muhabbetiniz ilerliyor.Neyse bu arkadaş sizle rota planliyor .Bazen bu gezi hakkında saatlerce konuşuyorsunuz .Sonrasında ben vizemi hazırliyorum.Herşey hazır oluyor ve arkadaşa bildiriliyor.Arkadaş da 20 gün kadar bekletiyor vizenin olması için falan neyse arkadaş da vizeyi aliyor .Sonrasında 1 aylık planan gezinin 2. gecesinde yolculukta arkadaş rotasını değişitirip ayrılacağını teklif edip gidiyor ..

-Yolda olanlar

1- Bu geleceğim diyen arkadaşla gidilen ilk avrupa şehrinde amcasının ihtiyacı olan bir şeyi aradık ve onun için baya gezdik ama bulamadık .İlk şehri de planlanan rotada yoktu sadece sona kaldığımız için evvelden plananan şehir yerine oraya ucuz uçak bileti bulduğumuz için gittik .Kuzey ülkelerinde başlayacaktık ama maalesef doğu avrupa ülkesine düştük .Bu ilk şehirdw hostele ben 30 euro ödedim .Onun rezervasyonun unuttuğum için o 40 euro ödedi ama 10 eurosunu da ben verdim.Özür de diledim.Aynı şehirde sadece onun amcasının ihtiyacı olan şeyine baktık .

2- Arkadaş özellikle şehirde çalınan müziklere eşlik etmeme ve ya müzikle beraber insanlarla olan iletişimime kızıyor .Örneğin şunu yapmamı eleştiriyor ( Yolda gidilriken kızlar çığlık atar akabinde eşlik olsun diye ben de atiyorum) Diyor ki böyle şeyler yanımda yapma rahatsız oluyorum seninle gezdiiğiim anlaşılmasın diyor :( Bende buraya eğlenmeye geldik rahat ol .Kötü bir şey yapmadık diyip geçiştiriyorum

3 -Kendisi müze gezmeyi ve eğlence klübüne gitmeyi sevmiyor ve ben seviyorum .Önce bana oralara gidelim diyor sonra isteksizce gelip vazgeçiyor .

4-Resimleri instagramda paylaşmamı gösterişe meraklı olduğumu gezmeyi sevmediğimi falan söyleyip aynı zamanda kendi kafasında kişisel analizler yapiyor .

5-Onun daha evvelden unuttuğu ehliyeti için farklı bir rota koyduk ve onu sırf istediği için onu almaya gittik

6- Yeni şehre geldiğimizde daha evvelden "bende rotamız aynı zaten, baya muhabbet ettik" . Bir şekilde devam ederiz diye düşünüyordum . Bazen benim de yapmam gereken işlerim oluyor netten onları halledeyiyorum. .Onu bekletmemek için sen şehri tek gez sonrasında akşam hostelde bulusur rotamız devam eder diye düşündüm .Kafamda açıkçası rotamız aynı diye ve daha evvelden bir sürü muhabbeti donduğu için rotamızın aynı olması gerektiğini ama şehirleri tek tek de gezebileceğimizi planliyordum. Çünkü o sokakta müzik dinletisini uzun uzun dinlemeyi sevmiyor , club ,müze vb şeyler sevmiyoır .Bir de arada durup işlerimi takip etmem gerektiği için onun zamanını çalmak istemiyorum. Mantıklı olan şey onunla ayrı ayrı şehri gezip akşamda bulusup muhabbet edip sabah hostel ayarlıp yine şehirleri ayrı ayrı gezmekti..

Neyse kendisi artık rota değiştiridiğini ve bunu da onu bekleyen bir kız olduğunu söyleyip rotasını değiştiriyor ..Kızdığım nokta iste abi sen benle rota planlayip gelmeyeceksin, beni 20 gün bekleteciksin ,sonra seyahet çıkınca 2 gün sonra herkes yoluna diceksin.Bu kadar basit mi ? Bu arkadaşla samimi değiliz ama online olarak 3 4 yıl tanışıyoruz 1 defa da yüzyüze geldik o kadar ... Sizce kim haklı ?

Not:Kendisi de bu sitedir.İfşa etmiycez kimseyi ama sizin fikrinizi alalım .

 
eleman kıl, sen haklısın ama bu sonuç bağıra bağıra geliyorum demiş. önceden sezip yolları senin ayırman lazımdı.


  • zgrydn  (16.08.16 01:23:10) 
zgrydn +1

onceden yol vermen lazimmis ama takma kafana sen gezmene bak, belli ki insanlarla iletisim kurmayi filan seven birisin, hostellerde filan gezgin bir cok kisiyle tanisirsin, onsuz daha keyifli vakit gecirirsin zaten.
  • kassiopeia  (16.08.16 01:30:52 ~ 01:31:01) 
Yazik olmus. Dogrusu ben yakindan tanimadigim biri ile birak yurtdisina cikmayi, sehirdisina bile cikmam. Senin icin sikintili bir tecrube olmus.


  • kareem said  (16.08.16 01:35:14) 
Seyahatin soyle bir olayi var ki en sevdigin adamdan nefret edersin,hic sevmedigin adami bastaci yaparsin.olmayinca bastan kopmasi iyi olmus,kim hakli kim haksiz meselesi degil tamami keyifisiz bir geziden birsey anlamayacaktin bastan koptu buna sukur diyip devam et.

Ben iki kizla ciktigim seyahatte ne bicim hayaller kurup fantaziden fantaziye kosacagim derken ilk gun kafa atacak duruma geldim.tek kelime konusmadan uyaninca kactim ortamdan.
  • duptıs  (16.08.16 01:36:51) 
hiç objektif gelmedi, birde ondan dinlemeli


  • Big bada bum bum  (16.08.16 01:38:06) 
bundan sonra akıllanmışsındır artık, tek çıkarsın ve yolda başkaları ile tanışırsın (üstteki arkadaşın dediği gibi sosyal bir tipe benziyorsun).

yalnız ben o arkadaşa da hak verdim biraz. ben de öyle disco, club kültüründen hoşlanan biri değilim, sokak müzisyenlerine de fazla ilgi gösteremem. ayrıca attığı her adımı fotoğraflayıp paylaşanlara da uyuz oluyorum.

o arkadaşın yaptığı ayıp, evet. ama insan bin kez interrail yapmıyor hayatında, seyahatini seninle harcamak istememesini anlayışla karşılaman lazım zira belli ki ikiniz çok farklı insanlarsınız ve ayrı takılmanız en güzeli. olumlu yanından bak, birlikte vakit geçirseniz iki taraf da mutlu olmayacaktı ve seyahatiniz birbirinize tahammül etmekle geçecek, ziyan olacaktı. şanslıymışsınız ki bu hatadan çabucak dönmüşsünüz.
  • köstebek kurabiye  (16.08.16 01:38:25) 
@big kendisine de bunu gösterip yorum yaptıracağım.


  • sorunvar  (16.08.16 01:43:56) 
İşte biz bunları hep duyurularımızda yazmıştık:

www.eksiduyuru.com

Millet de entel entel "çok güzel oluyo" falan yazmıştı. Alın buyurun nasıl oluyomuş. Şahsen gerekirse tek giderim, yine de tanımadığım adamla gitmem.
  • ambrosia  (16.08.16 01:45:35) 
Bu arada sokakata biri ciglik atinca seninde atman inceden cins bir durum,ben olsam bende ne yapiyprsun diye sorardim sana.


  • duptıs  (16.08.16 01:45:58) 
doğru düzgün tanımadığın biriyle yola çıkmadan düşüneceksin bunları.

en basitinden sen müze, eğlence mekanı, sokak müzisyeni seviyorsun. bunlar avrupada adım başı zaten. sosyal medyayı seviyorsun. en baştan bunları söyleyecektin.

yani muhtaç değilsin yanındakine. takıl işte kafana göre. yanındaki zaten sana yük oluyormuş. rahatlamış hafiflemişsindir.

ayrıca o nasıl noktalama kullanımı, okurken kör oldum.
  • i ve been mistreated  (16.08.16 01:49:20) 
Arkadaslar yazinca benim de aklima geldi. Sokakta biri ciglik atinca ben de atiyorum demek nedir birader :) Ben de birakip kacabilirdim valla.


  • kareem said  (16.08.16 01:56:48) 
@kareem said kızlar müziğe çığlık atiyor bende onlara eşlik ediyorum :) Olm amaç eğlenmek işte :))


  • sorunvar  (16.08.16 01:57:48) 
olayların hep iki taraftan dinlenmesini savunurum. Yazacaklarım senin anlattıklarına göre yorumlamaktan öteye gidemez. diğer elemanın hakkını yiyor olabilirim.

Öncelikle "rahatsız oluyorum seninle gezdiiğiim anlaşılmasın" diyen birisi olursa sittir git lan derim. Daha 2. maddede ben giderdim.

Eleman ağırbaşlı, sen daha rahat takılmayı seviyorsun, uyumsuz bir yol arkadaşlığı, ikinizin geziden beklentileri farklı, birbirinizi frenlemekten başka bir şey yapmıyorsunuz. İyi olmuş yolları ayırdığınız.

Haklı haksızdan öte taban tabana zıt iki kişinin uyumsuzluğu söz konusu. Karşı tarafa sorsak da kendi penceresinden, kendisini haklı gördüğü, senin anlatmadığın olayları anlatacak...
  • kimlanbu  (16.08.16 02:06:22 ~ 02:07:19) 
abi tanımadığın insanla ya da 3-5 muhabbetin olan insanla gezi yapılmaz.

2. kızlar çığlık atıyor diye sen niye çığlık atıyorsun ki?
3. tanımadğın adamla gezinin sonucu.
4. haklılık payı olabilir, gezideyken sürekli foto paylaşan adamla ben gezmem mesela.
5. eğlence klubüne gitmeyi sevmeyebilir biri, opera olsa ona gider belkide.


20 gün bekletmede haksızsız, beklemeseydin. adam seni sevmemiş, muhabbetini sevmemiş olabilir, 20 gün beklettik sevmesemde seni aynı yola baş koyduk davamız bu filan diyip devam mı etsin yani.

ondan dinlemek lazım.

belki de gelip seni anlatıcak, biriyle interraile çıktım hayattan soğudum diyebilir.
  • kurnaz  (16.08.16 02:07:25 ~ 02:09:58) 
@gencler olayın linkini arkadaşa vereceğim.Sabaha ona da yorum yaptıracağım.Oda anlatsın merak ediyorum duyuru kim haklı bulacak .


  • sorunvar  (16.08.16 02:10:48) 
o değilde kafana göre attığın tikler zaten kafada sen kendini haklı bulmuşsun havası yaratıyor.


  • kurnaz  (16.08.16 02:14:06) 
@kurnaz her insan kendini haklı bulur.Objektif olsun diye o arkadaşıda yorum yaptıracağım.Sizlerde katılırsınız olaya .


  • sorunvar  (16.08.16 02:21:23) 
ben kaç yıllık arkadaşımla çıktığım interrail gezisinde fikir ayrılıkları yaşadım sizinki gayet normal. siz haklısınız. illa ki yolda başka kafa dengi birileriyle denk geleceksinizdir.


  • pinman  (16.08.16 02:37:39) 
yurtdisina ciktin diye "eyleniyoz yaa" deyip sokaklarda bagira bagira gezmek zorunda degilsin. avrupa da insanlarin cigliga ciglikla karsilik verdigi ilkel bir cevre degil zaten. iyi niyetli bi eleman oldugun belli ama bunlar benim de cekemedigim seyler, ayrilana haksizdi diyenleri anlamadim acikcasi.


  • xfestos  (16.08.16 03:22:13) 
( Yolda gidilriken kızlar çığlık atar akabinde eşlik olsun diye ben de atiyorum) buney ayrıca sürekli fotoğraf atmak itici


  • ghilleinthemist  (16.08.16 03:33:40) 
@xfestos sarhoş insanların olduğu müzik dinleyenlerin olduğu bir ortamdan bahsediyoruz


  • sorunvar  (16.08.16 03:52:01) 
bilemiyorum ortaminizi. yolda gidilirken yazmissin duyurunda.


  • xfestos  (16.08.16 04:15:44) 
sen sosyal değil, şımarık bir instagirl'sün. arkadaşının da üslubu yanlış, yaptıkları doğru. sana uyuz oldum ben bile.


  • piremses  (16.08.16 08:05:51) 
Şizofreni.


  • bir ileti paylastim  (16.08.16 08:13:30) 
"Yolda gidilriken kızlar çığlık atar akabinde eşlik olsun diye ben de atiyorum"
şunu yapan bir insanla 1 dakika daha geçiremezdim şahsen. ruh hastası olduğunu ve hatta gece beni öldürebileceğini bile düşünürdüm. Eleman gayet haklı basıp gitmekte.

  • yazar yazmaz yazan yazar  (16.08.16 08:27:41) 
herkesin görmek, yapmak istediği şey başka oluyor. en yakın arkadaşınla dahi gitsen ister istemez sorun çıkıyor. arkadaşın plan yapıp 20 gün bekleterek ve ilk günden tüm planı bozarak ayıp etmiş. tatilinin kalan kısmını güzel geçirirsin umarım. iyi gezmeler.


  • ontheroad  (16.08.16 08:49:18) 
hakli ya da haksiz farketmez bence arkadasin dogru olani yapmis. elma ile armut gibisiniz zevkleriniz uyusmuyor. birbiriniz icin fedakarlik yapip 1 ayinizi sevmediginiz seyleri yaparak gecirmek yerine zamaninda yollari ayirmaniz "mantikli" bir hareket olmus. 2 gunde bu kadar sikayet biriktirmissin 1 ayin sonunda birbirinizi bogazlardiniz muhtemelen. ayrica tahminim arkadas senden yasca buyuk.


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (16.08.16 09:17:55) 
Üzülme en iyisi olmuş. Böyle bir gezi insanın hayatta belki bir kere yapabileceği bir şey o yüzden beklentiler farklıysa ayrılmanız en mantıklısı olmuş. Hem ne derler bilirsin: "tek çık!" :)
Kim haklı sorusuna gelince; ikiniz de haklısınız ama arkadaşının çocukça davranışları olmuş, sen de gereksiz anlayış göstermişsin ve arkadaşına tavrını net koyamamışsın.
İyi eğlenceler...
  • petekpare  (16.08.16 10:11:21) 
"Sonrasında 1 aylık planan gezinin 2. gecesinde yolculukta arkadaş rotasını değişitirip ayrılacağını teklif edip gidiyor"

Adam yolun başında senin nasıl bir insan olduğunu anlayıp vazgeçmiş işte. Bence geç bile kalmış, kızlar çığlık atıyor diye sende attığın zaman bırakıp gitmeliydi hemen.
  • Crowley  (16.08.16 10:28:48) 
bence sen kız peşinde yollara düşmüş, bakın nereye geldim ben diye sosyal medyada yediğini içtiğini paylaşan bir tipsin.

sadece sana aynen kanka diyenleri tiklemişsin, empatiden yoksunsun. iyi yapmış adam.
  • iste o kavunici balik  (16.08.16 10:36:03) 
Bozuk bir turkce kullanmissiniz, pek bir sey anlamadim. Kimin hakli oldugu belli degil anlamadigim icin.
Ama ilk defa beraber geziye gidiceginiz bir kisiyle ilgili her ihtimali goze almis olmalisiniz.
Can ciger oldugun insanla bile tatilde bozusabiliyorsun, bunlar olan seyler.
  • stavro  (16.08.16 11:06:54 ~ 13:47:04) 
bana niye tik atmadın olum? iyi gezmelerin nesini beğenmedin?


  • ontheroad  (16.08.16 13:12:27) 
bence aradaşın haklı sen haksızsın


  • basond  (16.08.16 13:17:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.