[]

motosiklet ehliyet

motorsiklet ehliyeti almak istiyorum ama kurs yeter diyen var, honda'nın veya fergo motor'un verdiği güvenli sürüş eğitimleri var ona katıl diyen var kafam karıştı.

Arabada ne güzeldi halbuki bi kursa gittik sınava girdik bitti.

Motosiklette nasıl oluyor? ehliyet almak için sadece kurs yeter mi? bir de ehliyeti cebime koyana kadar bana kaça mal olur?

 
Fiyatlar çok değişkenlik gösteriyor ama kurs ucreti 350-400 civarıydı en son.
Bir de emniyet ucreti var 200 civarıdır tahminen...

Ehliyet almak kolay ama güvenlı sürüş ve motora hakimiyet için honda gibi yerlerden eğitim şart bence. Almadan da motor sürülür ama kelle koltukta;(

Motor neredeyse hiç hata affetmez.
  • qxgviper  (04.08.16 16:09:21) 
ehliyet için kursun eğitimi yeter. ama güvenli sürüş önemli dersen -ki bence demelisin, zira motorun şakası yoktur- güvenli sürüş eğitimleri öneriliyor.

ben haftaya(13-14) honda'nın gis 1'ine gidiyorum. sonra bilgi istersen yaz.
geçen ay ehliyet alan bi arkadaş toplamda 1000 liraya malolduğunu söylemişti.
  • manuel mandalina  (04.08.16 16:09:39 ~ 16:11:00) 
güvenli sürüşe gitmeden ehliyet alabilirsin ama o eğitimi almadan trafiğe çıkmasan daha sağlıklı olur.


  • rubenanyukov  (04.08.16 16:10:33) 
yukaridakiler +1

sadece kursun egitimi sinavi gecmene yeter muhtemelen ama kesin degil. iki arkadasim gecemedi mesela. ki birisi extradan egitim almisti.

saglik raporu icin de para aliniyor, kurs ucretine dahil degilse.
  • jimicik  (04.08.16 16:24:17) 
en kral eğitimi alsan nolcak ki.
araba kullanmayı bilmeyen davar dolu trafik.
arabadaysan ufak yamuk, göçük olcak kazalar, motorda olunca en iyi ihtimal kırıkla atlatıyosun.
büyükşehirde ve anayolda kullancaksan hiç alma bence.
  • rentts  (04.08.16 16:27:14) 
eğitim olmazsa olmaz değil. mecburiyet gibi yaklaşmaya gerek yok. zira eğitim cehaleti alır, eşeklik baki kalır. pistte yere paralel gidebilen adamlar trafikte davar davar hareketler yapabiliyor. ama motora hakim olmayla alakalı güzel şeyler öğretirler eğitimde.


  • icim urperiyor  (04.08.16 16:44:34) 
@rentts amacım sürekli motor kullanmak değil, heves ettim en fazla evden sahile giderim:)


  • hlt1985  (04.08.16 16:51:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.