[]

kitap okumanın zaman kaybı olduğunu düşünmek?

selam dostlar.

şimdi dünya klasikleri okurken mesela bitirdiğinizde genel kültürel bir bilgi olmasının dışında kitaba ayırdığınız onca zamanın size faydası nedir?

o kitapların özetlerini okumak ve anlamak daha pratik değil mi?

işte okurken böyle hissetmeyeceğimiz kitaplar nelerdir sizce?

 
değil. bir kitabı baştan sona oku ve bunan kendin karar ver zaman kaybı mı değil mi diye.

örneğin albert camus'un yabancı adlı romanı. ya da nikos kazancakis'in zorba'sı. karar senin.
  • little big man  (14.08.16 18:12:09) 
Değil tabi. Ama benim için öncelik sırası sonlarda. Film izlemekten, oyun oynamaktan daha çok keyif alıyorum. Kültürel katkısını anlıyor ama es geçiyorum. İyi böyle cahil


  • hasmetizm 2046  (14.08.16 18:15:03) 
Pratik mi, ne acidan yani? Ne katacak özet okumak madem kitabin kendisi zaman kaybi gibi geliyorsa?

Yazarin anlatim bicimi, kullandigi kelimeler, olaya yaklasimi, yarattigi karakterler, karakterlerin olaya yaklasimlari, cevre tasviri, döneme dair ipuclari, hatta arada teknik, bilimsel bilgiler tüm bunlar olmadan bir kitabin özetini okumanin ne gibi bir faydasi olacak peki bize?

Kitap bittiginde hayatimiza kattigi degeri ertesi gün hissetmiyoruz ama belki birkac ay belki de birkac yil sonra ya da baska bir kitap okurken yine orada yapilan bir gönderme esnasinda elbette bir sekilde katkisi oluyor. Ama elle tutulur, gözle görülür ve hemen hissedilir seyler degil bunlar, öncelikle bunu kavramak lazim.
  • bosver nicki  (14.08.16 18:16:27) 
kitap şey gibi; çorbası, ana yemeği, salatası, böreği, içkisi, tatlısı, masa düzeni, tabağı, bardağı... her şeyiyle tam bir sofra gibi, kitap özeti de eczaneden aldığın kimyasal ilaç gibi. bazı özetler de merdivenaltı özeti. kim çıkarmış, nasıl çıkarmış. kitap özeti dediğin incelikli bir iş. hele de internet çıkalı beri doğru düzgün kitap özeti çıkarmak tarih olmuş, birkaçına bakmıştım, esamesi yok.

zaman kaybı olmadığını hissttiğim kitablar beni düşündüren kitaplar oluyor. kolay okuyorsam, düşünmek ihtiyacı dumuyorsam o kitabı okumak "benim için" zaman kaybı olur.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (14.08.16 18:35:01) 
itaba ayırdığınız onca zamanın size faydası nedir?
hoşça vakit geçirtmek.
o kitapların özetlerini okumak ve anlamak daha pratik değil mi?
elbette! ama o vakit, roman okurken ki hazzı alamam ki. çok mekanik bir eylem özet okumak.
  • pangea  (14.08.16 20:37:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.